Милорад Ђошић: На мог другара Ацка умрло сокоћало

Поштовани читаоци,
Мом другу Аци се након десет година орања покварио рачунар. Замолио ме је да са обзиром на порекло напишем то на пиротском језику, који свакако заслужује више да буде језик од скоро измишљених и ономад измишљених отпада србског језика. Ко је за то крив размислите уз подсећање да смо не тако давно у 19-ом веку могли да се споразумемо са браћом Русима, а да је тако остало серија "Немањићи " би била снимљена  средње штокавском дијалектом.
Као и увек у блогу Ћирилизовано покушавамо да сваки чланак буде и поучан.

За "Ћирилизовано"
Милорад Ђошић

На мог другара Ацка умрло сокоћало


Ете тека. С`г че покушам да изоратим на пиротсћи оди текво што написа нанагоре. Ви родом Пироћанци немојте да се љутите јер се нес`м родил у село Блато код Пирот него с`м оди пореклото.
Поглџујем на сокоћалото већ тридни Ацко побратим из Чачак не поставља на сајт чланцити. Какво бе работиш изока га преко малото сокоћало? Куде си б`е?. Улелека се Ацко као да му је брат умрл.Ја се уплаши. Какво че ми изоратиш Ацко б`е, кво се десило? Леле, леле, Ђоле брате, цркнул ми рачунар! Кво? Рачунар! Па кво ти је тој? Рачунаљку изврљисмо још у основну школу.   Ма комјутер лудаче, комјутер! Дојде и мени у главу и сети се. Па ми први онодесмо теквојате усвет. Тој беше ЦЕР . 
 
Изглед првих модела
 
Тегај у Београд, у Институт долазише Јапанцити и клањаше се на наши професори. Ееее, беше лепо, ал` пустахије с`в домазлук раздадоше на туђ народ.  Куће праисмо свима , а своје упропастисмо и заалогависмо. С`г можемо само да кукамо. Ал` нечемо. Зинат на душмани.
Ацко, брате че купиш новити кво лелечеш. Работил је десет године и време је да се поновиш.. Оћу брате, о одма` постављам чланцити. Извини!
Ајд у здравље. И тека.

Ђоша

3 коментара:

  1. Сокоћало преживело. Хвала комшијама из ПММ-а.
    А, Ђоле, теби...Богат је српски језик, богат.

    ОдговориИзбриши
  2. Не дај се Ацо.

    ОдговориИзбриши
  3. Поздрав.
    И ново руско сокоћало ради на Линуксу: https://ru.rt.com/e7ia

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!