The Saker: Будућност нацистичке Украјине у 90 секунди

Погледајте тужан и, искрено речено, патетичан снимак недавно направљен на украјинско-пољској граници: ови јадни људи проваљују кроз пољску контролу, сваког боговетног дана покушавајући да продају или трампе нешто, или да нађу посао. Сваки дан. Најтужније је што је ово скроман почетак феномена који ће неумитно расти. Јадни Укији могу да певају  "Ще не вмерла України" ("Још није умрла Украјина", украјинска национална химна, лоша копија пољске химне), али мени стварно изгледа да Украјина умире.



The Saker


Извор:The Vineyard of the Saker: The future of the Nazi Ukraine in 90 seconds
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Пол Крејг Робертс: Безбедности у Фергусону више нема јер полиција низашта не одговара


Догађаји у Фергусону се одвијају управо онако како је већина свесних Американаца мислила да ће се одвијати. Бели тужилац је навео велику пороту на одлуку да је бели полицајац који је пуцао на младог црног мушкарца и убио га на то био приморан и да није починио никакав злочин.


Црну, већинску али немоћну, заједницу у Фергусону чине Американци које полиција стално малтретира и злоставља. Црна заједница је предвидљиво одговорила на ослобађајућу пресуду белом полицајцу. Резултат су нереди, пљачка и уништавање имовине.

Овакав одговор оснажују белци својим ставом да су црни људи склони криминалу и да су претња животима и имовини белаца.

Проблем је означен као бело-црни расизам.

Уствари, проблем је много озбиљнији од расизма.

Сећам се времена када се у америчку полицију могло поуздати. Држали су се контролисано и своју улогу видели у помоћи грађанима и истрази злочина. Водили су рачуна да не оптужују невине људе и не убијају грађане без разлога. Полицајци су ризиковали своје животе да не би погрешили примењујући своју моћ.

Та времена су заувек прошла, поготово после 11/9, али и пре. Полицију уче да мотри на народ, посебно да на сваког осумњиченог за саобраћајни прекршај гледа као на потенцијалну претњу полицији. Ново правило којем полицију уче је да примењује насиље над осумњиченима или прекршиоцима да би се заштитила полиција, и да осумњиченог испитује тек пошто је безбедно имобилисан, ако уопште остане жив после електро-шока тизером, батињања или упуцавања.

Оваква полицијска обука, заједно са полицијском некомпетентношћу, коју је тешко разумети у времену ГПС адреса, резултира масовним нападима на домове невиних америчких грађана, који нису ништа лоше учинили, али, упркос својој невиности, губе чланове породице и кућне љубимце због безразложног полицијског насиља.

Порески обвезници плаћају полицију да истражује злочине, не да напада грађанство. Али је полиција научена да своју улогу види у самозаштити од криминалу склоног грађанства, црног и белог.

Полиција припада извршној власти, а извршна власт је од 11/9 успела у томе да себе изузме од одговорности пред законом и Уставом. Та неодговорност је исфилтрирана све до милитаризоване полиције која сада може некажњено да убија недужне, јер за своја бројна убиства грађана добија дозволу.


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор:Ferguson: The Safety of Citizens is Lost with The Unaccountability of Police — Paul Craig Roberts – PaulCraigRoberts.org
Превод: Ћирилизовано за Магацин

Новорусија - ситуација на линији фронта (видео)

Украјинска казнена експедиција наставља с гранатирањем градова и села Новорусије, припадници милиције одговарају контра-батеријском ватром. У украјинском артљеријском нападу су рањена два цивила у насељу Шастје, у Луганској области. Припадници украјинске казнене експедиције су напали аутобус са становницима Доњецка на линији 6а, два лица су погинула, осам их је рањено.

Украјинске јединице су из вишецевних ракетних лансера "Град" су гађале позиције милиције у граду Докучајевск.

Украјинске оклопне снаге су гранатирале положаје милиције у Јенакијеву, Кировскоје и Дебалчеву. Рањена су тројица припадника милиције.

У Полтавској области побијена је породица једног припадника милиције. Убијени су његова сестра, њен супруг, мајка и беба од једног и по месеца. Комшије су чуле пуцњеве, после су их нашли мртве.

Градско веће ће сепаратистичке склоности својих званичника проверити уз помоћ детектора лажи.


Извор: The situation in the frontlines (video) — Novorossia News Agency
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски