"Данас": Устав крши Устав

Ћирилизовано: Умал' да пропустимо...

Ustav krši Ustav

Kad god se u medijima povede reč o jeziku, ne ode se nikako dalje od svima poznatih stavova kako nam se jezik uništava, pismo sahranjuje, a državu nije briga. „Jezik danas nema ko da brani“, počinju Večernje novosti pre neki dan. Da li ga stvarno neko napada ili nam se ratnohuškačke fraze još uvek čvrsto drže pod jezikom?

У Првој крагујевачкој гимназији уче турски

Ћирилизовано: Неће богами Николиће више да прати зао глас оног ратног злочинца Милоша. И Драгица сад на миру и без гриже савести може да обавља своје државничке задатке.

Драгица са првом дамом Турске

У Првој крагујевачкој гимназији од фебруара ће бити уведено факултативно учење турског језика.


Места има за највише 25 полазнка, а већ се пријавило више од 15 заинтересованих. Курс је бесплатан, а намењен је првенствено ученицима средњих школа.

Предлог за гледање: Русија и Кина руше долар, Бела кућа се припрема за грађанске немире (Видео)

Да ли Пентагон обавља припреме за грађанске немире у Сједињеним Америчким Државама?

Руска рубља само што није колабирала, али Русија и Кина у колапс терају амерички долар. То је трка суперсила, да се види чија ће валута прва пропасти.

Стручњаци кажу да САД и Европа неће још дуго, а са резервама и суфицитом Русије, врло је вероватно да ће рубља долар надживети .

На Харков!


Пошто је ситуација на фронту почела да се мења, рећи ћу неколико ствари о изгледима овог сукоба.

Сада се сви слажу да је прекид ватре био фарса која је само погоршала ситуацију. УОС су за последња четири месеца само ојачале и постале претња. После тешког бомбардовања Доњецка, многима је постало јасно да је најглупља ствар која се може учинити у тим околностима чекати офанзиву УОС, која ће Доњецк претворити у Стаљинград 2. Град претворен у рушевине и безбројне жртве - зашто би Новорусија то желела? Зато је руководство донело разумну одлуку: не чекати на напад, већ покренути контраофанзиву која ће непријатеља одбацити бар 40 километара, до линије Артемовск-Константиновка-Красноармејск-Андрејевка-Волноваха-Мариупољ. Што је требало урадити још у септембру, без обзира на све.

Округли сто на тему "Ко разара српску културу?"

Поштовани пријатељи,

дана 24. јануара текуће године (субота), у 12.00 часова  у престижном Удружењу Милутин Миланковић, у улици Поп Лукиној 1б, биће као и прошле године уприличен "оругли сто"  на тему "Ко разара српску културу?". Учешће ће узети еминентна имена српске историјске и културне сцене.

У то име Вас позивамо да дођете и увеличате наш скромни допринос у очувању ћирилице, културе као и српског нематеријалног култутног блага.

Српско Удружење Ћирилица Београд