Јерменија жели да буде члан и Европске и Царинске уније

Јерменија наставља преговоре о новом споразуму са Европском унијом, у којем би остала сва правила Споразума о придруживању која не противрече чланству земље у Евроазијској економској унији (ЕАЕУ), изјавио је у среду први заменик министра економије Јерменије, Гарегин Мелкониан.

Било је планирано да Јереван у новембру 2013. на самиту Источног партнерства у Виљнусу потпише уговор о придруживању са ЕУ, као и трговински споразум о слободним зонама . Међутим, два месеца пре тога, Јерменија је објавила своју намеру да се придружи Царинској унији и учествује у евроазијским интеграцијама. Уговор о Евроазијској унији  су  29. маја у Астани потписали Русија, Белорусија и Казахстан. Документ ступа на снагу 1. јануара 2015. године. Јерменија је потписала документ 10. октобра 2014. Уговор о приступању Јерменије у ЕАЕУ су ратификовали парламенти Русије, Белорусије и Казахстана.

НУНС: Рат "Информера" и "Курира"

Ћирилизовано: Да ли треба објашњавати зашто преносимо овај израз забринутости жутог НУНС-а због владања колега им из бледожуте, сатрапове штампе ? Вероватно не, ако сте већ овде и трудите се да и на другим интернет местима, тзв. родољубивим веб сајтовима, пронађете поштено и занатски коректно пренете информације, анализе и мишљења. Ипак, овај чланак је користан и зато што може да подсети и на нешто неопходно: ваше учешће и допринос раду ваших медија. На другим блоговима и порталима погледајте сличне, а на "Ћирилизовано" ову страницу. Какав је ваш одговор? Или су довољни "Информер", "Курир"... и дај шта (за џабе) даш?


Rat "Informera" i "Kurira"

Autor: Tamara Skrozza 

Ako je tačna samo polovina onoga što vlasnici "Kurira" i "Informera" objavljuju jedni o drugima, medijska prljavština u Srbiji daleko je veća nego što se donedavno činilo, a odnos između tabloida, tajkuna i političara dovoljno inspirativan za ozbiljnu akciju nadležnih pravosudnih organa 

Шангај, град гладан будућности


Шангај чезне за будућношћу пуној прошлости.

Савремени Шангај није патио од спорог и кумулативног гашења као толики други "градови будућности" у 20. веку. Не, његов брзи зенит је изненада, насилно и у тренутку прекинут.

Шангај је почетком 20. века био кључни град глобалне модерне. У 1920-им и 1930-им, златно доба града, космополитска метропола је угошћавала Јевреје, Русе, Французе, Американце, Британце и Јапанце.

Град је такође био стециште врло различитих група кинеских миграната из целе земље. Међу њима су били и револуционарни писци, први комунисти, гангстери и тајкуни, који су побегли од опасности у својим родним места и потражили нове могућности.

Јакоб Ротшилд личи на...

Здраво.

Ја сам Јакоб Ротшилд.


Моја фамилија је тешка 500 билиона долара.


Наше су скоро све централне банке у свету.


Финансирамо обе зараћене стране још од Наполеона.


Ми смо власници ваших вести, медија, ваше нафте и ваше владе.

За мене вероватно никада нисте чули.


Извор: The Burning Platform
Превод: Ћирилизовано