Пол Крејг Робертс: Чуперак плави и Розенштајнова оптужница против дванаест руских официра


Извор за карикатуру: Maltatoday.com

Да ли је оптужница коју је заменик секретара за правосуђе Род Розенштајн подигао против 12 руских официра обавештајаца само "новичок" за предстојећи сусрет председника Трампа са Путином?

Не заборавимо да је Розенштајн умешан у фабриковање "Русијагејта" - оружја Демократске странке и војно-безбедносног комплекса, истог оног на који је председник Ајзенхауер упозорио пре 56 година, али без успеха. Розенштајнова оптужница против дванаест Руса за хаковање рачунара Демократске странке је политичка оптужница против председника Трампа, иако је у основи бесмислена, јер руске власти сигурно неће изручити своје официре вазда непристрасном суду и судству Вашингтона. Речју, Розенштајнова отужница нема никакву другу сврху до да затрује атмосферу на самиту.

Ако прочитате оптужницу, видећете да се састоји само од невероватних оптужби, без трунке доказа. Уосталом, Министарство правде (sic) није ни могло да их пружи (пошто су демократе одбиле да свој сервер ставе на увид истражним органима, а што је наравно, прошло некажњено - прим. прев.). Али Розенштајн зна да му докази нису ни потребни, јер оптужени никада неће бити изведени пред суд.

Стога је Розенштај оптужницу, као крваво месо, бацио преституткама, чији су макрои Демократска странка и војно-безбедносни комплекс, а преститутке ће већ притиснути републиканце да се сврстају у Розенштајнов уједињени фронт против "руског мешања". Можете мислити шта ће се десити ако се у томе успе, омете успех сусрета Трампа и Путина. Ако с маштом не стојите најбоље, извол'те: The View of Russia in the West -- Paul Craig Roberts

У време председничке предизборне кампање, рекох да Трамп не познаје Вашингтон, да не зна на кога тамо може да се ослони, и да га људи које је он сам поставио могу уништити, јер имају "етику" бранилаца интереса војно-безбедносног комплекса и глобалних корпорација које послују и ван САД и у иностранство измештају производњу.

Рода Розенштајна је поставио Трамп. Штавише, када је Трампов генерални тужилац наредио Розенштајнов опозив, Трамп се оглушио и оставио Розенштајна на функцији коју и сада обавља. Прерачунао се. И то тако грозно да је и заслужио овај нож у леђа.

Све и да има ваљане основе за оптужницу против дванаест руских официра, прави заменик секретара за правосуђе би, зарад успеха самита, сачекао са издавањем док се самит не заврши, односно, ако сусрет председника буде успешан, поново и још темељније размотрио доказе и да ли има темеља за оптужницу. Али, како ми говори мојих четврт века вашингтонског искуства, Розенштајн је, свесно, Трампу забио нож у леђа. Ако тиме изазове пропаст самита, опасност од избијања термо-нуклеарног рата ће бити још већа.

Али постоји и алтернативно објашњење поступка америчког заменика секретара за правосуђе. Можда је Трампа, онако силеџијски настројеног, администрација, која сасвим сигурно не жели никакву нормализацију односа с Русијом, убедила да ће оптужница пореметити и ослабити Путина, а њему самом, Трампу Доналду, дати предност у тој кориди. Просто чујем како ЦИА и Џон Болтон глагоље Трампу да ће, оптужницом,  Путин  бити бачен у дефанзиву, што ће њему, Трампу, омогућити да притисне руског председника и избоксује исход у складу с хегемонијом Вашингтона.

Е, то би већ било лукаво, препреденији начин да се постигне неусмех самита и да не дође до нормализације односа, а да се за Трампово "бућ" не окриви Розенштајн, који ће, јербо није председников политички асасин, је ли, остати на свом положају - с кога ће и даље, неометан, моћи да води "Русијагејт", за шта се Џеф Сешнс показао бескорисним.

Слично мени мисли и Стивен Коен, водећи амерички стручњак за америчко-руске односе: Summitgate and the Campaign vs. ‘Peace’ | The Nation


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Вашингтон се острвио на Рафаела Кореу, бившег председника Еквадора

Препорука: Two Big “Russia! Russia!” Stories Released Days Before Trump-Putin Summit


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Trump Should Fire Rosenstein Immediately - PaulCraigRoberts.org
Превео, мало се играјући, нарочито при насловљавању: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Бунсен лабс Линуксу

1 коментар:

  1. Како мој друг каже, нудимо препоруку за инфо: http://johnkaminski.info/

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!