четвртак, 03. мај 2018.

Израел уништио иранско складиште ракета у Сирији тако што му је омогућено да своје авионе "преобуче" у америчке

Извор: Wael 🇸🇾 on Twitter: "Here’s how #Israel attacked #Syria on 29/4/2018 using the Coalition fly zones against the #SAA Israel after many attempts to penetrate the Syrian airspace from the west, they’re now using the east, which is poorly covered by radars, where they can blend within the Coalition jets… https://t.co/nsiZfr9Oi1"

И сада би требало да сви поверујемо како Израел чека ирански одговор, је л' да?

Што је апсурдно, али објашњава спиновање овог случаја.

И како год се узме, Израел је опет напао Сирију.


Задатак и сврха


Пошто се САД све више уплићу у Сиријски грађански рат и разматрају повлачење из "нуклеарног споразума" са Ираном, Блиски исток је додатно забринут због вести о и око израелског ваздушног напада на ирански војни објекат у Сирији ... вероватно тако што су се израелски авиони "преобукли" у америчке војне авионе, који су и иначе стално присутни у сиријском ваздушном простору. И то док се Израел припрема за већи војни сукоб са Ираном!
За сада знамо:

- 30. априла је објављен видео снимак огромне експлозије близу Алепа. Израел је гађао иранско складиште муниције. По неким изворима, употребљене су ГБУ-39 бомбе малог пречника, о чему би требало да сведоче наводно аутентичне фотографије остатака ГБУ-39.

-  Сирија и Иран су напад приписали Израелу. Уништено је 200 ракета и убијено најмање десет Иранаца.

- Убрзо су почеле да круже гласине да је Израел замаскирао напад. Авиони израелске авијације су наводно долетели преко Јордана, Ирака и кроз зону летова коалиције, при чему су користили амерички  "идентификација пријатељ или непријатељ" (“identification friend or foe” - IFF) ИФФ код, да би од сиријске противваздухопловне одбране сакрили свој стварни идентитет.

- Дакле, Израел је, после  многих покушаја да продре у сиријски ваздушни простор са запада, у овом нападу користио источни правац, који је слабо покривен радарима и где се његови авиони могу стопити са формацијама авиона коалиције.

- По још једној непотврђеној гласини, тада је Израел први пут употребио амерички поклон, једномоторне вишенаменске борбене авионе Ф-35 пете генерације, који, будући да су "невидљиви", могу да неопажено продру у ваздушни простор непријатеља, тј. Сирије.

- У нападу уз помоћ "спуфованих" транспондера, израелска авијација би морала да обмане земаљске радаре Ирака и Јордана, као и амерички Е-3Ц "сентри" (E-3C Sentry, познатији као АВАКС - прим. прев.), који вероватно има план борбе са листом задатака за случај  да се нечији Ф-15 (које има и Израел - прим. прев.) појаве из правца Средоземног мора.

- Такође, коришћење америчких транспондерских кодова значи да је изралска авијација или имала приступ до њих, или су јој дати. Што ће рећи, Ратно ваздухопловство Израелских одбрамбених снага не би могло да изведе такву операцију без подршке Сједињених Америчких Држава.

- Израелска авијација је до сада изгубила само један Ф-15, иако је извела бројне нападе на објекте у Оирији. Дакле, имајући у виду скроман учинак сиријске противваздухопловне одбране, Израел је у нападу на иранско складиште муниције вероватно користио "обичне" авионе, Ф-15 и/или Ф-16.

За шта је Иран обећао да ће се осветити. Што се махнито спинује. На пример: Israel braces for Iranian military reaction  (или данас, од дезинфо "Дебкафајла", By striking Iran in Tehran as well as Syria, Israel opened another war arena outside Syria - DEBKAfile- прим. прев.).

На основу информације из владиних извора, амерички Ен-Би-Си је 1. маја објавио да су израелски Ф-15 уништили иранско складиште ракета. Потом је, пропраћен неподељеном пажњом светских медија,  уследио Нетањахуов наступ, у коме су тобоже раскринкане "иранске лажи". Ова два догађаја - израелско ноћно бомбардовање и Нетањахуов шоу - су у  директној вези.

Лагодно дејствовање Израелских одбрамбених снага против Ирана могуће је и услед тога што Доналд Трамп мора да до 12. маја одлучи шта му је чинити са "нуклеарним споразумом" са Ираном. Техеран из тог разлога чека са одговором Израелу. Последње што врховном вођи ајатолаху Али Хамнеију и команданту Исламске револуционарне гарде Касему Сулејманију сада треба је велики рат на Блиском истоку, рат у коме би, подразумева се, Иран био "агресор", а Израел "жртва".

Што Израел зна. Па се јуначи и насрће скоро сваки дан.

И чека ирански одговор.

Који ће, какав год био, послужити као изговор...


Извор: Новости РуАН

Нема коментара:

Постави коментар