Руско-балијска сурадња: Ухапшени радници Збербанке због прања новца у Сарајеву

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Мож' бити да је акција спроћу "малигног утицаја Русије", али ме руско-усташка сарадња, у којој "Збербанка" има итекакву улогу, просто приморава да поверујем у истинитост оптужбе. И признајем: нема веће радости од злурадости.

У неким случајевима.

Извор за илустрацију: https://mssngr.su/en/stickers/sberbank_ba/07/


Ухапшени радници Збербанке због прања новца у Сарајеву


САРАЈЕВО - У Сарајеву су ухапшени шеф одељења и још два запослена у Збербанци у том граду под сумњом за злоупотребу службеног положаја и прање новца, сазнаје Кликс.
Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) је надлежном тужилаштву поднела пријаву против три особе због постојања основа сумње да су као запослени у једној од пословних банака у Босни и Херцеговини у периоду од почетка 2016. до почетка 2019. године, злоупотребом службеног положаја за лични рачун вршили електронску купопродају страних валута по оним вредностима девизних курсева које су незаконито и систематски вишеструко увећавали пре трансфера на своје рачуне у различитим пословним банкама у Босни и Хереговини, преноси Танјуг.
Тако стечен новац убацивали су у платни систем Босне и Херцеговине користећи га на различите начине и на тај начин су стекли противправну имовинску корист у укупном износу од 1.094.626,30 КМ, (око 500.000 евра) и нанели штету једној пословној банци у Босни и Херцеговини у износу од 1.082.813,79 КМ, саопштено је из СИПА.
Кликс наводи да су полицијски службеници СИПА у оперативној акцији кодног назива „Банкар” претреса три стамбена објеката открили и привремено одузели предмете и пословну документацију који могу послужити као докази у даљем току кривичног поступка.

Извор: Политика

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!