Пол Крејг Робертс: Саговорник Помпеа би требало да буде Шојгу

Мајк Флугенок / Картун мувмент

Ратнохушкачког дупеглавца у обличју државног секретара САД би требало ухапсити због срамоћења америчке владе.  Апсолутно је немогућ Помпеов опстанак на садашњем положају, јер чак ни Доналд Трамп не може да на тако високом положају држи идиота, идиота што мисли да Члан 2.  Устава САД председнику даје овлашћења да објави рат и нареди напад на другу земљу.

Ево шта рече морончина од лажног државног секретара: "На основу Члана 2., председник има сва овлашћења и ја сам уверен да ће свако наше дејство у Венецуели бити законито." То би одговор Помпеа кад га запиташе да ли председник Трамп сме да интервенише у венецуеланској борби за власт без одобрења Конгреса. Приде, не ради се ту ни о каквој "борби за власт", већ о настојању Вашингтона да поништи успехе Боливарске револуције и преузме контролу над природним богатствима Венецуеле.

Помпео је идиот на квадрат. Устав САД овлашћује једино Конгрес да може да објави рат. Штавише, Нирнбершки закони made by USA после Другог светског рата одређују да је агресија на другу земљу ратни злочин, што би била и америчка војна интервенција у Венецуели.

Ама, Помпео је идиот на куб.  То биће тврди да се државе које бране демократски изабрану венецуеланску власт "мешају у право венецуеланског народа да поврати демократију". Идиота би требало обавестити да су управо венецуелански народ и венецуеланска војска одбили новчани мито и претње Вашингтона - бранећи венецуеланску демократију, они а не Вашингтон после чијег пропалог пуча би могао да уследи још један ратни злочин, војна интервенција.

До сада, Лаврову и Путину баш и није нешто ишло од руке да уразуме Вашингтон и одврате га од ратних злочина. Лавров је превише уљудна особа  за конфронтацију са неонацистичким идиотом помпеовске сорте.

Путин би требало да за та посла пошаље Шојгуа. Одавно је истекло време за уљудне  разговоре и ћаскање.  Сада су у питању читава једна држава и њен народ.

Надајмо се да Русија и Кина неће допустити још једну Либију.

Најзад, ваљда ће се наћи неко љубазан да и РТ обавести мало о америчком Уставу. Јер и они рекоше, да: "Амерички Устав овлашћује председника да прогласи рат и дејствује као врховни командант оружааних снага."

Што је будалаштина.


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: О "антисемитској" карикатури "Њујорк тајмса"

Напомена преводиоца: Дека би могао да покаже мало више разумевања за трудбенике РТ-а. Јер ко да проверава све те чињенице кад се у сваки чланак мора убацити бар један "цвркут" или објава на "Инстаграму". Да поновим по енти пут: РТ и "Спутњик" делују више као пропагандно средство америчких друштвених мрежа него као гласило своје државе.

Што је будалаштина.

Јер садржај и форма чланка делују у садејству и шаљу јединствену поруку. А она је: чији су РТ и "Спутњик"?

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: The US Desperately Needs a New Secretary of State
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано / Линукс Такс Чачанин , на Парот Линуксу

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!