Упознајте Гастона Бесона, бојовника у "југословенским" ратовима, а сада у батаљону неонациста "Азов"




Већ смо вас известили о америчком нацисти који се борио у Украјини док није убијен и неонацистичком батаљону "Азов" у чијим је редовима био, и о ратном туризму, односно, европским десничарима који се придружују борби само из забаве.

Ево још једног, зове се Гастон Бесон. Изгледа да је овај тип зависник од рата или професионални плаћеник. Стекао је репутацију још у југословенским ратовима, где је оптужен за ратне злочине. Такође је служио у Лаосу и Мјанмару. Очигледно ужива да у борбу улази "набријан" и у својој "претераној сурововости".

Попут америчког нацисте Паславскгог и Бесон се бори у "Азов" батаљону, постројби са нацистичком свастиком на свом грбу која јури около храбро кажњавајући цивиле. Гастон Бесон је задужен за координацију страних драговољаца.


Имамо још видео записа и материјала о неонацистима у Украјини. Њихово присуство је много веће него што су западни медији до сада извеештавали.

Када ова ствар на крају изађе на видело представљаће велики политички проблем за Европу, а посебно Немачку.




Аутор: Дамир Мариновић
Извор: Meet Gaston, Another Foreign Nut Fighting With a Neo-Nazi Battalion - Russia Insider
Превод: Ћирилизовано

Пуковник Касад: Спашавање председника Порошенка



На неким руским ТВ каналима сам приметио чудан трејлер у смислу "сви су против Порошенка" - од Тимошенкове и украјинских олигарха до фашиста. Сви они желе рат, али сам Порошенко и није неки фашиста (упркос томе што је један од спонзора садашњег пакла). И, тако, само Русија може да заштити Порошенка од завере која му се спрема. Зашто би требало заштити фашисту олигарха није ми било јасно из најаве, али претпостављам да ће они то лепо објаснити у самом филму.

Покушаји да се опере неопер се настављају.

ПС. Из вести о украјинској политици:

1. Партија региона је одлучила да не учествује на изборима. Или би на њима могла учествовати  - и добити ништа. А сада ће барем добити публицитет на тему заштите југоистока, који су тако тријумфално одбацили у фебруару и марту. Већина ових старих посланика једноставно се раштркала у друге партије сродне по недотупавности и корупцији. Оне ће покушати да искористи све ове фрагменте бившег режима, као анестезију за становништво на југоистоку, под којима ће бити могуће наставити снажну украјинизацију ових региона.

2. У странци Тимошенкове биће Савченко, њен цимер у руском затвору. Прилично јефтин покушај да се вештачки надува прилично лабав рејтинг у оквиру промовисања теме рата до победе. С обзиром на хистерично и сулудо стање украјинског друштва, ово би могло чак и да успе. Све у свему, Тимошенкова чека да Порошенко најзад забрља, када ће бити могуће да се крене у отворену борбу за жељену позицију. Она је резервни кандидат. Љашко је више кловн и тољага с којом се прети политичарима. Док не дође време супституције, Американци се кладе на Порошенка и не требају им сукоби око трона.

3. Љашко је обзнанио да власти крију праве губитке, који, ако се на званични број додају они прикривени , достижу 9000 само погинулих у борби. У принципу, то је сасвим близу интегралних процена хунтиних погинулих у борби између априла и септембра од 12 до15 хиљада - у складу са реалним проценама, и до 23 хиљаде по оптимистичним.

Љашко ће сигурно бити у Ради, као и његова "партија". Већина маргинално-радикалног бирачког тела ће бити уграбљена управо од овог "борбеног геја", који је успео да се промовише на тему грађанског рата и масовних убистава боље од других фашиста.

4. Партија генијалнога афористичара Виталија Кличка ће изаћи на изборе као део партије Порошенкове. Кличко је тамо већ чвсто интегрисан и у суштини служи као акумулатор урбаног бирачког тела иза чоколадног олигарха. Кличко већ игра улогу "следећег идиота у столици градоначелника Кијева", и то прилично добро, а после његовог чудесног открића мало је вероватно да ће моћи да тражи било шта озбиљније. Без обзира на то колико се имиџ-мејкери и политички технолози трудили, испаде да је сировина превише шљакаста.

5. Јарош жели да уђе у Раду на личном мандату. Већина његове странке се разлепршала током борби у Донбасу. Такође, на позадини Љашкове популарности донекле је изгубио привлачност за фашистички публикум. Осим тога, финансијски покровитељ Јароша (финансијски покровитељ Јароша је Коломојски - примедба преводиоца с руског на енглески) сада има озбиљне проблеме са Порошенком. Ипак, мислим да ће Јарош, Тјањибок и Љашко бити у Ради, тамо ће формирати читав контингент фашистичких дегенерика.

Напомена преводиоца на српски: И гласилу чији назив The St. Petersburg Times | The leading English-language newspaper in St. Petersburg довољно говори није промакла промена терминологије (полу)званичних руских медија. У чланку Russian TV Softens Rhetoric on Ukraine  се између осталог каже да "хунта" од 4. септембра није споменута.


Оригинални текст на руском: Colonel Cassad - Спасти Порошенко
Извор: Colonel Cassad (in English) - Save President Poroshenko
Превод: Ћирилизовано

ЛНР и ДНР нису биле стране на разговорима у Минску




Председник парламента Доњецке Народне Републике, Борис Литвинов, дао је изјаву у којој истиче да ДНР и ЛНР нису биле стране на разговорима у Минску, већ су им присуствовале у својству посматрача. Такође је саопштено да није могуће спровести 12 тачака споразума из Минска.



У суштини, упавши у масовно одбијање споразума од стране командира милиције и бораца, руководство народних република  се нашло између две ватре: Москва их притиска на једној страни, ауторитативни наоружани људи на другој. Ситуација није завидна, тако да руководство покушава да маневрише како не да поквари однос са лобистима примирја из Москве, као и да сачува лојалност команданата на терену. Све ово доводи до јавне осуде декларације из Минска и исувише смрди да би је се отворено подржавало.


Оригинални текст на руском: Colonel Cassad - ЛНР и ДНР и не являлись участниками переговоров в Минске
Извор: Colonel Cassad (in English) - LPR and DPR weren't a party in Minsk talks
Превод: Ћирилизовано

Пол Крејг Робертс: Рат Вашингтона против Русије




Нове санкције против Русије најављене од Вашингтона и Европе немају смисла као пуке економске мере. Био бих изненађен ако би руска нафтна и војна индустрија била зависна од европских тржишта капитала на смислен начин. Таква зависност би указивала на неуспех у руском стратешком размишљању. Руске компаније треба да буду у стању да обезбеде адекватно финансирање од руских банака или од руске владе. Уколико су потребни инострани кредити, Русија може да позајми од Кине.

Ако кључне руске индустрије зависе од европских тржишта капитала, санкције ће помоћи Русији приморавајући је да оконча ову исцрпљујућу зависност. Русија не треба да зависи од Запада на било који начин.

Право питање јесте каква је сврха санкција. Мој закључак је да је циљ санкција прекид и подривање економских и политичких односа Европе са Русијом. Када се међународни односи намерно подривају, резултат може бити рат. Вашингтон ће наставити да гура санкције против Русије док Русија не покаже Европи колика је цена служења као средство Вашингтона.

Русија мора да прекине овај процес гомилања санкција  да би се спречило срљање у рат. По мом мишљењу, Русија то лако може да уради. Русија може рећи Европи да пошто вам се не свиђају наше нафтне компаније, не могу вам се свиђати ни наше гасне компаније, зато вам искључујемо гас. Или Русија може рећи Европи да ми не продајемо природни гас чланицама НАТО-а, или Русија може да каже да ће наставити да Европи продаје гас, али плаћање мора бити у рубљама, а не у доларима. То би имало додатну корист повећања потражње за рубљом на девизним тржиштима, чиме ће за шпекуланте и америчку владу бити теже да вредност рубље оборе.

Стварна опасност за Русију је наставак умерених одговора на санкције. Умерен одговор подстиче више санкција. Да би зауставила санкције, Русија мора Европи да покаже да санкције скупо коштају Европу.

Руски одговор Вашингтону био би престанак продаје Сједињеним Америчким Државама руских ракетних мотора од којих зависи сателитски програм САД. Ово би могло да САД остави без ракета за америчкее сателите на шест година у периоду од 2016. до 2022.

Можда је руска влада забринута због губитка зараде од гаса и продаје ракетних мотора. Међутим, Европа не може без гаса и брзо ће дићи руке од санкција, тако да никакви приходи од гаса неће бити изгубљени. Американци ће развити сопствени ракетни мотор у сваком случају, тако да руска продаја ракетних мотора Сједињеним Америчким Државама има највише још шест година. Али САД са ослабљеним сателитским програмом на шест година значи велико олакшање целом свету од америчког шпијунског програма. И то би отежало америчку војну агресију против Русије током наведеног периода.

Руски председник Путин и његова влада су били веома тихи и непровокативни у реаговању на санкције и невоље које Вашингтон наставља да изазива Русији у Украјини. Смирено руско понашање се може схватити као стратегија за подривање коришћења Европе од стране Вашингтона против Русије приказивањем Европи непретећег лица Русије. Међутим, постоји и друго објашњење: присуство пете колоне у Русији, пете колоне која репрезентује интересе Вашингтона и ограничава моћ руске владе.

Стрелковљев опис америчке пете колоне је овде: We Will Not Allow for Russia to be Ripped Asunder and Ruined | SLAVYANGRAD.org

Сакер (Степски соко) описује две моћне групе унутар Русије као Евроазијске суверенисте који стоје иза Путина и независне Русије и Атлантске интеграционисте, пету колону која ради на инкорпорирању Русије у Европу под америчком хегемонијом, или, ако то није могуће, да помогне Вашингтону да растури Руску Федерацију на неколико слабашних земаља, држава преслабих да ограничавају употребу силе Вашингтона: The Saker: Стрелков, од пливања са пиранама до пливања са великим белим ајкулама | Ћирилизовано

Атлантски интеграционисти Русије деле доктрине Бжежинског и Волфовица са Вашингтоном. Ове доктрине су основа америчке спољне политике. Доктрине дефинишу циљ америчке спољне политике у смислу спречавања успона других земаља, као што су Русија и Кина, земаља које би могле ограничити хегемонију Вашингтона.

Вашингтон је у позицији да искоришћава тензије између ове две руске моћне групе. Пета колона Вашингтона није најбоље позиционирана да би победила, међутим, Вашингтон може барем да рачуна на борбу изазивану неслагањем унутар редова Евроазијских суверениста због тихог одговора Путина на провокације Запада. Нека од ових неслагања могу се видети у Стрелковљевој одбрани Русије а више можете прочитати овде: The New Round of Sanctions – The Pre-War Period | SLAVYANGRAD.org

Русија се, сматрајући да је Хладни рат завршен са колапсом Совјетског Савеза, отворила на Запад. Руске владе су имале поверења у Запад и као резултат руске лаковерности Запад је лако купио бројне савезнике међу руском елитом. Зависно од тога како се усклади с медијима, компромитована елита је кадра да убије Путина и покуша државни удар.

Човек би помислио да је до сада Путинова влада препознала опасност и похапсила главне петоколонаше, да им је судила и пресудила за издају, да би Русија могла стати уједињена против Западне претње. Уколико Путин не предузме овај корак, то ће значити да Путин или не препознаје степен претње или да његова влада нема снаге да заштити Русију од претње изнутра.

Јасно је да Путин није задобио никакав предах за своју владу од насртаја западне пропаганда и економских напада одбијањем да брани Донбас од украјинског напада и притискајући Доњецку Републику на прекид ватре када су украјинске војне снаге већ биле на ивици великог пораза и дезинтеграције. Све што је Путин постигао јесте да се изложио оптужбама својих присталицама због издаје Руса у источној и јужној Украјини.

Европски политичари и елите су толико дубоко у џепу Вашингтона да Путин има мале шансе удварајући се Европе са руским шоуом добре воље. Никад нисам веровао да ова стратегија може да успе, мада би ми било драго да јесте. Само директна претња лишавања Европе енергије има шансу да у Европи произведе спољну политику независну од Вашингтона. Не мислим да Европа може да преживи без руског природног гаса. Европа би одбацила санкције у циљу гарантовања дотока гаса. Ако је стисак Вашингтона толико моћан да је Европа спремна да издржи велики поремећај свог снабдевања енергијом као цену свог вазалства, Русија ће знати да је време да се прекине с безуспешним дипломатским покушајима и да се припреми за рат.

Ако Кина све то буде посматрала са стране, Кина ће бити следећа изолована мета и добиће исти третман.

Вашингтон намерава да победи обе земље, било кроз унутрашњи раздор или ратом.

Обама или било који члан његове владе ништа нису рекли, нити се чуо икакав утицајан глас у Конгресу који би сигнализирао одустајање Вашингтона од хегемоније у свету.

Америчка економија је сада зависна од пљачке и отимачине, а хегемонија Вашингтона је од суштинског значаја за овај изопачени облик капитализма.


Аутор: Др Пол Крејг Робертс
Извор: Washington’s War Against Russia -- Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org
Превод: Ћирилизовано