Израел опет ударио по међународном аеродрому у Дамаску (ВИДЕО)

Извор за фотографију: Syrian state media: Israeli warplanes attacked warehouse at Damascus airport - Syria - Haaretz.com

Израелски ратни авиони су у позним часовима 11. јануара извели нови ваздушни напад на међународни аеродром у Дамаску - кажу војни извори Сиријске арапске новинске агенције (САНА):

"У 23.25 сати, израелски ратни авиони су, долазећи из правца Галилеје (север Израела), испалили више ракета по ободу међународног аеродрома у Дамаску. Наша противваздухопловна одбрана је сместа одговорила и оборила већину ракета."

САНА преноси да је Сиријске арапске противваздухопловне снаге пресреле најмање осам израелских ракета изнад сиријске престонице Дамаска. Такву тврдњу потврђују видео снимци које су објавили провладини активисти и становници Дамаска.





После ваздушног удара, израелски авиони су опажени како великом брзином и у ниском лету прелећу град Тир на југу Либана. Стручњаци сматрају да су се враћали у ваздушни простор Израела после извршеног борбеног задатка.

Ако буде потврђен, ово је други израелски напад на Сирију за три седмице. Јер, да подсетимо, израелски ратни авиони су 25. децембра извели ваздушни напад на неколико војних положаја око сиријске престонице. Иако је децембарски удар, по тврдњама израелских извора, био уперен против иранских снага које су тамо биле размештене, у њему су рањени припадници сиријске војске.

https://southfront.org/

Извор: Breaking: Israel Once Again Strikes Damascus International Airport (Videos)
Превео: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Дебијан Линуксу

2 коментара:

  1. Поздрав вредном Србину Јовановићу!! Шаљем вам још један линк, можда вам буде од користи:
    1. https://www.algemeiner.com/

    Свако добро Вам желим!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. О, где сте Ви, Батја?

      "Алгемајнер", наравно, пратим. Одавно.

      Али повремено. Јер нисам баш толико вредан. Зато имам две листе извора, "А" и "Б", с тим да прву чешљам сваки дан, а другу, у којој је и "Алгемајнер", како-кад. Али у праву сте, пребацићу га у прву и ускоро из њега нешто пренети, ради рекламе.

      Жив био, пријатељу.

      Избриши

Пишите српски, ћирилицом!