Press TV: Осам европских земаља удружује снаге против Русије

Док тензије између Запада и Русије расту, осам северноевропских земаља су се договориле да повећају сарадњу усмерену против Москве.

Министри одбране из балтичких држава Естоније, Летоније и Литваније и нордијских земаља Данске, Финске, Исланда, Шведске и Норвешке, као и Велика Британија, постигли су споразум у норвешком главном граду Ослу.

Они су се договорили о размени обавештајних података и прекограничној ваздухопловној обуци да би се њихове земље заједно супротставиле ономе што су назвали могућом претњом Русије.

Британски министар одбране Мајкл Фелон је рекао да је његова земља такође понудила да наредне године повећа задатке својим Тајфун ловачким авионима, како би помогла надзору балтичког ваздушног простора.
Фелон је Русију оптужио за “редовно кршење правила међународне авијације”, јер шаље авионе до Ирске и Португала.

Он је такође рекао да је НАТО до сада забележио “више од 100 пресретнутих до сада ове године.”

Министри су запретили да ће наметнути додатне санкције Русији, оптужујући је за учешће у немирима у Украјини.

Украјина и њени западни савезници оптужују Москву за помагање проруским снагама слањем војске у источну Украјину. Русија је у више наврата негирала такве оптужбе.

Потез северноевропских земаља уследио је дан после изјаве руског премијера Дмитрија Медведева да ће санкције против његове земље морати да се уклоне да би се односи између Москве и Запада могли побољшати.

Везе између Русије и западних земаља су се погоршале пошто се Кримска област раније ове године на референдуму изјаснила за одвајање од Украјине и после касније интеграције Крима у суседну Русију.

У сукобима између проруса и снага безбедности у источним областима Украјине који су избили у априлу погинуло је више од 4.000 људи.


Извор: PressTV – 8 European nations to join forces against Russia
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Италија је у рату са Европском централном банком, не са Русијом



Бепе Грило је иступио и рекао очигледно: “Ми нисмо у рату са Русијом, већ са ЕЦБ”. Бепе Грило покреће кампању за излазак Италије из система евра. Од увођења евра, сви економски параметри су се погоршали – оснивач италијанског Покрета пет звезда је апсолутно у праву. Или је пројекат или је евро катастрофа. То се више не може поправити. Ми смо прешли црту, нема више повратка. Бепе сада позива на референдум о напуштању евра. Да ли ће га Брисел убити? Мало је вероватно да ће Европска комисија дозволити такво гласање.


The Saker Српски: Горње иде уз Blic Online | Policija sprečila napade na izbeglice kod Rima. Наравно да у Италији има нетрпељивости према странцима, али су Англоционисти и раније умели да манипулишу са сличним сентиментима. Сетимо се операције “Гладио” … ordo ad chaos

Извор: Italy is at War with ECB | Armstrong Economics

The Saker: Још један доказ да су Укији оборили МХ 17

Руски лист “МК” је добио кадар снимка цивилног руског радара у Ростову – источно од руско-украјинске границе . Ево шта показује:




Кадар двадесетоминутног радарског снимка приказује ваздушни простор пре и после обарања МХ17. Курс МХ17 је приказан у љубичастој боји, а бројне мале плаве тачке у облику објеката у кругу показују ехо једног или евентуално два авиона који или немају транспондер или га не укључују. У сваком случају, пошто знамо да новоруска Самоодбрана није имала авион, а пошто знамо да су Украјинци негирали да су имали авионе близу тог подручја у то време, и пошто знамо да би, да је ово био руски авион, америчко-натовски АВАКС-и и сателити то снимили и снимке одавно представили као осуђујући доказ, онда долазимо до јединог могућег закључка: Укији и њихови САД / ЕУ покровитељи лажу, авион виђен на радару је украјински, никаква Бук ракета није испаљена (мада ја лично мислим да једна јесте искоришћена да украјинском авиону означи (to cue) МХ17) и да је МХ17 оборен комбиновањем митраљеске и ракетне ватре једног или два украјинска авиона.

The Saker

ПС: Узгред, цивилном радару јесте потребан повратни сигнал од транспондера да добије идентитет, висину и брзину ваздухоплова, али војним радарима није. Пошто сам потпуно сигуран да су Руси имали довољно војних радара у области, онда сам једнако сигуран да руска војска, баш као и САД и НАТО, има необорив доказ у виду радарског снимка да су Укији то урадили. Не знам да ли ће тај доказ икада представити или неће (сигуран сам да радије не би), или ће само генерисати “цуркања” из цивилних извора, као ово данашње (13. новембар – прим. прев.) преко “МК”. Претпостављам да то зависи од тога шта ће протурати пропаганда Англоциониста.


Извор: The Vineyard of the Saker: MH17: more proof that the Ukies did it
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Луганска Народна Република можда одржи референдум о придруживању Русији

Председник Луганске Народне Републике, Игор Плотњицки, коментаришући на Фејсбуку одлуку украјинске власти да прекине исплату свих социјалних обавеза становницима Донбаса, најавио је могућност референдума о приступању ЛНР Руској Федерацији:
“Планирам да поднесем резолуцију о припремама за референдум на разматрање Националном савету ЛНР, за референдум којим би народ одлучио да ли Луганска Народна Република остаје као независна држава или ће се придружити Руској Федерацији. Ако народ гласа за улазак у Руску Федерацију, Русија ће имати пуно право да на сопствену територију бивше Луганске области (данас – ЛНР) пошаље редовну војску и протера окупаторе из наше земље.”

Корак 1 – референдум о независности, корак 2 – избори, корак 3 – референдум о придруживању Русији ?


Извори: Плотницкий: В ЛНР может пройти референдум о присоединении к России и Fort Russ: Lugansk Republic may hold a referendum to join Russia
Превела са руског на енглески: Кристина Рус
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски