Најава

Фотографија: Абуди Ахфад Калед / Ројтерс

Вечерас или ноћас ћу поставити и превод, али мислим да би било добро да прочитате или баците поглед на изворни текст: Penny for your thoughts: Did Israel Spoof US Warplanes to Strike Syria or Was It Stealthy F-35.

Тема је како су Израелци успели да "неопажено" бомбардују иранске снаге у Сирији.

Ако чланак прочитате, видећете да нуди и додатни материјал и информације. Прочитајте и њих, ако не морате да штедите на времену - и нисте закерало као потписник ових редова, који, без обзира што редовно прати

Penny for your thoughts

због интересантне и корисне перспективе из које "Пени" сагледава догађаје, не може да не примети и да му не смета графичко шаренило и некохерентност прилога.

Због чега ме мрзи да преводим шта Пени пише.

Али овај текст...грех би био да га пропустим, понудим и вама. Зашто? Зато што мислим о душевном миру зна-Путин-шта-ради читалаца, па да им дам материјала за правдање руске неактивности кад Биби пљешће по исламизованим Персијанцима.

Ако им није довољно то што је Иран потенцијално најопаснији конкурент Русији у погледу извоза гаса, и што ће, ако му се допусти да још ојача, опет, као и деведесетих (па и сада), у српске земље захваћене ратовима, и у Русију почети да извози ислам, јер је џихад императив сваке исламске сорте.)

(С чим Путинов ционизам нема везе, је л' тако? Е, није. Ал' добро, и Николај Други Александрович Романов је био циониста, у смислу "а сад сви Јевреји у своју државу" - да споменем само ту чињеницу. Друга је ствар што пицајзлама смета дволичност Кремља...)


Поздрав,

Александар Јовановић / Ћирилизовано, тренутно заокупљен једноставном лепотом и подешавањима Кранчбенг++ дистрибуције Линукса

Crunchbangplusplus

4 коментара:

  1. Све што чини ислам је под контролом жидова. Термин "аллах" је жидовског корена од глагола "ходати, пут дејства, поведение" или на ивриту=алаха.
    Поделу ислама су реализовали жидови једна струја су сунити а друга шиити (намерна коинциденција са англијским "шиит" или смеће). Обе струје се обрезују као и жидови, и нема једења свињетине. Готово идентичан однос имају према женама. Код жидова је жена власништво мушкарца (у материјалном и сваком смислу), а феминизам су измислиле маторе и јалове жидовке само за нежидовке, у смислу да нас (беле расе, "Ханаана" буде што мање, бројчано). Жидови у просеку "гањају" или 6 деце (градски, едуковани, више касте) или 12 (радикали, хабад, ниже касте).
    На Иран имају посебан пик, јер су га створили 1919 године од делова територе Персије или Ил-каганата, увек је био под контролом Бритиша, сетите се састанка Сталин, жидов Јакобсон (Черчил), и жидов Русвелт у Тегерану. Еран, како се правилно каже, им се "отео" после свргавања жидова Резе ПехЛЕВИа.
    Жидовија сматра да полаже имовинско право на своју прародину Персију и неће се оканути док је не ставе под контролу (било је више покушаја организовања преврата или "пролећа" (ужа специјалност жидова: прашки жидови "прашко пролеће 1968", усташки жидови "крватско пролеће 1971"...итд.).
    Сории на обимности!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ама шта извини - Хвала Вам.

      Дали сте ми више тема за истраживање.

      Избриши
  2. Спасиба, знам рекли сте да не владате руским, но ово ће вас заинтересовати јер долази из америчке "кухиње" а тиче се "ненадано" или ничим изазваних информација о 9/11. Важно је, посмотрите, : http://новости-сша.ru-an.info/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BA-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%B9%D0%BC%D1%81-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%80%D0%B8-%D1%84%D0%B5%D1%82%D1%86%D0%B5%D1%80-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD-9-11-%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B2-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%D0%BC-%D0%B2%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%8C%D1%8F%D1%85%D1%83/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. У прави час. Таман да потражим неку карикатуру за превод који сам горе обећао, кад Ви са руским извором и - не карикатуром, него истинитом представом америчко-израелских односа.

      Ако погледате старије чланке под ознаком "Ционизам", видећете да сам се бавио и улогом Израела у инсценацији терористичког напада у Њујорку. Сигуран сам да у тексту који сте понудили има додатних а нових информација, али џаба...ако не преведете Ви.

      Рекао сам - никад више! - редиговања туђих превода с језика који не знам. Али код Вас бих учинио изузетак, пошто сте ме, као у претпрошлом коментару, поприлично задужили.

      Избриши

Пишите српски, ћирилицом!