Србски културни центар „Ћирилица“ Београд, округли сто о ћирилици (ВИДЕО)

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Клонећи се крупних речи, препоручићу вам да неизоставно погледате снимак. Лично, сваки минут онога што сам видео и чуо ми је био лековит. Захваљујем свом другу Милораду Ђошићу на оваквом дару.

ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО О ЋИРИЛИЦИ 
 

Као што је и најављено, у среду 8. маја је одржан је Округли сто на тему „Прошлост, садашњост и будућност ћирилице као дела српске баштине“. Простор Србског културног центра „Ћирилица“ Београд у Скерлићевој 12 био је попуњен до последњег места.

Говорници су били познати делатници у својим областима: Драгослав Бокан, редитељ и оснивач Института за националну стратегију, проф. Драгољуб Збиљић, оснивач првог удружења „Ћирилица“ из Новог Сада, проф. др Радомир Батуран, писац и издавач двојезичног часописа „Људи говоре“ из Канаде, Верољуб Вукашиновић, песник и директор Народне библиотеке Јефимија из Трстеника, проф. др филозофије и писац Милан Младеновић и Мирко Марковић, оснивач „Интернет клуба“ из Љига и суоснивач Регистра националног интернет домена Србије (РНИДС).

Скуп је почео „Завештањем књиге и писма“ из збирке Милета Медића „Завештања великог жупана српског Стефана Немање своме сину светом Сави“ које је говорио првак Народног позоришта из Београда, глумац Лепомир Ивковић.

Србски културни центар „Ћирилица“ Београд ће током маја приредити и издати ванредно издање свог билтена посвећено овом скупу у коме ћете моћи да прочитате шта је све речено овом приликом. Билтен ће бити у продаји од јуна у нашем простору у Скерлићевој 12.

Весна Арсић
главни уредник Билтена
Србског културног центра „Ћирилица“ Београд

Извор:
https://cirilica.000webhostapp.com/?p=1429


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!