Да је бар латиницом написано...

... па да човека не буде толико стид. А додатно понижење је што су ову бруку објавиле латиничне Јужне вести, и пренео је, наравно, Блиц. Опет, хвала им, да и од њих има неке вајде. Јер се увек треба подсећати да родољубље "није,само, пољем проћи", да обавезује и на писменост, а да писменост није пуко познавање слова и азбуке.

 

 Manastir je "Hilendar", a Prvovenčani - "Stevan"

 

Filolozi kažu da ovakve greške nikome ne služe na čast

Драгослав Бокан о Ласлу Блашковићу на месту управника Народне библиотеке Србије

Невероватно, али истинито.

Пад Србије постаје све дубљи и све видљивији.

Показало се да и најневероватније и најненормалније ствари постају уобичајене у нашој недођији са српским именом и све мање српским садржајима, идејама и институцијама.
На место управитеља наше Народне библиотеке, централног трезора српске културе, постављен је отворени непријатељ свега српског, сваке духовности и, изнад свега, српског ћириличног писма. Уз то и доказано похлепни, корумпирани лик из овдашње приче о бесрамном паразитирању локалне "елите".

Ласло Блашковић је најстрашнији пример празнине која се (и те како) креће и уништава све чега се дотакне.

Ова квази-држава није ни примећивала херојски труд, огромну енергију, савршено познавање наше баштине (у најмање детаље) и истинску визију стварног опоравка Народне библиотеке Предрага Миловановића, али је зато и видела и наградила једним од најважнијих места у српској култури човека кога би нам на том месту пожелели само највећи непријатељи.

Као да на врху "српске" власти постоји непогрешиви софтвер за препознавање свега најгорег и најмрзитељскијег у нашим редовима и прецизан избор управо таквих сабласних ликова на челна места свега онога од чега нам зависи будућност.

Када бисмо првацима усташке Хрватске странке права и најцрњим мађарским фашистима рекли да нам одреде по њима "идеалног" рушитеља српске културе, они би се, снајперски прецизно, определили за неког попут Ласла Блашковића.

За то место се, изгледа, препоручио забраном кориштења ћирилице док је водио (уништавао) Културни центар Новог Сада и избацивао све што макар замириши на "српско" у часопису "Поља" који је уређивао. Све у његовом животу и раду је било окренуто затирању српске (а посебно духовне) културе.

Срећан нам био избор једног оваквог лика на положај чувара свега највреднијег у нашој писаној култури!

Сад следе најневероватнији и најбестиднији потези у што хитнијем и темељнијем ослобађању Народне библиотеке у Београду свега вредног, свих неким чудом сачуваних "знакова прошлости" и Блашковићу омрзнуте српске традиције.

Господе сачувај и саклони!


Аутор: Драгослав Бокан
Извор:  Dragoslav Bokan

Наређење Вашингтона Порошенку: "Шаљи то украјинско робље нека гине"


Украјинско министарство спољних послова је после страховитог пораза украјинске пучистичке војске најавило да је Кијев спреман да учествује у консултацијама трилатералне контакт групе  са странама које су потисале Мински споразум
Да мало појаснимо логику украјинске пучистичке владе:

Владимир Сучан: Новорусија као идеја народне власти

Према речима Лаврова и других функционера, Москва није предвидела налет налет радикализма и нацизма у Украјини (погледајте мој ранији чланак).

Намеће се питање сличне врсте: да ли Москва јесте или (још увек) није предвидела оживљавање идеје народне републике или власти народа (рус. народовластие), која је од самог почетка идеја иза Новорусије и тежњи ка њој. Идеја овакве власти народа је и антифашистичка и антиолигархијска. Део ње је била и одбрана, спречавање рушења споменика Лењину. Сат на кули Кремља Спаскаја треба да се помера у складу с временом.

СРБИ убијају српски језик

Излози београдских продавница препуни реклама на енглеском језику

Предлог закона о службеној употреби језика у Србији већ годинама скупља прашину по фиокама и у архивама. Нико не кажњава неправилну употребу језика. Загубљен и предлог стандардизације ћирилице.

Џабе је Ђура Даничић водио и писао “Рат за српски језик и правопис”. Џабе, ако тај исти језик данас нема ко да брани. Ни српски језик, ни ћирилицу. У букварима слова све искваренија, у натписима стране речи, латинички слогани на билбордима, мејлови и СМС поруке “растерећени” правописа, а држава и глува и слепа, а изнад свега нема пред језиком који се све више квари и писмом које нестаје.

Пески под ватром система "Буратино". Украјински медији извештавају о масовној погибији својих војеника


Како јавља Информационный портал Украины :

Пески је под ватром оклопноних лансера "Буратино". Много погинулих.

Руски терористи су употребили своје супер-оружје. Малопре се Пески нашао на удару тешке артиљерије. Завршило се тако што су терористи употребили "Буратино" (ТОС-1, вишецевни ракетни лансер с ракетама опремљеним аеросолним бојевим главама, постављен на подвожје тенка Т-72 - прим. прев.). Према нашим информацијама, Пески је углавном спаљен, а артиљеријска битка се наставља. Украјински губици су просто катастрофални. чекамо додатне информације.