"Рат је отац свему", нова рубрика на "Ћирилизовано"

Извор: Open Source Intelligence OSINT and the Dark Web - Deep Dot Web

На насловној страници, с десне стране и испод рубрике "Препоруке" од данас имате рубрику "Рат је отац свему", насловљену позајмицом од Хераклита и са препорукама чланака и друге медијске продукције из области најразорније, али и најплодотворније људске делатности - рата и ратовања и свега што је с тим у вези.

ПОВОД

Пре неки дан сам слушао, онако лешкарећи, још једну емисију усликаног радија, копродукцију српског издања "Спутњика" и Радија "Новости", где је, као један од два госта Лазанског, био новинар Синиша Љепојевић. Није то било баш "топ" издање, досађивао сам се, али Љепојевић рече две ствари које су ме потпуно разбудиле:

- Наши медији слабо прате Немачку и ретки су преводи немачких текстова, што је штета, јер...

- Јер, о амбицијама Немачке доста говори то што територију бивше Источне Немачке називају "Средња Немачка".

"Па шта им је онда Источна Немачка? Пољска?", потврди Лазански да је, мимо обичаја, слушао и разумео саговорника. Али овога пута ме није изнервирао. Почех опет да се глођем што ми је немачки увек, и у гимназији и касније, био страни језик у буквалном смислу.

На "Ћирилизовано" има нешто текстова о Немачкој, али ни приближно колико налаже уважавање чињенице да се српски архинепријатељ није одрекао освајања словенских територија и подјармљивања Словена (бивших и садашњих Срба). И имајући у виду германску надареност за научно размишљање, инжењерство и производњу, а поготово за планирање и организацију, реко ајд да обратим више пажње шта извори на енглеском језику пишу шта раде и спремају Швабови на војном плану, осим што завитлавају сиротог Доналда, да им, као, на памет не пада да издвајају још пара за наоружање.

И одмах - бум!


САДРЖАЈ

Вест како упрежу чак и свет слободног софтвера: Deutsche Telekom Joins The Linux Foundation, Deepens Investment in Open Source Networking

Што раде системски, као што показује, такође фришка вест: Germany wants its own version of DARPA, and within the year

Али нису само Немци склони оружју. Стога ће бити вести из целог света.

Што се тиче Руса и руског наоружања, омиљене теме патриЈотских сајтова, уз сво уважавање факта да су браћа ту неприкосновена - што признају и амерички стручњаци, не само да би им покровитељи измузли још буџетских пара - немојте се изненадити што ће бити препорука чланака који говоре и о проблемима руске браће, посебно Србина пореклом, Дмитрија Рогозина, који не да није смењен, него је доктор техничких наука и генерал-потпуковник, сматрам, аванзовао, јер водити "Роскосмос" значи одређивати будућност.

Што схвата и Трамп, јер...It's Official: Trump Announces Space Force as 6th Military Branch | Military.com

Речју, предлози ће бити шаролики, али ћу се старати да упућујем на аналитичке текстове који говоре не само о садашњем стању, него и о плановима. Теме из војне историје...морам да пронађем још извора.

Да не буду само на енглеском језику, е, то зависи од вас. Али да не понављам што сам до сада рекао небројено пута - узалуд. (Добро, јесте било стотинак превода с руског, али је то скупо плаћено, у валути с којом сада морам да поступам крајње штедљиво.)

Дневно ће бити пет-шест препорука.


МЕТОД и СВРХА

Пропаганда војне тематике и коришћења (и) страних извора, нарочито непријатељевих.

Допринос обавештености будућих ослободилаца Србије и Српских земаља.


Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!