Али Американци мисле и о добру Срба, а не само Украјинаца

Ћирилизовано: Јесте, ту је УСАИД, агенција филантропска као и ЦИА, која преко НАЛЕД-а и уз медијску подршку РТС-а ради "на поједностављивању уписа деце у вртић, процедуре усвајања деце...". Колико успешно - сазнаћемо на следећој паради "ЛГБТ популације" и, до сада занемариваних, педофила.



НАЛЕД припрема решења за бирократске процедуре


Национална алијанса за локални економски развој најавила је да ће надлежним министарствима у фебруару предложити решења за поједностављивање пет бирократских процедура које задају велике муке грађанима.

НАЛЕД ради на поједностављивању уписа деце у вртић, процедуре усвајања деце, остваривања права на дечији додатак и старосну пензију, као и права на накнаду током породиљског одсуства, прецизира се у саопштењу, преноси Бета.

Комеморативне значке америчког генерала за осакаћене ухрајинске војнике (видео)


Главнокомандујући америчке војске у Европи (USAREUR) генерал-пуковник Бен Хоџис је у борбама осакаћеним украјинским војницима поделио комеморативне значке. Амерички генерал, који је дошао у Кијев на консултације о вођењу рата, похвалио је таленат и храброст украјинских војника и команданата.

Амерички инструктори и "тежа" опрема за Украјину

Ћирилизовано: Без обзира чије је гласило Дифенс њус и коме аутор Пол Меклири дугује лојалност - свака им част. Јер су, узимајући изјаву од високог функционера Пентагона (у одласку!) Дерека Шолеа, успели да јасно покажу, и онима којима је намењена улога жртве, чему "украјинска криза", "Шарли ебдо", војска по улицама европских градова...


 ВАШИНГТОН - Командант копнених снага НАТО-а, генерал-пуковник Фредерик Хоџис, на својој првој посети Кијеву је у среду рекао да ће у Украјину овог пролећа бити послати амерички војници, да отпочну обуку четири чете Националне гарде Украјине.

(Photo: Staff Sgt. Brendan Stephens/US Army)
Број војника коћи ће ићи на обуку у камп Јаворив код Лавова и на 40 километара од пољске границе још увек се одређује.

Америчка обука је део иницијативе америчког Стејт департмента за "помоћ Украјини у јачању капацитета снага за спровођење закона, унутрашње одбране и одржавање владавине закона", како је за Дифенс њус рекла портпарол Пентагона, потпуковник Ванеса Хилман.

После састанка са командантом Украјинских оружаних снага генералом Анатолијем Пушњаковим и в.д. команданта националне гарде генералом Александром Кривјенком, Хоџис је рекао да је "импресиониран спремношћу војног и цивилног руководства да мењају и реформишу".

Украјина затвара своје границе да заустави егзодус топовског меса


На граници Доњецке Народне Републике протеже се дуга колона аутомобила, од којих 50% нема таблице Доњецке или Луганске Народне Републике, каже новинар | Молодежное информационное агентство Новороссии. Разлог је тај што је граница између Русије и Украјине потпуно затворена, због новог закона по коме се из Украјине може изаћи само уз дозволу војне регрутационе службе.

Новорусија: Деца рата (фото, видео)

Горловка:

РНИДС: Трећа годишњица ћириличког домена обележава се панелом “Ћирилица 3.0″

Ћирилички национални интернет домен .СРБ постоји већ три године, а тим поводом Фондација “Регистар националног интернет домена Србије” (РНИДС) организује панел дискусију “Ћирилица 3.0″, 27. јануара, у Галерији “Озон”, од 11.00 часова.

Модератор панела је Зоран Стефановић, вођа пројекта “Растко”, а у дискусији учествују и Југослава Лулић, професорка Српског језика и књижевности, Александар Василић, руководилац пројекта “Славним прецима”, Мр Ненад Крајновић, један од аутора студије о примени ИДН домена (међу којима је и .СРБ), Урош Недељковић, интернет радник, правник и блогер, и Сашо Димитријоски, директор македонског националног регистра.

Зејнел Зејнели - Прихваћена иницијатива о додавању ћириличног писма тактилној мапи

Више од две године центар  Суботице краси тактилна мапа - о чему је Видовдан већ писао - која је постављена у самом центру града, испред Градске куће, а поводом Светског обележавања Дана белог штапа. При постављењу ове мапе, изгубљено је из вида да се постави и плоча на ћириличном писму, већ је постављена плоча на енглеском, мађарском и на српском, али латиничним словима. Тако се у Суботици у време владавине Демократске странке ћирилица једноставно изгубила, а тадашњи градоначелник, Модест Дулић, послао је  кратко писмо грађанину, мр Милораду С. Кураици из Суботице, који му је послао као грађанин отворено писмо поводом овог пропуста, а тражио је само да се испоштује Устав. Дулић је одговорио да „Бронзана рељефна/тактилна мапа сецесијског центра града се третира као урбани мобилијер, и сходно томе, на њу се не примењују одредбе прописа о службеној употреби језика и писма“, и због овог „објашњења“ демократа, док су били на власти, на поменутом споменику све је остало исто, табла са ћириличним писмом није постављена, све до недавно.