уторак, 17. април 2018.

Пол Крејг Робертс: Тек је почело

Russia is not the enemy - The Boston Globe

Многи, па и руски председник Путин, се питају зашто су САД извршиле незаконит напад на Сирију пре него што су инспектори прегледали место наводног напада хемијским оружјем.

Израел опет ракетирао сиријску базу. Некажњено, подразумева се

Извор: Can Israel benefit from sheriff Putin policing the Middle East? | The Times of Israel

Александар Јовановић / Ћирилизовано: И не само што су ракетирали циљ унутар територије једне суверене државе, израелски Јевреји су толико "хуцпасти" (хуцпа, јидиш израз за безобзирну дрскост...Что такое хуцпа?) да обавезно међу првима јавaљају шта су учинили, тако што, сасвим коректно, цитирају већином стране изворе. Власти им не коментаришу сопствене злочине овог типа, по правилу их не потврђују, али израелски медији - иначе строго законски зауздани - воле да се, да простите на изразу, курче, барабар са Израелским одбрамбеним снагама.

Испод је вест "Тајмс оф Израела".

Овде је да бар корисницима "Ћирилизовано" не промакне, јер је на другим местима неће бити, бар не правовремено, осим ако оном кремаљском ђилкошу, Пескову, не буде наређено да промрмља какву, бледу и млаку, осуду.

Стварни творци и газде Израела јесу најмоћнија сила на свету, али Путинова обзирност према тзв. Јеврејскј држави постаје све отужнија и отужнија.

(Накнадно: У сваком случају, једна ствар је, гледано из угла информисања, хитна. Крајње је време да Руси своје "невладине медије" приуче занату. Ово је брука... Breaking!US Syria Attack Ongoing, US Denies as Tomahawks Downed, Every Single One | Veterans Today | News - Military Foreign Affairs - VA )


Чланци с ознаком "Израел" (258)