Пол Крејг Робертс: 11. септембар после тринаест година



Трагедија 11. септембра, 2001. превазилази смрт оних који су умрли у кулама и погибије ватрогасаца и људи из хитне помоћи који су подлегли болестима изазваним удисањем токсичне прашине. Тринаест година је нова генерација Американаца одрастала у миту о 11.9. коришћеном за креирање америчке државе ратног стања/полицијске државе.

Корумпирани режими Буша и Обаме су 11.9. искористили да убијају, сакате, отерају и раселе милионе муслимана у седам земаља, од којих ниједна није имала било какве везе са 11.9.

Једна генерација Американаца је одрасла у гађењу и неповерењу према муслимана.

Једна генерација Американаца је одрасла у полицијској држави у којој приватност и уставна заштита више не постоје.

Једна генерација Американаца је одрасла у непрекидном рату док се потребе грађана не испуњавају.

Једна генерација Американаца је одрасла у друштву у којем је истина замењена бескрајним лажима.

Према званичној верзији, 11. септембра 2001. године,  хвалисаву Државу Националне Безбедности Једине Светске Суперсиле свладало је неколико младих Саудијаца наоружаних само ножићима. Америчка Држава Националне Безбедности показала се потпуно беспомоћном и то уз највеће понижење које је икада снашло било коју земљу која полаже право на то да је сила.

Тог дана ниједан аспект Државе националне безбедности није функционисао.

Америчко ратноваздухопловство по први пут у својој историји није могло да дигне ловца-пресретрача у ваздух.

Савет за националну безбедност је омануо.

Свих шеснаест америчких обавештајних служби је омануло као и оне америчких НАТО савезника и Израела.

Контрола летења је оманула

Аеродромска безбедност је оманула четири пута у истом тренутку истога дана. Вероватноћа таквих симултаних пропуста једнака је нули.

А како се таква ствар јесте догодила,  из Беле куће, из Конгреса и медија су требали да стижу захтеви за истрагом. Званичници би одговарали за своје неуспехе. Главе би се котрљале.

Уместо тога, Бела кућа се годину дана опирала захтевима за истрагу од породица погођених 11.9. Коначно је састављена групица политичара, да саслуша жалбе на рачун владе и запише их. Председник, потпредседник, и правни саветник Комисије за 11.9. су рекли да су Комисији ускраћиване информације, да су Комисији лагали и да је Комисија била "унапред осуђена на пропаст". Најгори безбедносни неуспех у историји није довео ни до једног јединог отказа. Нико није позван на одговорност.

Вашингтон је закључио да је 11.9. био могућ јер Америка није имала полицијску државу. Патриотски акт, који је чекао на такав догађај, одмах су усвојили идиоти из Конгреса. Закон је успоставио независност извршне гране власти од закона и Устава. Закон и пратеће мере су институционализовали полицијску државу у "земљи слободних".

Осама бин Ладен, "својина" ЦИА-е, на смрт болестан од бубрежне инсуфицијенције, окривљен је упркос свом експлицитном порицању. У наредних десет година, Осама бин Ладен је био баук који је Вашингтону обезбеђивао изговор за убијање безбројних муслимана. Онда је  2. маја 2011. Обама изненада саопштио да су Морнаричке Фоке убиле Бин Ладена у Пакистану. Прича очевидаца је била у супротности с причом Беле куће. Осама бин Ладен је постао једини човек у историји који је преживео с бубрежном инсуфицијенцијом десет година. Није било машине за дијализу у ономе за шта је речено да је бин Ладеново скровиште. Бројне читуље поводом Бин Ладена смрти у децембру 2001. нестале су у црној рупи сећања. А тим Морнаричких фока је изгинуо неколико недеља касније у мистериозној хеликоптерској несрећи у Авганистану. Хиљаде морнара са носача авиона с којег је Бин Ладен наводно бачен у Индијски океан писало је кући да се таква сахрана није десила.

Бајка о убиству Бин Ладена од "Тима 6" Морнаричких Фока послужила је да се оконча оспоравање Обамине номинације за други мандат од разочараних демократа. Такође је ослободила "рат против терора" од ограничења Бин Ладеном. Вашингтон је хтео да нападне Либију, Сирију и Иран, земље у којима није било Бин Ладенове организације, а бескрајни низ лажних Бин Ладенових видео записа, у којима је Бин Ладен бивао све млађи док је преузимао одговорност за сваки следећи напад , изгубио је кредибилитет међу стручњацима.

Гледајући пад Кула близнакиња и СТЦ 7 мени је очигледно да зграде нису пале као резултат структурних оштећења. Када је постало јасно да је Бела кућа блокирала независну истрагу о једина три челична солитера у историји који су се срушили као резултат нискотемпературних канцеларијских пожара, било је очигледно да има прикривања.

После 13 година, људи у земљи и иностранству причу владе сматрају мање уверљивом. Резултати истраживања независних експерата су толико убедљиви да су сада и мејнстрим медији за њих отворени. Ево Ричард Гејџа из "Архитекте и инжењери за истину о 11.9." на Ц-СПАН - у:


После година упорних настојања, група из Њујорка је обезбедила потребан број важећих потписа да се гласа да се испита узрок колапса три зграде СТЦ-а. Званичан извештај, ако је тачан, значи да су постојећи ватрогасни и грађевински прописи недовољни да се заштити јавност и да су све остале челичне конструкције небодера подложне истим последицама. Група је била довољно паметна да питање смести у домен јавне безбедности, а не истине о 11.9.

Њујоршке власти, наравно, настављају да се противе иницијативи. Питање сада зависи од одлуке судије. Тешко је замислити судију да у тако важном случају иде против владе, али група ће поентирати указивањем да влада нема поверења у истинитост сопствене приче.

Током ових тринаест година, физичари, хемичари, архитекте, инжењери и хитна помоћ су пружили безброј доказа који у потпуности оповргавају званичну верзију пада три небодера. Одговор стручњацима од нестручњака је да стручњаке зову "теоретичари завере". Другим речима, заступници владине приче немају научну или чињеничну основу на коју би се могли позвати, стога их замењују надевањем погрдних имена.

11.9. је искоришћен да фундаментално промени природу америчке владе и њен однос према америчком народу. Контролисана и проверавана извршна власт одређена америчким Уставом замењена је извршном власти која ником не одговара. У име Националне Безбедности, извршна власт не зна за ограничења. У суштини, Американци данас немају никаква права ако су на мети Владе.

Американци рођени после 11-9. су рођени у другој земљи од оне у којој смо рођени ми остали. Пошто никада нису искусили уставну владу, они неће знати шта су изгубили.

Напади антраксом од октобра 2001. су заборављени, али професор Гријем Меквин у "The 2001 Anthrax Deception" (Clarity Press, 2014) показује да су напади антраксом одиграли кључну улогу у постављању позорнице за владино стицање ником одговорне власти полицијске државе. Двојица демократа председавајућих комитета Сената, Томас Дашл и Патрик Лихи, били су узнемирени због "карт бланш" власти Бушовог режима, а били су у позицији да блокирају законодавство полицијске државе  и могућност извршне власти да сама уведе Америку у рат.

Обојица сенатора су добили писма с антраксом, као и велике новинске организације. Уреднике телевизијских вести, као што је Дан Радер, који је упоредио колапс СТЦ небодера са контролисаним рушењем зграда, републиканци још нису отпустили на основу намештених оптужби.

У почетку се на писма с антраксом, која су проузроковала смрт неколико службеника Америчке Поште, гледало као на другу фазу напада 11.9. Страх се мултиплицирао. Сенатори и медији ућуткани. Тада је откривено да је антракс из писама јединствена врста што се производи само у војним објектима америчке владе.

Одговор на овај клип бачен у владину пропаганду је била ФБИ-ва намештаљка мртвом човеку, Брјусу Едвардсу Ивинсу, који је био запослен у војној лабораторији која је произвела тај антракс - доведен је до самоубиства под притиском лажних оптужби. Његове колеге нису поверовале ни у једну реч владине лажне приче, а ништа у покојниковој прошлости није указивало на било какав мотив или нестабилност која би га навела на такво дело.

У почетку, америчка влада је покушала да смести Стивену Џеј Хатфилу, али упркос свом труду "Њујорк тајмс"-а и Николаса Кристофа, намештаљка Хатфилу није успела. Хатфил је добио 5 милиона долара од америчке владе на име одштете за лажне оптужбе које су му уништиле живот. Тако да се корумпирана америчка влада пребацила на Ивинса.

Ивинс је био мртав, није могао да се брани, али његове колеге јесу.

Цела епизода смрди до неба. Правда је нешто што постоји ван граница Сједињених Америчких Држава. Никада не очекуј да нађеш правду у Сједињеним америчким Државама.

Већина Американаца није свесна у којој мери савезна влада поседује стручњаке који би могли да кажу нешто што је супротности са њеним бајкама. На пример, ниједан компетентан физичар не може поверовати у званичну причу о уништењу три СТЦ небодера. Али одсеци за физику на америчким универзитетима у великој мери зависе од федералног новца. Кад би неки физичар рекао шта стварно мисли угрозио би не само своју каријеру, већ и каријере свих својих колега. Физичар Стивен Џонс, који је први указао на коришћење "Термит"-а у уништавању две куле, морао је да пристане да његов универзитет откупи његову професуру или би универзитет био суочен са губитком свих федералних дотација.

Иста ограничења владају у приватном сектору. Потенцијални клијенти на архитекте високоградње и структурне инжењере који изражавају сумњу у званичну верзију колапса три небодера гледају као на муслиманске апологете и теоретичаре завере. Клијенти, наравно, немају стручног знања са којим би процењивали проблем, али су индоктринирани непрестаним и бескрајним понављањем да је Осама бин Ладен 11.9. напао Америку. Индоктринираност их чини имуним на чињенице.

Лаж о 11.9. траје већ тринаест година. Милиони муслимана су ту лаж платили својим животима, разарањем породица и расељавањем. Већина Американаца живи у миру с чињеницом да је њихова влада потпуно или делимично уништила седам земаља - све засновано на лажима које је Вашингтон говорио да би прикрио инсајдерски посао сулудих неоконзервативаца у њиховом стварању вашингтонске Светске империје.


Аутор: Др Пол Крејг Робертс
Извор: 9/11 After 13 years Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић