Борба за школе без мобилних телефона

Све је више лекара који упозоравају на штетност мобилних телефона, нарочито код деце млађих узраста, али наше друштво као да не жели да чује та упозорења. Здрава деца нам оболевају и чини се да их од толиког штићења, нисмо заштитили од највећег проблема данашњице. Док озбиљне државе широм света праве стратегије у циљу очувања здравља свог потомства и доносе конкретне мере поводом тога, наш систем допушта родитељима да своју децу "опремају" најсавременијим и најскупљим телефонима.

Родитељи им непромишљено удовољавају и уче их бахатости, али није то најгоре што "поклањају" својој деци. Много горе долази касније и оставља трајне последице - све оно што родитељи не воле да снађе њихову децу. То су разне болести зависности, болести нервног система и оболевање органа вида. У осталом, постављам делове емисије Ординација са РТС-а, у којој је проф. др Ранко Рајовић, наш угледни неуроендокринолог, веома сликовито говори о опасностима које могу изазвати мобилни телефони, али и разне видео-игре и цртани филмови. Нарочито је запрепашћујући податак да 90% деце четвртог разреда основне школе у Србији поседује свој мобилни телефон.

Истичем да ће у наредном периоду Министарству просвете бити упућен предлог да се ограничи употреба мобилних телефона у школским установама.



Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!