Кијев на... дрљао како год окренеш (анализа познатог руско-украјинског блогера Јурасумија)



Кијев прави велику грешку свима показујући да је отворен за преговоре. Чак је и Мински протокол изазвао нацисте да зашкргућу зубима и дају своје коментаре, у којима је најневинија реч била "издаја". Али за Кијев је проблем што Москва НИКАДА неће водити преговоре у оквиру Мнск-1 услова. Оде тај воз. Последњи вагон је завио за угао крајем прошле године.  Минск-1 је требало да постане Астана-1, али је Вашингтон то забранио.

Стање ствари код Александра Лазића или будалаштина као (само)инспирација

Поводом Александар Лазић: „Матицу ћирилице“ преименовати у „Савез удружења за одбрану ћирилице“ | Стање ствари, новог наступа хиперактивног и омнипотентног УРЕДНИКА!



Александар Лазић
Некада суперадминистратор сајта НСПМ, гласила Влашких пантера, и лице на платном списку Малколма Вукадиновића, Александар Лазић је самоаванзовао у уреднички ентитет којем ђаво не да мира, тера га да утврђује стање ствари, и да износи судове о свему, дакле и ономе о чему ништа или мало зна. Добро уређивање је за просечног читаоца неприметно, публика ваљаног медија зна и памти само његове ауторе, теме и начине обраде, али је то за УРЕДНИКА! небитно, медиј постоји само због Ја.

Које ваздан размишља и на размишљање подстиче друге, рецимо објављивањем текста  Бранислав Брборић: Како да српска ћирилица постане међународна | Стање ствари, где у уводу поручује: "...  и ставимо ово као предлог за размишљање како поништити погубне ефекте реформе Вука Ст. Караџића..." О томе је потписник ових редова нешто написао, своје су рекли и пријатељи Лазића у коментарима на његовом веб-сајту Стање ствари, а вероватно се и Лазић обратио траговима разумног у себи, па је следио закључак да треба затрпати изнету будалаштину (опасну, у виду позива на поновну реформу језика и писма, још једну поделу међу Србима), објављивањем заредом и истог дана, четири-пет сувислих текстова о ћирилици... А онда опет будалаштина, просто бачен предлог за уједињавање ћириличних удружења и друштава. Без свести о томе да за њихов већи број постоје и неки, можда оправдани, разлози, и да се предлог не износи без нове идеје, концепта.

Али, што пропусти дели Лазићу, то дочека Збиљићу пророче, што скромно се одрече свих задужења и почасти, подели својим апостолима задатке, основа... И изазва УРЕДНИКА:

Руске ТВ вести о "џепу" код Дебаљцева (Видео)


 Опкољено је 8000 украјинских војника. Новоруске оружане снаге су заузеле кључна места, Угљегорск и Михајловку, што омогућава да пролаз из дебаљцевског џепа буде подвргнут унакрсној ватри снага ЛНР и ДНР, и да, према томе, УОС не могу у џеп слати материјална средства и људство, и да се из њега не може изаћи.

Чување српског језика и ћирилице

У

У Српској књижевној задрузи представљена је издавачка делатност „сестринске установе”, како рече Драган Лакићевић - Књижевне задруге Српског националног вијећа из Подгорице.

Од оснивања 2006. ова издавачка кућа објавила је више од 180 наслова на српском језику и ћирилици. О раду ове куће говорио је др Момчило Вуксановић, председник, а стихове су казивали аутори Књижевне задруге: Матија Бећковић, Рајко Петров Ного, Добрица Ерић, Благоје Баковић, и драмски уметник Срба Милин.

Ево Моралес: РТ је глас земаља у развоју и свих народа света

Боливијски председник Ево Моралес (Ројтерс / Хуан Карлос Улате)

РТ је постала глас револуционара и земаља које би САД желеле да ућуткају, рекао је лидер Боливије Ево Моралес, коментаришући примедбе председника ББГ, који је опасност од РТ упредио са онима ИСИС-а и Боко Харама.

Моралес је реаговао на коментаре Ендрју Лака, новог шефа америчког Савета управника за питања емитовања програма - ББГ (US Broadcasting Board of Governors - BBG), који је РТ упоредио са терористичким организацијама.

Турска не признаје геноцид Јермена

Пише: Руфиз Хафизоглу - " Тренд " (Азербејџан)

Турска не признаје да су догађаји из 1915. године били геноцид Јермена, изјавио је за турску ТВ "Абер" председник Турске, Тајип Реџеп Ердоган.

Председник Турске је рекао да је Турска више пута саопштила да је прегледала своје архиве да би разјаснила догађаје из 1915. године.

"Ако Јерменија има такве архиве, нека и они прегледају своје, да открију истину о догађајима 1915.", рекао је Ердоган. "Овим питањем морају да се баве историчари. Ми смо предали више од милион докумената."

Ка-52, комликован, али за управљање лак хеликоптер

1346320294_16c96e448638da9ca93a9f83d06

Потпреседник руске владе Дмитриј Рогозин посетио је Опитни завод "Чакаловски", део холдинга "Руски Хеликоптери". Летео је на борбено-извиђачком хеликоптеру К-52 "Алигатор", да би лично оценио његове летне карактеристике. У пратњи потпреседника Владе био је и директор холдинга "Руски Хеликоптери"  Александар Микејев.

Пуковник Касад: Ситуација на фронту на дан 29. јануара

Преглед ситуације на фронту после борби 28. јануара.




1. Војна дејства на Севернолуганском фронту су запела: мало је промена на линији Станица Луганскаја - Шастје - Славеносербск, има само повременог гранатирања и примећене су акције малих група, нема озбиљних офанзивних акција. Фронт близу пута за Бахмутку је стабилизован после жестоких борби за нумерисане контролне пунктове. Проблем приступа Кримскоје није решен, непријатељ стално изводи контранападе после почетног успеха Новоруских оружаних снага, који је требао да се настави после заузимања 31. контролног пункта, али је неутрализован после контранапада на линији Новотошовскоје - Кримскоје. Уопштено гледајући, Овде су НОС оствариле известан тактички напредак, јер су непријатеља одбациле неколико километара. Међутим, није било даљих успеха - како због недостатка снага, тако због чврстог отпора непријатеља, који је током борбе ангажовао резерве, укључујући механизоване јединице. Напад на Попасноје је такође запео због контраудара. Обе стране су имале озбиљне губитке у борбама за Попасноје и пут за Бахмутку, али је хунта била принуђена да потроши део својих резерви да би стабилизовала лабав фронт. НОС су своје ангажовање ограничиле углавном на јединице на првој линији. Обе стране се тренутно прегрупишу и ослабљене снаге доводе у ред, да би наставиле дејства на овим локацијама.