Један дан у животу осуђеног на коришћење здравствених услуга у Чачку

Здравље и све око здравља је омиљена тема женског дела читалаштва и корисника других медија осим писаних, има и маторих мушкараца којима никад доста прича о болешчинама и како живети довека, али пошто не спадам ни у једну од тих група и циљ ми није да забавим него да заинтересоване (потенцијалне) пацијенте и пружаоце здравствених услуга упозорим на пар ствари, трудићу се да будем што сажетији.

 
Фотографија преузета из изворног чланка


Знате ли шта је коронарографија? Та дијагностичка процедура је “златни стандард у дијагностици болести коронарних артерија”. како каже Информатор који добијате у чачанској болници, а у мом случају, то значи да је спровођење коронарографије један од предуслова да ми се закаже операција на срчаним залисцима.

Најава (ажурирано)


Текст који ће уследити одмах после ове најаве писан је наменски за чачански портал "Озон прес", јер тема му је локална, иако ће и неке читаоце "Ћирилизовано" подсетити на сопствено искуство.

Из чланка ћете видети и зашто сам јуче "постио" с преводима, као и то зашто их неће бити у недељу, понедељак и, вероватно, уторак.

А и оно што ће уследити после описа мог чачанског искуства је од интереса за, процентуално гледано, мали круг читалаца интернет-садржаја. О корисној навици коришћења RSS-а писао сам више пута, али и ту ствар стоји као са Линуксом: зашто паметно кад може глупаво. За оне које тема интересује, моја препорука је да, ако знају немачки, прво прочитају сам чланак који је повод за расправу, а онда, ако им енглески није проблем, и друге коментаре осим онога што сам га изабрао да преведем.

Поздрав, видимо се опет у среду.

Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Дебијану

П.С.

Извињавам се, нисам ни јуче, нити ћу за ових пар сати до одласка у болницу стићи да преведем најављено.

Није нека штета, је л' тако? Ждерачи вести ионако знају стране језике, као и то  да чак и "Мозила" напушта РСС (RSS):  од јесенас, од 63. издања, више га неће бити у Фајерфоксу.

Осим ако се сами не постарате "Да вести долазе к вама", како препоручујем Ино ридер, а што, код сестара и браће пингвиниста важи и за Њусбоут.

Има и других решења за кориснике Ватрене лисице (firefox  је иначе врста панде, а не лисице), тако да им неће бити наодмет да погледају Adding feed readers to Firefox - Mozilla | MDN.

Што се тиче вас прозораша и кметова Гуглете, који мислите да ви, а не феудалац, користите Хром, могу само да кажем, у складу са својим шовинистичким, расистичким и антисемитским уверењима - баш ме брига шта ћете чинити :)

Плус, да вас онемогућим да штогод паметно гукнете, искључујем могућност коментарисања док сам одсутан.