Дебкафајл: Америчке снаге убиле око 200 руских "плаћеника" у прошлонедељном сукобу у Сирији

Фотографија "руских снага које полажу понтон преко Еуфрата" преузета из More on US strike: Russians who laid Euphrates bridge among targets - DEBKAfile

У првом оружаном сукобу између америчких и руских снага у Сирији, наводно је убијено више од 200 руских "плаћеника",  више десетина их је рањено. Амерички војни извори су први саопштили да је 100 руских "саветника" убијено и на десетине рањено у нападу америчких снага на сиријске и савезничке им проиранске снаге од 8. фебруара. У уторак, 13. фебруара, те бројке су удвостручене. Москва није потврдила ниинцидент ни жртве, којих  би било пет пута више од свих руских званичних губитака од уласка у рат 2015. године. Портпарол председника Владимира Путина Дмитриј Песков одбио је да коментарише вњст, рекавши да Кремљ само прати податке о државним оружаним снагама. Према речима једног руског официра, број жртава расте, након што су многи рањеници авионима пребачени у руске болнице у Москви и Санкт Петербургу.

Дебкафајл: Следећи окршај Ирана и Израела може се очекивати крајем априла или почетком маја

Ореузето из The next Iranian-Israeli engagement in Syria is due in late April, early May - DEBKAfile

Тада ће Техеран покушати да специјалне јединице састављене од ирачких шиита из јужног Ирака које подржава Русија пребаци у Сирију и тако проширити свој антизраелски ратни фронт.