„Човек не сме да живи без вере“. Игор Стрелков прича „Руском пролећу“ о својим верским уверењима (видео)



Извор „Русская весна“ (Руско пролеће)
      „Руско пролеће“ објављује разговор Игора Стрелкова с Александром Кравченком о вери, моралном идеалу и верским светињама руског народа, наменски снимљен за наш интернет-ресурс.
      Александар Кравченко је саборац Игора Стрелкова који је раме уз раме са њим ратовао у Босни 1992-1993. године, и јуна 2014. године допремио у опседнути Доњецк икону са честицом моштију св. Георгија Победоносца и предао је команданту војске ДНР.

Русија је солвентнија од Француске

Путин је диктатор и зликовац. Све што се Русији дешава (пад рубље) је Путинова кривица. Ма не, нисам променио мишљење, само понављам шта имбецили говоре. Заправо, ја сањам да наша земља има лидера Путинове снаге. Зашто ? Зато што Русији не иде лоше. Поглед на бројке о привреди Русије изазива пријатну изненађеност, како Путин управља, а статистика је таква да сваки економиста тзв. слободног света позелени од муке и зависти. Скоро сам прочитао прилично добар рад Чарлса Саната (Charles Sannat), из кога закључујем следеће:

О издањима српске штампе у избеглиштву јавност мало зна

Широм Европе излазило преко 100 српских часописа. Издавачки подвиг у Паризу. Андрић и Црњански писали на „српском“ у Загребу


СРПСКА периодична штампа је у избеглиштву током Великог рата брзо стала на ноге, баш као и српска војска! Било је то златно, славно доба новинског патриотског издаваштва, о коме наша јавност мало зна. А по преласку српске војске преко Албаније на Крф, у Бизерту и друга привремена прибежишта, “седма сила” која покреће већину тих часописа најпре су, углавном, били сасвим “обични људи”, војници!