М. К. Бадракумар: Стварни разлог зашто је Трамп very, very узнемирен због Пакистана

Карикатура преузета из The Rise Of The ‘Petro-Yuan’ And The Slow Erosion Of Dollar Hegemony | Silver Doctors

Индијски медији су игнорисали значајно обавештење пакистанске централне банке од 2. јануара, у ком се каже да су предузете "свеобухватне мере везане за политику како би осигурало да се увоз, извоз и финансијске трансакције могу деноминирати у кинеском јуану". Биће да су их занели видео Кулбхушан Џадаве (Kulbhushan Jadhav: Pakistan issues new 'India spy' video - BBC News) и дрвље и камење председника Трампа на Пакистан - или једноставно нису успели да схвате дубоке импликације исламабадског саопштења на регионалну и глобалну политику. Да објасним.

Прво, релевантан детаљ из саопштења пакистанске централне банке од 2. јануара под називом "Употреба кинеског јуана у деноминацији девизних трансакција у Пакистану":

Др Срђа Трифковић о садашњој геополитичкој слици света (ВИДЕО)




Истина, наслов емисије из серијала "Агора" из продукције Народне ТВ и Радиа Снага Народа је "Геополитичка слика света на измаку 2017. године", али Трифковићев интернет ТВ геополитички кроки је, наравно, важећи и десетак дана после. Предлажем вам да емисију погледате из следећих разлога: