The Saker: Рибља чорба "Бандерастан"

Неколицина вас су о томе поставили линкове у коментарима, али ја у посебном посту желим да потврдим да је зликовац којег сам јуче поменуо идентификован. Ево информације "Русија инсајдера" о њему:

Наводно је ухапшен на основу оптужби за насиље током гужве, и задржан је неко време, али онда пуштен. Током судског поступка у ком се одлучивало о његовом ослобађању, прокијевски активисти су у знак подршке демонстрирали испред зграде суда. Име му је Всеволод Гончаревски (средње име: Едуардович). Адвокат је и познати прокијевски активиста. Има 47 година, становник Одесе. Овде он говори на локалној телевизијској станици (на руском). Овде су три вести (на руском), о његовом хапшењу, суђењу и ослобађању.

Значи да су нове власти знале за њега, чак му судиле, али је онда пуштен. Али није то оно најинтересантније. Најневероватније у целој овој причи је да је Гончаревски не само још увек активиста покрета Еуромајдан, већ му је и лидер! После бруталног јучерашњег напада на парламентарца Нестора Шуфрича, руководство Еуромајдана је данас организовало конференцију за новинаре, да објасни да је за све крив Шуфрич, јер није имао никаква посла и шта да тражи у Одеси. То је стандардно укијевско поимање "еуродемократије" и "слободе говора", тако да није то оно што је невероватна ствар. Али погледајте видео и погодите ко седи други с десне стране?


Аха! То је Всеволод "Сева" Гончаревски, главом и брадом.

[Узгред, градоначелник Одесе, Палица, такође рече да је Шуфрич провокатор и да је он први напао зликовце из "Десног сектора". Но, Одеса сада "припада" Игору Коломојском, тако да је све то типично.]

Дакле, не само да Укији нацисти криве жртву за бруталан напад, већ су веома срећни што седе са познатим убицом. И ја не говорим о некаквој минорној нацистичкој банди или ситним рибама из "Десног сектора", ма не, ја говорим о самом мејнстриму и "веома респектабилном" одеском Координационом центру покрета "Еуромајдан". Куд ћеш више мејнстрим од тога. Бар не у Наци Бандерастану.

У ствари, Севица Гончаревски је у Бандерастану у свим вестима. Овде он са својим другарима из "Десног сектора" демонстрира у знак подршке Украјинским оружаним снагама. Ево га како добровољцима помаже у копању ровова око Одесе. Ево Севице како га интервјуишу и како протествује што га власт прогони и како, на савршеном руском, тврди да је потпуно невин.

Овај пример је савршена илустрација правог лица Еуроукрајине коју ја називам "Бандерастан". Огавно, расистичко, непристојно нацистичко и зликовачко лице, лице "украјинске Интерахамве" - чудовишта које је створио Запад, Запад неговао вековима, лице монструма сада наоружаног и што слободно шета украјинском земљом.

Ево шта су урадили пару оптуженом да растура дрогу:

У међувремену теку "народне лустрације" (напади банди на "нелојалне"), па иако су потпуно незаконите, пандури не раде ништа. Током протекла 24 сата, многи људи, укључујући најмање једног директора болнице, брутално су нападани, бацани у контејнере и присиљавани да потпишу оставке.

Да буде и комично, Рада сада предлаже да само они који су били званичници у претходној администрацији више од једне пуне године могу бити "лустрирани". Зашто? Јер је Порошенко био министар трговине и економског развоја за време Јануковича тек нешто мање од годину дана.


У стварности, ништа од овога уопште није смешно. Међутим, значајно јесте, јер све су то јасни знаци распада друштва и друштвеног поретка  уништеног у самој основи и замењеног владавином насиља на свим нивоима. И то је најважније, јер друштво које иде тим путем не може ништа да учини, може само да се потпуно уруши, јер престаје да уистину буде "друштво".

Отворено је питање да ли заиста постоји икаква "власт" у крњој Украјини. Иако се чини да Порошенко има некакву контролу над Кијевом и да Коломојски "поседује" Одесу, само "Десни сектор" има довољно огранака по крњој Украјини  и довољно активиста да заплаше сваког званичника или државног службеника од Лавова до Дњепропетровска и од Чернигова до Одесе. Све то сабласно личи на Авганистан, Либију или Ирак, где једна група (више или мање) контролише престоницу, док је остатак земље потпуно ван контроле и господари су разноразне наоружане банде.

Украјина је увек била историјска фикција, потпуно вештачки ентитет, првобитно замишљен од папства, али који се заиста материјализовао само захваљујући Лењину и Стаљину (Укији не би требали да им руше споменике, Укији би требали, али стварно, да их поштују као своје " очеве осниваче"). Али, од 1991. до 2013. јесте постојала. Веома несавршена и патила је од много чега, али је барем постојала. Сада, сада је Украјина заувек нестала. Ако ставите акваријум на ватру, лако је направити рибљу чорбу од тога. Али од рибље чорбу нема поново акваријума. Оно што данас гледамо је сличан процес - "друштвеног кључања", из којег нема назад, нема повратка.

The Saker

Извор:
The Vineyard of the Saker: Murderous lawyers, mainstream officials, the decline of the state and fish soup
Превод: Ћирилизовано

Епидемија еболе - последња лаж америчке владе. Постоји ли ризик од преноса ваздухом?

Почећемо цитатом извештаја канадске државне здравствене агенције (Public Health Agency of Canada) од 6. августа, са њиховог вебсајта:

"У лабораторијским условима је приказана инфекција аеросолима код примата, и снажно се сумња на могућност преноса вируса ваздухом међу људима, иако то још увек није јасно демонстрирано (1, 6, 13). Важност ове врсте преноса вируса није јасна. Лоши хигијенски услови могу помоћи преносу вируса."

Е, више није тако, идеја да се "снажно сумња на пренос вируса ваздухом између људи" је уклоњена:

"У лабораторијским условима, примати изложени ебола вирусу припремљеним у виду аеросоли издвојених код свиња су постали заражени, али није било преноса вируса са једног примата на другог преко ваздуха ( фусноте: 1, 10, 15, 44, 45)

Ширење вируса је запажено у назофарингеалним излучевинама (нос и грло, прим.прев.) и у брисевима аналног отвора свиња након експеримента."

Да ли то значи да би ми требало да сматрамо да је врло скоро изведено фантастично истраживање које значи да више нема разлога да се "снажно сумња" у пренос ебола вируса ваздухом између људи? Свакако, истраживање је изведено пре три недеље, и треба само сачекати још пар дана док студију не објаве на увид јавности. Да ли вам је већ сад боље?

Ако не, можда речи америчког центра за сузбијање болести и зараза из Атланте (Centers for Disease Control, у даљем тексту ЦДЦ) од 30. септембра могу да пруже мало утехе. Или су то ипак само лажи америчке владе. Да видимо!

Пре но што се позабавимо изјавом центра , требало би да искажемо неке од кључних чињеница везаних за избијање епидемије Ебола вируса. Те чињенице, очигледно, не би требало ни помињати нити чак размишљати о њима, пошто их је спрега влада-медији потиснула. Дакле, погледајмо овај ранији чланак са Global Research сајта од овог аутора, заснован на чланку Emergence of Zaire Ebola Virus Disease in Guinea — NEJM:

"Филогенетска анализа секвенци пуне дужине нам говори да се подврста ебола вируса пронађена у Гвинеји разликује од сродних подврста. То сугерише да се гвинејска сорта развијала паралелно са сортама из Конга и Габона, потекавши од скорашњег заједничког претка, и да вирус у Гвинеју није донет из тих земаља. Потенцијални резервоари еболе, воћни шишмиши врста Hypsignathusmonstrosus, Epomopsfranqueti и Myonycteristorquata су присутни у великим деловима западне Африке (18). Могуће је да је ебола циркулисала у овом региону дуже време, непримећена. Избијање епидемије у Гвинеји говори о ризику избијанња еболе у читавој западној Африци....

Висок ниво сличности између 15 делимичних Л генетских секвенци, уз три секвенце пуне дужине и епидемиолошке везе између случајева, сугеришу да је у људски род вирус прешао тачно једном. То се десило негде раног децембра 2013. године, или чак и раније."

Поука је да се сад треба бавити сасвим новом генетском варијантом вируса ебола. Даље, ми и даље немамо идеју како је вирус прешао на човека. Такође, тренутна епидемија еболе изгледа да је за више редова величине заразнија од претходних епидемија. Такође носи са собом стопу смртности која далеко превазилази све претходне епидемије заједно. Али пошто су нама рекли да се не преноси ваздухом кога онда брига око тако неважних детаља, зар не!

Упрокос горе наведеним чињеницама, од нас очеују да верујемо да се сва питања везана за тренутну епидемију еболе могу решити на основу искустава из пређашњих епизода.

Ево пар питања. Када се то још десило да у време епидемије еболе погребне куће добију упутство како да третирају остатке оболелих од еболе? Али не треба бринути, пошто је Алисија Инглиш (Alysia English), извршни директор удружења погребних кућа државе Џорџија рекла: "Ако је већ избила поплава или цури гас тад је касно да истражујете како да се то реши. Ви хоћете да решење знате унапред. Тако је и у овом случају." Значи, у питању је само припрема, видите. Наравно, ништа што сличи овој врсти припреме никада досада није рађено током неке епидемије еболе, па зашто сад?

"А, па то је зато што имамо еболу у Даласу." Тачно, али у овом одговору се имају два фатална дефекта. Прво, ми не би требало да бринемо око једног усамљеног случаја док год се то дешава у Америци, зар не, јер према ЦДЦ-а од 30. септембра:

"...огромна је разлика измешу САД и делова Африке где се шири ебола. Сједињене Државе имају снажан здравствени систем и професионалце у здравственом сектору који ће се побринути да овај случај не запрети нашим заједницама," рекао је директор ЦДЦ, др Том Фриден (Dr. Tom Frieden, M.D., M.P.H.) "Није немогуће да ће бити додатних случајева везаних за овог пацијента у предстојећим недељама, ипак не сумњам да ћемо ми спречити ширење заразе."

Ако је снажни здравствени систем САД (који је очигледно јачи од АБХО скафандера) тако ефективан у спречавању ширења заразе, чему онда припреме погребних завода? Ако су процедуре спречавања ширења заразе тако фантастичне и вирус није ништа заразнији него пре, какве везе има да ли се појавио случај у Даласу или у Сијера Леоне? Наравно, можда је одговор једноставан, можда се једноставно ради о корупцији и томе слично.

Ипак, корупција као објашњење (бар само по себи) није баш убедљиво из једног врло једноставног и врло узнемирујућег разлога наведеног у чланку о "припреми погребних кућа" објављеног 29. септембра у 15:36 по пацифичком времену - дан пре но што је случај у Даласу потврђен. Наравно, то чини следећи уводни параграф тог чланка врло злокобним:

"CBS46 News потврђује да је ЦДЦ издао упутства погребним кућама како да третирају остатке оболелих од еболе. Ако је епидемија потенцијално смртоносног вируса у западној Африци, зашто су погребни домови у Америци добили ова упутства?"

Ако је одговор: "Па, људи у Даласу су сматрали да ће случај можда бити потврђен као ебола," на то се мора одговорити да је било још случајева, у местима као што су Сакраменто и Њујорк, која су исто тако могла бити под сумњом да је у питању ебола, али да тамо нико није обавештавао погребне куће нити је ЦДЦ издавала упутства како спречити ебол (перите руке, недостаје им скафандера!)

Надамо се да сте расположени за још две дебеле ЦДЦ лажи, посто су веома важне. Из изјаве од 30. септембра: "Људи нису заразни након што су изложени вирусу осим ако развију симптоме." Ово је лаж из три проста разлога. Прво, истраживања на основу којих ЦДЦ ово тврди су рађења раније, када су биле епидемије претходних варијанти еболе. Тренутни вирус, као што смо већ рекли, је нов - генетски и географски. Друго, разлика измешђу "инкубације" и "видљивих симптома" је нејасна, није оштра. Пар капи не чини кишу, али не представља ни ведро небо - тако да је граница коју је зацртала ЦДЦ, као и све што ради САД влада - произвољна. Треће, чак и најскорији почетници у статистици знају да су претходне епидемије имале премали број случајева да бисмо поуздано могли да искључимо малу, али значајну могућност асимптотске трансмисије (човек носи и шири заразу а сам нема симптоме, прим.прев.) - на страну што се сад бавимо сасвим новом генетском варијантом еболе.

Последња велика ЦДЦ лаж поменута у том чланку је тврдња, понављана до бескраја, да су "недостаци у инфрастуктури" криви за експоненцијално ширење вируса овај пут. Требало би да поверујемо само онда када нам представе добро дизајниране мултиваријабилне моделе спречавања ширења заразе који укључују информације о епидемијама еболе и дају закључке који објашњавају зашто социо-економске разлике између запада Африке и других региона Африке (нпр. Заира) саме по себи у потпуности објашњавају уочене разлике везане за ову епидемију. Овом аутору се чини да би требало снажно да сумњамо да је тренутну епидемију могуће у потпуности објаснити без да се у неком моменту не позабавимо карактеристикама ове нове генетске подврсте вируса.
 О Аутору: Др Џејсон Киснер (Dr. Jason Kissner) је ванредни професор криминологије на Калифорнијском државном Универзитету (Associate Professor of Criminology at California State University). Његови радови о бандама и самоконтроли су objavqivani у академским журналима. Његова тренутна емпиријска истраживања се баве оружаним сукобима (active shootings). Могуће је ступити у контакт на адреси: crimprof2010(et)hotmail.com

Извор: Ebola Outbreak: The Latest U.S. Government Lies. The Risk of Airborne Contagion? | Global Research

Превео, за Ћирилисано: Воја

Румунија отвара случај корупције девет министара у куповини Мајкрософтових лиценци

Резиме: Румунски органи за борбу против корупцијe  испитују да ли је Влада преплатила препродаване Мајкрософтове лиценце.

Мајкрософт се ненамерно нашао у средишту једног од највећих случајева корупције у Румунији, пошто су власти започеле истрагу о лиценцама за Виндоус програме за школе продаване по надуваним ценама.

Румунска Национална дирекција за борбу против корупције (ДНА) покренула је истрагу о препродаји образовних лиценци, а Мајкрософт није осумњичен за умешаност. "У овом тренутку, Мајкрософт као компанија није обухваћен овом истрагом", рекао је портпарол ДНК за ЗДНет.

Орган за борбу против корупције је саопштио да је румунска влада од бројних препродаваца куповала лиценце Мајкрософтових програма намењених школама, по цени 30 до 40 одсто већој од просечне цене на тржишту. Влада је такође куповала рачунаре и програме и до 50 одсто скупље у односу на цену производа "на тржишту или цену сличних производа".

Уговор о куповини софтверских лиценци потписан је 2004., а сада тужиоци кажу да имају разлога да се верује да је неколико бивших министара примило новац,  да би утицали на затварање послова. Агенција за борбу против корупције сумњичи девет бивших министара - три из образовања, четири из ИКТ, бившег министра финансија и бившег секретара Владе - за дела која могу укључивати прање новца, злоупотребу службеног положаја и подмићивање у вези са послом.

Према саопштењу тужилаштва, пошто су лиценце део уговора с владом, Мајкрософт је понудио 47 одсто попуста на софтвер, али ово умањење су "појели" продавци. "Мајкрософт у потпуности сарађује са истрагом ДНК", рекао је портпарол Мајкрософта за ZDNet.com.

ДНК је саопштила, да је, како изгледа, од 54 милиона долара које је влада платила за лиценце на основу уговора, 20 милиона завршило у рукама државних функционера који су помогли "Фуџицу Сименс"-у  да администрира уговор. Контактиран од "ЗДНет"-а, "Фуџицу Сименс" је саопштио: "Ово питање је под истрагом надлежних органа и зато га не можемо коментарисати."

Агенција за борбу против корупције је затражила од Европског парламента, румунског парламента и председника државе да укину имунитет деветорици политичара и сада чека њихов одговор. Политичари без тога не могу бити кривично гоњени.

Ово испитивање корупције такође може да се протегне ван граница Румуније. У марту прошле године, "Вол стрит журнал" је објавио да су Министарство правде САД и Комисија за хартије од вредности истраживали Мајкрософтов однос са "извесним продавцима и консултантима у Румунији и Италији", због навода бившег кинеског високог службеника Мајкрософта у Кини. "Ми не можемо понудити информације у вези с територијалним проширењем истраге", рекао је портпарол ДНК за ЗДНет.

ДНК испитује и засебан посао формирања компјутерских лабораторија у школама и куповину хардвера и софтвера за њихово опремање. Орган за борбу против корупције је саопштио да су политичари фаворизовали локалну софтверску компанију "Сивеко", у уговору вредности 200 милиона долара.

"Сивеко" је поновио да није био укључен у посао с лиценцама Мајкрософта и да ће сарађивати с властима. "Кад год је то од нас затражено, пружили смо властима све информације о нашем учешћу у пројекту. Све активности су спроводене у складу са законом", саопштила је компанија.


Аутор: Андрада Фискутеан
Извор: Romania opens corruption case into nine ministers over Microsoft licensing deal | ZDNet
Превод: Ћирилизовано

"Парада поноса" у Београду и Русија

Дакле, желите да разумете Русију? Ево нечега што нећете чути од западних медија.

Две стотине људи јака геј "Парада поноса" у центру Београда у недељу била је у сенци много већих и за 10 000 учесника снажнијих протеста.

Игнорисане у западним, демонстрације су добиле велику покривеност од медија Русије.

Мишљење јавности о тој теми је скоро истоветно у обе земље, које једна другу доживљавају као блиску -  братску, посебно у верском погледу.

У обе земље, јавно мнење је снажно против акомодације сексуалних мањина, сматра је симптомом декадентног друштва.

Ево извештаја о "Паради поноса", од дописника водећег руског хришћанског сајта који има огроман број читалаца у Русији. Догађај су опширно покрили и велики руски медији.

"После четири године, гејевска "Парада поноса" је у Србији одржана прошле недеље. Међу учесницима марша је био и градоначелник Београда, као и неколико министара. У 2010. години, Парада поноса је завршила немирима у српској престоници, и од тада није извођена. Европска унија, којој Србија треба да се придружи, саопштила је у марту да су маршеви овакве врсте тест спремности земље да поштује права сексуалних мањина", пише "Еуроњуз".

"Шта овај разврат промовише? Разарање и нарушавање хришћанске вере и, изнад свега, православља. Придружити се Содоми и Јерусалиму је немогуће. Содома је давно пала, а сада се припрема освета - напад Јерусалима", читамо код архимандрита Рафаила Карељина. "На параде содомита се, слично победничком маршу, са мистичне стране може гледати као на ритуално скрнављење улица и градова", пише Карељин.

Уочи геј параде, у Београду се у центру града окупило више од 6 000 људи, на митингу који је организовао покрет породичних људи "Двери" ( члан Светског конгреса породица). "Двери" су захтевале да Влада Србије откаже "Параду поноса".

На овом протестном митингу су говорили Владан Глишић, члан Управног одбора покрета Двери, Срђан Ного, представник Светског конгреса породица у Србији, амбасадор Светског конгреса породица у УН, Алексеј Комов (Русија), и Бошко Обрадовић, члан Управног одбора Двери.

Сутрадан се сазнало да ће "парада" ипак бити одржана.

"7000 полицајаца, плус војска, плус оклопна возила, плус хеликоптери је послато да заштити 200 гејева од православног српског народа", рекао је Алексеј Комов, представник Фондације Светог Василија Великог и извршни секретар Патријаршијске комисије за породицу Руске православне цркве.

Он је дошао у Београд да подржи братски народ Србије у одбрани природних породичних вредности.

Полиција је употребљавала прекомерну силу - на пример, брат премијера Србије, Александра Вучића, претучен је у Београду (наводно грешком), рекао је извор.

После "Параде поноса", преко 10 000 људи је прошло кроз центар Београда, са иконама и крстовима, од Храма Светог Саве до Патријаршије, а да "очисти град од ђубрета после ових срамних оргија", како је саопштио покрет Двери."


Аутор: Чарлс Баусман
Извор: Russia Insider
Превод: Ћирилизовано

Влада САД жели да балканизује Блиски исток

Влада САД следи дугорочну стратегију "дестабилизације" региона изазивајући "сталне конфликте" на Блиском истоку, како би "балканизовала" земље у региону, каже међународни адвокат из Индонезије.

"Америчка следи дугорочну стратегију дестабилизације региона промовисањем сукоба и, исто као Израел, била би више него срећна да види Ирак и Сирију балканизоване", рекао је Бари Гросман у телефонском интервјуу за Прес ТВ у среду.

"Оно што је некада вероватно био резервни план сада је очигледно постала жива, високоприоритетна операција, иако извршна власт није нужно део повезаног процеса доношења одлука", додао је он.

"Очигледно постоје елементи унутар и безбедносног и политичког апарата за које су дестабилизација, стални сукоб и, на крају, балканизација Ирака и Сирије, веома пожељни у остваривању интереса које представљају", истакао је он.

Овај приступ: " ... сигурно одговара ономе што се генерално признаје као примарни амерички спољнополитички циљ у региону; то јест, обезбеђивање дотока нафте и гаса на тржиште, спречавање пролиферације наоружања и обуздавање било које групе или државе која се опире међународном систему којим доминирају САД", рекао је Гросман.

"Прљави елементи, често са двојном лојалности, рутински манипулишу и јавним мнењем и политичком опозицијом, спинујући или просто фабрикујући чињенице, које се, потом, користе за стварање утиска о новој државној безбедносној кризи, која увек потиче са Блиског истока, што обично захтева америчку војну интервенцију и, наравно, стално војно присуство", тврди он.

"У стварности, они проблеми што постоје, а често их и нема, на овај или онај начин су у великој мери америчка продукција и најбоље би било када би их решавале регионалне силе чији су непосредни интереси у питању", тврди Гросман.

"Америчка спољна политика је постала толико апсурдна да више чак ни не крије да пружа трајна решења за краткорочне проблеме", рекао је међународни адвокат.

"Они спинују краткорочни проблем, којим се, иначе, већим делом да управљати, како би код јавности изазвали представу о дуготрајном и хитном проблему, а затим САД предлажу одговор - који је, уместо да буде решење, сам по себи много озбиљнији проблем за регион, него онај чије се решавање наводно жели. Што се тиче разних побуњеничких франшиза које послују у региону, изгледа да САД имају великих потешкоћа у одлучивању да ли желе да се боре против, или иду руку под руку с њима", изјавио је Гросман.

"Амерички приступ спољној политици је као кад човек оболео од рака покушава да се излечи узимајући секиру да уклони мали тумор са груди свог суседа", закључио је он.


Извор (са звучним записом разговора с Гросманом): PRESS TV
Превод: Ћирилизовано