Летуј у Турској и умри

Фото: Zuma ТАСС

Летовалишта у Турској настављају језиву жетву


Ових дана сазнали смо о још једној страшној трагедији у базену турског летовалишта у Анталији - трећој у низу у последње време. И опет, жртва је била девојчица, овај пут петогодишњакиња, за коју се нису бринули ни турски лекари, нити, поштено речено, родитељи. Према речима девојчицине мајке, хотел није имао камере видео надзора. У исто време, у близини није било спасилаца, ни медицинског особља. Остали гости су гледали утакмицу одбојке. Зато нико није ни приметио куда је девојчица нестала. „Ишли смо да је тражимо око базена, али она је отишла на тобоган без појаса за пливање“, објашњава уплакана мајка. "Не знам како је упала у базен и да нико ништа није видео."

У међувремену, 2. септембра у здравственом истраживачком институту Склифосовски умрла је
деветнаестогодишња Московљанка, која се крајем августа угушила у турском басену и пала у кому. Хитно је допремљена у Русију, али лекари је нису могли реанимирати. Ни ситуација са шеснаестогодишњом Софијом Ланшаковом, која се разболела у Турској, није у потпуности јасна. Лекари су је хоспитализовали с дијагнозом акутне упале слепог црева, али уместо лечења учинили су све како би дјевојчица умрла: уместо операције, на њу су ставили врући грејући јастучић, што је строго контраиндиковано и доводи до погоршања ситуације. Као резултат тога, преминула је. Родитељи сумњају да је "лечење" спроведено са циљем да се убије ученица и да јој се изваде органи. Поред тога, нису им дани резултати тестова или било која друга медицинска документација - ништа осим потврде о смрти.

А када је тело достављено у Краснојарск, у ње
му су недостајали неки органи, укључујући и материцу и јајнике. Како су представници турског министарства здравства у Анталији коментарисали инцидент, „извађени су ради посмртног испитивања“. На обдукцији су материца и јајници узети у потпуности на токсиколошка и хистопатолошка испитивања", речено је у одељењу. „Као што се може видети из резултата истраживања које је спровело регионално здравствено одељење, не може се говорити о крађи пацијентових органа.“ Каква дирљива брига! Цинично убити Рускињу да би се спровело "посмртно истраживање". Подсетимо, турски лекари дали су наведену изјаву тек месец и по касније и то под притиском јавности.

Заиста, са правне тачке гледишта све изгледа законито. И то потврђује и познати руски адвокат Леонид Ољшански. "Ако су некима украли и препродали те органе, то је већ кривично дело. Али на захтев руских власти или рођака девојке, они су дужни да их предају руској страни." Али, ако мало размислите, шта ако такав захтев не би уследио? Шта ако Руси поново не бивају огорчени нити праве буку. Могуће је да након неког времена - рецимо, годину или две (и под одговарајућим условима, органи се могу дуго чувати и бити у потражњи у било ком тренутку) - буду препродати некој бесплодној Туркињи. Након овако великог скандала, о таквој продаји се сада, више, не може говорити. Дакле, постоје изјаве да се репродуктивни органи могу у било које време вратити на захтев руске стране.

И ово је само један од најчешћих случајева. А колико их је заиста било? Има их мање запажених. Прошле године, руски дечак Дмитриј Бевз утопио се у мору у Алањи. Људи на обали приметили су га када је почео да тоне и позвали спасиоце (какви су спасиоци они који треба да буду посебно позвани ?!). Дмитрија су извукли на обалу, али лекари га нису могли реанимирати (преминуо је) и пребачен је у локални Институт за судску медицину. Један мушкарац је такође дошао у Кемер као и претходно поменуто дете. Али умро је под чудним околностима: тачно у својој соби, наводно је ударио главу, изгубио свест и умро. Ни истрага ни покушај да се сазна истина никада нису предузети.

А ево шта се десило у другом индикативном случају. Пре тачно годину дана, у египатској Хургади, због смрти двоје енглеска туриста, скоро сви гости евакуисани су из хотела - 300 (!) преосталих гостију (Енглеза, не Руса, јер ипак Енглези су Енглези - прим.прев.). Лекари, наводно, нису могли да открију разлог због којег су супружници, Џон и Сјузан Купер, преминули након кратке болести. Њихова ћерка Кели Ормерод, која се одмарала заједно са својим старијим родитељима, уверена је да је реч о тровању храном из ресторана. На крају крајева, више од четрдесет гостију хотела жалило се на пролив и повраћање. Тада је британски туроператор тренутно донео одлуку - да одмах евакуише туристе. Ово ја разумем! Ово је заиста брига! (замислите да нека српска туристичка агенција евакуише некога због тога, или да неки Србин добије одштету пред судовима Републике Србије јер није евакуисан или је имао проблема. Зато су Енглези - Енглези, а не Срби или Руси – прим. прев.)

Заузврат, руски туристи често једноставно не могу доћи до представника својих туроператора. И они често морају сами да
се спасавају из таквих ситуација. Штавише, Турци престају да обраћају пажњу на њих и праве се да их не разумеју - чак и кад им се обрате на енглеском. Остаје само једно - преживите сами како знате и умете. Фабрика смрти наставља свој рад ...


Аутор: Виталиј Карјуков

1 коментар:

  1. https://www.redressonline.com/2019/08/jeffrey-epsteins-heritage-zwi-migdal-a-jewish-global-crime-syndicate-trafficking-jewish-women-as-sex-slaves/

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!