Непреведено, 10.09.2014.





Можда вас интересује како можете помоћи самоодбрани Новоросије. Ако сте у могућности:
Fundraising for militias of Novorossia (DPR and LPR) » voice of Sevastopol

Из истог извора и цео текст споразума у Минску: CEASEFIRE IN UKRAINE. MINSK PROTOCOL FULL TEXT » voice of Sevastopol


А како је Степски соко / THE SAKER заиста несебичан код информисања својих читалаца па им препоручује и текстове других аутора - што је заиста немогуће све превести, осим ако се не организује тим, као што су учинили Руси, Немци, Французи и племенити људи Океаније - ево линка на текст Петера Кенига.  И посебно обратите пажњу на текст  The Vineyard of the Saker: Analysis of the ceasefire by Alexander Mercouris  с предговором Степског и његовом препоруком за чланак (с чијом се поруком не слаже) Mark Sleboda - "Winning" Ukraine No, Putin is NOT "winning" in...

С наше стране, спремићемо вам избор коментара на текст The Vineyard of the Saker: A typical example of Ukie "Christianity" in action на његовом сајту, којег смо вам преведеног пренели као The Saker: Украјинско кршћанство у акцији | Ћирилизовано. Видећете зашто. Још боље, сами се потрудите, ако се користите енглеским, да видите како покатоличени Срби - Хрвати бране своју ватиканоидност и шта им четник, Рус с нешто татарске крви а син Београђанке, Степски соко, одговара. А има тога још.

А шта се све крије испод и око Стоунхенџа - Stonehenge had 'huge stone religious sibling' just two miles away - Archaeology - Science - The Independent  неминовно поставља питање и по чему Срби газе, рецимо у Винчи и око места које је, на бруку свих нас, постало познато по томе да се "патриотизам не сипа у тракторе".


Приредио: Александар Јовановић

Руси писменији од Британаца


Годишњи извештај о образовању Организације за економску сарадњу и развој каже да је све више и више 16-18 година старих грађана Уједињеног Краљевства који имају приступ образовању на колеџима и универзитетима, али да их је само четвртина писмена - како преноси РИА Новости. Статистика извештаја показује да је од 2000. године број људи са високим образовањем који нису достигли старосну границу за пензионисање порастао са 26% на 41%. Међутим, статистички подаци показују да  дипломци из УК имају проблема са читањем и писањем.



У Русији је ситуација боља, али стручњаци су сигурни да ће, уколико се не спроведу неопходне мере и реформе у сфери образовања, проблем писмености у земљи расти из године у годину. Према речима Маргарите Русецкаје, вд ректора Државног универзитета "А.С. Пушкин", међународна истраживања о писмености ПИРЛС и ПИСА показују да Русија традиционално заузима највиша места по писмености међу основцима: "Прошло ПИРЛС истраживање спроведено 2011. године је  потврдило такве резултате. Русија је заузела 1-4 место, заједно са три друге земље, статистичке разлике између њих биле су минималне." Међутим, стручњаци су забринути због другог дела истраживања, посвећеног 15-годишњим ученицима. "Ми смо тек на 38-42 месту међу 65 земаља", каже Русецкаја.


Да се ​​смањи јаз, специјалисти развијају и у школама примењују нове образовне програме. Маргарита Русецкаја наводи да се спроводе нови стандарди у сфери образовања. "Један од њихових циљева је заокрет у образовању у нашим школама од "знање" приступа на "стручност" приступ. Овај приступ се користи у свим међународним истраживањима. Поента није знати правила, већ правила користити за решавање различитих когнитивних и комуникативних задатака", објаснила је она.

Русецкаја напомиње да у овом тренутку школе не обраћају превише пажње на стручност. Међутим, сада се спроводе одређене иницијативе: " ... за побољшање имиџа наше земље и стварну писменост у нашој држави." Према њеним речима, прошле године  је основан Савет за руски језик под заштитом руске владе, а на челу му је Олга Голодец. Осим тога, у 2014 је на Дан руског језика основан Савет при Председнику, с председником Савета Владимиром Толстојем, саветником за културу председника Путина.

Још једна иницијатива јесте повратак композицији као обавезном испиту за старије студенте. "Композиција (састава - прим. прев.) је способност коришћења свог знања руског језика у индивидуалним активностима и за изражавање својих мисли и идеја, на пример, о књизи", каже Маргарита Русецкаја.

Она је такође скренула пажњу на проблеме наставе различитим категоријама деце: "Наши задаци су повезани са даљим развојем метода наставе за особе са здравственим инвалидитетом. Према статистичким подацима, годишње и до 60% такве деце иде у основну школу. Она захтевају посебну пажњу, посебну бригу и посебне методе наставе. Постоје деца радних миграната; она су одгајана у двојезичним и вишејезичним срединама, а то је такође посебна категорија и специфичан наставни циљ који је у овом тренутку испуњен."



Извор: Russians are more literate than UK citizens | Vestnik Kavkaza
Превод: Ћирилизовано

Пол Крејг Робертс: Ко може да добије гас


                                                                 

Неки западни коментатори тумаче прекид ватре у Украјини, договорен захваљујући председнику Путину, као победу Русије. Образложење је да прекид ватре оставља Украјину са спорним границама, што искључује чланство Украјине у НАТО-у.

Али да ли ће се прекид ватре одржати? Десничарске кијевске милиције, чији чланови често носе нацистичке ознаке, нису под потпуном контролом Кијева. Ове милиције лако крше прекид ватре, већ постоје такви извештаји. Штавише, милијардер олигарх којег је Вашингтон инсталирао у Кијеву као председника Украјине ће прекршити примирје по налогу Вашингтона, осим ако, наравно, Путин у њега "не утера страх од Бога".

За војне стратеге, руски одговор на проблеме које је Вашингтон изазвао Русији у Украјини, делу Русије дуже него што САД постоје, представља мистерију. Русија је изгубила Украјину зато што је била слаба када се Совјетски Савез распао, и Вашингтон је приморао Русију да дозволи независну Украјину, која служи циљу Вашингтона - разбијена Руска Федерација.

Западни Украјинци, који су се борили за Хитлера током Другог светског рата, имају импресивну лобистичку организацију у Вашингтону и они чувају своју независну државу, али нису успели да контролишу Украјину, јер већи део земље чине бивше руске територије, које су у састав Украјине ушле вољом совјетских лидера у 20. веку.

А крвне везе вековима стваране преко бракова и вековна економска повезаност Русије и Украјине у суштини су оставиле Украјину у Русији, где је и припадала - вековима.

Што је исфрустрирало неоконзервативце Светске империје, који су контролисали америчке владе после корумпиране Клинтонове, чији је режим увео трећесветску корупцију у политички живот Америке. Сетите се Роберта Рајха, Клинтоновог пријатеља из студентских дана и секретара (министар, по америчкој номенклатури - прим. прев.) Министарства рада, који је напустио Клинтонов кабинет подневши оставку из принципа. Клинтон је издао своје бирачко тело, као и Обама. А Клинтонова преварена супруга, повезана са ционистичким Израелом, банкстерима и војно-безбедносним комплексом, сада је фаворит демократа за њихов следећи председнички кандидат.

Као некад у Риму, династије су сада извор америчког председничког вођства. И као некад Рим, Сједињене Америчке Државе су на путу пропасти, што се дешава када амбиције лидера имају предност над судбином земље.

Украјина ван НАТО-а јесте циљ руске владе. Међутим, проблем што га је Вашингтон наметнуо Русији у Украјини - организовањем државног удара, инсталирањем марионетске владе и подстрекивањем насиља над становницима бивших руских територија које су совјетски лидери доделили Украјини - користи се за шире сврхе од инкорпорирања Украјине у НАТО.

Другим речима, стратешки циљеви Вашингтона превазилазе чланство Украјине у НАТО-у.

Један од циљева је раскидање економских и политичких односа Европе и Русије. Користећи Украјину за демонизацију Русије, Вашингтон је гурнуо Европску унију у наметање санкција Русији да би пореметио трговинске односе и створио неповерење.

Неповерење служи намерама Вашингтона. Вашингтон је демонстрирао Русији да је купио и поштено платио за несклоност европских политичара спољној политици независној од Вашингтона. Непостојање независне политике Европе значи да је руска влада спутана у употреби дипломатије.

Још један циљ Вашингтона је стварање војних снага на самим руским границама. НАТО је искоришћавао "кризе" за потпиривање страха од Русије у балтичким земљама и у Пољској. Вашингтон и НАТО генерали говоре о руским нападима као да је сигурна ствар да Русија намерава да изврши инвазију Источне Европе. Да би се заштитио од "руске претње," НАТО је створио "снаге за брзо реаговање" и ствара залихе војне опреме и нове базе на руским границама. Какав год био исход у Украјини, Вашингтон је Украјину искористио за започињање новог хладног рата.

Западне медијске преститутке, буљук владиних пропагандиста, ситуацију у Украјини лажно представљају од самог почетка. Уместо вести, имамо пропаганду против Русије. Према томе, људи са Запада који се ослањају на медије су погрешно информисани о Украјини и за све криве Русију.Чињеница да су Американци дезинформисан народ олакшава Вашингтону да настави с оркестрирањем догађаја на штету Русије.

Вашингтон нема интереса за решавање проблема у Украјини. Вашингтон је Украјину искористио за стварање страха од Русије, и у Европи, и у Сједињеним Америчким Државама. Вашингтон је искористио Украјину за нарушавање европско-руских економских и политичких односа, и Вашингтон је успео у покретању новог хладног рата, да профит и надаље тече у војно-безбедносни комплекс САД.

И како је кијевска влада марионета Вашингтона, нема разлога да очекујемо разрешење конфликта којег је Вашингтон донео Украјини и Русији.

Разрешавање украјинских мука које је изазвао Вашингтон не одбацује само Вашингтон, већ и ЕУ. Лутак Вашингтона, Херман ван Ромпуј, председник паравана Вашингтона, Европског савета - најавио је, уколико су вести тачне, а бива и да јесу, да Европска унија намеће санкције руским енергетским компанијама Росњефт, Гаспромњефт и Трансњефт, као и државним компанијама са прометом од преко 27 милијарди долара годишње.

Руски одговор на ову дрскост би требао да буде искључивање гаса у зимском периоду. Свог. Без упозорења. А како је у Путиновом интересу да Европу уклони од контроле Вашингтона, он ће то и учинити. Читав исток и запад Европе и Украјина ће пасти на колена пред Москвом молећи да се одврне енергија. И онда је све што би Путин морао да каже да само нечланице НАТО-а добијају гас.

Што би окончало нападе Вашингтона на Русију.

Амерички неоконзервативци, поремећени кадар изазивача ратова, осуђују Обаму за "слабост" јер не шаље војску у Украјину. Неоконзервативци, који су од Клинтоновог режима стално уваљивали САД у скупе и пропале војне агресије у иностранству, тврде да је Обамино вођство резултирало безвољношћу и атрофијом мишића НАТО-а.

На руској влади је да покаже да једина сила над Украјином и Европом лежи у Москви.


Аутор: Др Пол Крејг Робертс
Извор: The Ukraine Crisis Remains Unresolved -- Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org
Превод: Ћирилизовано