Дебкафајл: У другој експлозији за последња четири дана, код Дамаска разнет ирански војни објекат за електронско ратовање


У понедељак 21. маја ујутро чуле су се снажне експлозије у округу Наиџа јужно од Дамаска. Тамошња сиријска војна академија је била претворена у иранско-хезболашки обавештајни штаб и ирански центар за електронско ратовање.

Срђа Трифковић: Између медијске и стварне Русије




Александар Јовановић / Ћирилизовано: Погледајте целу емисију, а нарочито задњи део, од 46. минута, чији транскрипт имате доле. Слагали се с проф. Тригковићем или не, признаћете да је ово сјајан пример интелектуалног поштења и професионализма. И личне храбрости, ако се мало боље размисли.


Мени је више него јасно, да од пролећа 2014- те, од Путиновог неадекватног одговора на Украјинску кризу,  заправо једне озбиљне стратегије (у Русији) нема (…) Адекватан одговор би био да се пошаљу руске трупе да заштите житеље русофоних територија, од Харкова на северо-истоку па преко Николајева на југу, до Одесе на југо-истоку. У складу сa међународном стратегијом „Responsibility and protect“. Оно што је уместо тога урађено је утешна награда за губитак 500 километара стратешке дубине, где је више од половине становништа било проруско.