Пуковник Касад: Кажу да у Украјини нема фашиста ...




Превод основног са слике: Украјински фашиста у дресу украјинског патриоте окружен је: филозофијом, логиком, чињеницама, аргументима, историјом, науком, разумом, доказима, референцама - али није сломљен.


А ови су просто изашли у шетњу:


Нису се они ни раније крили, али овог пута су прави "набријани дечки".

И још мало осебујних карактера:



Напомена преводиоца на енглески: Лик у овом видеу је бесан зато што би, у складу са законом који је предложио Порошенко, становници Донбаса требало да имају регуларно украјинско држављанство, а не некакав другоразредни сертификат, што би, је ли, било одговарајуће за људски отпад (рекао је "бандите"). Други лаф жели војну кампању на Москву ове зиме :) . Не би то било лоше, Русија би добила разлог да реши проблем украјинског фашизма једном за свагда, али, нажалост, даса овог пута неће добити што му припада.


Оригинални текст на руском: Colonel Cassad - Говорят, на Украине нет фашистов...
Извор: Colonel Cassad (in English) - They say that there are no fascists in Ukraine...
Превод: Ћирилизовано

Две трећине Руса се интересује за научна достигнућа - анкета


                                                               ИТАР-ТАСС / Владимир Смирнов   

Чак 61% Руса се интересује за научна достигнућа, док њих 38% уопште нема интереса за науку.

МОСКВА, 18. септембра / ИТАР-ТАСС /. Скоро две трећине Руса горљиво се интересује за достигнућа данашње науке, посебно медицине и биологије, наводи се у анкети јавног мњења чији су резултати објављени у среду.

Према анкети коју је спровео Фонд за јавно мњење, чак 61% Руса се интересује за научна достигнућа, а њих 38% нема интереса за науку. Показало се да се мушкарце више интересују за такве ствари (68%), него жене (54%).

                                                     Московски државни универзитет 114. на светској ранг листи.

Најинтересантније области су медицина, биологија и биотехнологије (14% испитаника). Чак 9% је рекло да их интересују достигнућа у истраживању космоса, у авијацији и информатици. 7% је рекло да имају интерес за технологију, 4% је заинтересовано за математику, физику, хемију и психологију. Само 1% анкетираних је изјавило да их интересује пољопривредна технологија, а 2% - економске науке. Друге сфере су од интереса за нешто више од 1% испитаника. 8% је изјавило да су радознали за све.

Огромна већина испитаника (82%) је рекла да је важно да обични људи прате најновија достигнућа у науци. Скоро половина анкетираних / 48% / никада нису читали часописе за популарну науку или књиге. Двадесет посто то чини повремено, а 23% - ретко.

За научно-популарне филмове и телевизијске програме влада много већа потражња. Чак 42% испитаника је рекло да такве филмове или програме гледа с времена на време, двадесет један одсто је рекло да то ради често, а двадесет два одсто - ретко.

Музеји и изложбе уживају много мању популарност међу Русима - само 27% испитаника је изјавило да су посетили техничку изложбу или музеј у последње две до три године.

Укупно 54% разговара о достигнућима модерне науке са пријатељима и рођацима често или повремено, док 45% то ради ретко или никада.

Анкета је укључивала 1500 испитаника старијих од 18 година из  43 руске области. Статистичка грешка је у оквиру 3,6% .


Извор: ITAR-TASS: Non-political - Two thirds of Russians take interest in achievements of science — poll
Превод: Ћирилизовано

Мађарска "разочарана" због одлуке Уставног суда Словачке о закону о држављанству


Мађарска влада је била разочарана када је сазнала за одлуку Уставног суда Словачке да одбије, из формалних разлога, захтев за оцењивање уставности и законитости закона о држављанству Словачке, изјавио је у среду Жолт Семјен, потпредседник Владе за мађарске заједнице у иностранству.

Семјен је у саопштењу истакао да свако ко узме држављанство друге земље у Словачкој аутоматски губи своје словачко држављанство.

Он је додао да је Чешка, са друге стране, 1. јануара одобрила закон којим се омогућава двојно држављанство.

Словачки закон, који многи виде као одговор на доступност мађарског држављанства широком кругу људи, у пракси кажњава Словаке и са другим држављанствима осим мађарског, рекао је он. "Сходно томе, закон иде против интереса не само Мађара, већ и против интереса грађана других земаља."

Семјен је рекао да ће мађарска влада наставити да пружа пуну подршку етничким Мађарима у Словачкој у заштити њихових људских и  права на држављанство.


Извор: Hungary “disappointed” over top Slovak court decision on citizenship law | Politics.hu
Превод: Ћирилизовано

Сирија: Петнаесторо деце умрло после кампање вацинације против малих богиња УН


                                                             AФП Фото / САНА

УН су зауставиле кампању вакцинације против богиња у северној Сирији пошто је најмање петнаесторо деце умрло после вакцинисања - потврдили су Дечији фонд УН (УНИЦЕФ) и Светска здравствена организација (СЗО) у заједничком саопштењу.

"УНИЦЕФ и СЗО су били шокирани и ожалошћени када су сазнали о смрти најмање петнаесторо деце из Идлиба у Сирији", наводи се у саопштењу. "До смрти деце дошло је у областима у којима се спроводила кампања вакцинације против малиих богиња."

Сва деца су била млађа од две године, извештава Ројтерс, позивајући се на хуманитарне раднике.

Око један сат после другог круга вакцинисања против малих богиња, у Идлибу, у уторак, деца су почела да показују знаке "озбиљног алергијског шока", рекао је Абдулах Ајај, лекар који је давао вакцине у медицинском центру у Јарјаназу - како наводи АП. Други круг вакцинације је почео у Идлибу и Деир Езуру у понедељак.

                                                              Ројтерс / Карољи Арвај

После вакцинације, тела неке деце су отекла и она су се угушила.

"Било је викања и вриштања, било је тешко за родитеље. Ваше дете вакцинишу, а онда видите да ваше дете умире. То је веома тешко", рекао је Ајај.

Противречне изјаве сиријске опозиције и извештаји из група за људска права кажу да је број смртних случајева везаних за вакцине између 34 и 50.

СЗО је саопштила да шаље тим стручњака да испитају инциденте, додајући да је "установљавање тачног узрока смрти деце од виталног значаја".

Кампања имунизације је суспендована и у Идлиб и Деир Езур области. Међутим, УНИЦЕФ и СЗО се надају да ће се кампања наставити "што је пре могуће".

                                                              Ројтерс / Хосам Катан

Верује се да епидемија малих богиња може бити ефикасно спречена вакцинацијом, али она може бити веома опасна у неразвијеним подручјима. Болест се преноси путем телесних течности, кашљем и сузама.

Службе УН и друге невладине организације пружају медицинске услуге у Сирији од  марта 2011., почетка побуне против председника Башара Асада.

Сиријски конфликт се претворио у грађански рат широких размера, са више од 190 000  убијених - према подацима УН.

Асад је у уторак рекао да борба против тероризма мора почети већим притиском` на земље које подржавају и финансирају побуњенике у Сирији и Ираку.

У међувремену, САД су најавиле да планирају да предузму "циљане акције против уточишта ИД (Исламска Држава, раније Исламска Држава у Ираку и Леванту) у Сирији", укључујући и нападе на инфраструктуру. Амерички секретар одбране Чак Хагел је представио план јачања ирачких снага са 1600 америчких "војних саветника".

САД ће такође обучити и опремити 5000 припадника сиријске опозиције за борбу против милитаната Исламске Државе.


Извор: 15 Syrian children dead following UN measles vaccination campaign — RT News
Превод: Ћирилизовано

The Saker, с ведрије стране: Пропаганда ББЦ-а и даље најбоља



Заправо, дешавају се веома озбиљне ствари - сукоби у новоросијском руководству су све гори и гори, али ми је потребно времена да напишем нешто мање-више кохерентно. Тако да о томе касније данас или сутра.

У међувремену, ево неколико цртица:

ББЦ је најбољи!

Јуче сам видео следеће на сајту ББЦ-а:



"На сцени:  Пол Адамс из ББЦ-а у Луханску

Пролазимо поред огољених и изувртаних остатака владиног оклопног конвоја, уништеног док се пре две недеље повлачио из Луханска.

То је страшан призор потпуног уништења. Десетак или више тенкова, камиона и оклопних транспортера распорених и разнетих усред кратера и огољених, поцрнелих дебала.

Ово је био окрутан посао, уз употребу прецизне ватрене силе какву побуњеници никако сами нису могли да обезбеде. Могуће је да су руски хеликоптери били укључени.

Страхотно место служи као подсетник да је мало вероватно да ће моћни сусед Украјине на истоку, ако примирје потпуно пропадне, стајати са стране и посматрати."


"Ово је био окрутан посао, уз употребу прецизне ватрене силе какву побуњеници никако сами нису могли да обезбеде. Могуће је да су руски хеликоптери били укључени." Бисер. Очигледно се нико у Великој Британији (или Украјини) никада није потрудио да цивилима објасни да све што је потребно јесте извиђачка група са артиљеријским извиђачем и једна салва вишецевних ракетних бацача, да се постигне оно што је бибисијевац видео. Такође, преститутки очигледно нико није објаснио да је управо таква комбинација омогућила да Новоросијске оружане снаге потуку говнадију - ХРС, хунтине репресивне снаге. Али најбољи део је "могуће је да су руски хеликоптери", а посебно типична модерна употреба речи "могуће" (possible), којa се у модерном зомбификованом жаргону увек схвата као еквивалент за "вероватно" (probable). Волео бих да је ББЦ-у неко рекао да би руски напад хеликоптера нанео много мању штету него удар вишецевних ракетних лансера, али није у томе поента. Поента је да ако преститутка прихвата да је могућ хеликоптерски напад, зашто онда не би био могућ и напад руских бомбардера или чак удар крстарећим ракетама? Зашто не прихвате да Руси, чијих "19 маневарских батаљона" (званични подаци из Кијева!) наводно имају ромулијанског типа "справу невидљивости", користе и космичке зраке смрти које покреће "претварач од дилитијумских кристала". И то је "могуће", као и употреба руских јуришних хеликоптера, иако није вероватно.

Такође сам приметио добромисао "Луханск",  уместо зломисли "Луганск". Јадно ... али,

ББЦ је још увек најбољи!

А онда видех ово:
Превод: Ебола је глобална безбедносна претња - Обама
Амерички председник Барак Обама je епидемију еболе у западној Африци назвао претњом целом свету и најавио већу улогу САД, укључујући 3 ооо војника, да помогну у борби против вируса.
                  

Јесте! Написали су: Обама ће послати "3 000 војника, да помогну у борби против вируса". Да, знам шта су мислили под тим, али погледајте шта ми је Josetxo јутрос послао (-: изгледа да ми чита мисли :-)


Превод: Хвала богу те лидер слободног света и добитник Нобелове награде за мир 2000. године има план за борбу против ебола вируса. Избомбардоваћемо то ј ... ђубре и вратити га у камено доба. АКО ИМАШ ЧЕКИЋ, СВЕ ТИ ЛИЧИ НА ЕКСЕР !

Типично. Изгледа као да су Американци коначно схватили да Кинези навелико раде по Африци и, уместо да се с њима надмећу, они формирају АФРИКОМ. Јесте, момци заиста посвуда виде само ексере.

ОК, сад морам да се вратим лошим вестима из Новоросије. Надам се да ћу други пост имати данас касније.

Живели,

The Saker

ПС: Ако се добро сећам, када су стваране "звездане стазе" (Star Trek), Клингонци је требало да представљају Кинезе, а Ромулијанци Русе. Ако је тако, онда се уклапа и прикладно је сумњати да су Руси створили "справу невидљивости" за своје оружане снаге.


Извор: The Vineyard of the Saker: On a lighter note: the BBC propaganda is still the best
Превод: Ћирилизовано