А да је Гадафија...

Либија је сада подељена дуж племенских и верских линија и са две владе што тврде да су влада целе земље. Њихов међусобни рат је такође и прокси рат између влада Саудијске Арабије и Катара које финансирају различите "господаре рата".

Привреда земље, која је пре "западног" рата против ње била једна од најбогатијих земаља Африке, сада је у расулу, на помолу је стечај. Последњи авиопревозник који је Либију повезивао са светом, "Туркиш ерлајнс", суспендовао је све даље летове.

ГАМБИЈА: Неуспели државни пуч у режији САД

Текст је посвећен Гамбијцу Муси, који се старао о напуштеним псима на Дорћолу, када је изгубио сваку наду да ће дочекати бољи живот ван Гамбије.  За Мусу, и за све Африканце који су постали жртве колонијалиста.
 
Председник Гамбије Јахја Џамех


Пред сам почетак нове године, у малој западноафричкој држави Гамбији покушан је државни удар. План дезертера гамбијске војске био је вешто скован. Док је председник Гамбије Јахја Џамех боравио у Дубаију, извршен је пуч. Наоружани људи заузели су неколико делова главног града и напали кућу председника. Војска је узвратила ватром и убила четворицу нападача, док су остали побегли, те тако неславно завршили напад на Јахјину владавину.