Аргентина ће купити још руских хеликоптера Ми-171

Ми-171
Министарство одбране Аргентине разматра могућност куповине још вишенаменских  хеликоптера Ми117Е, извештава Лента. ру позивајући се на  информативну службу и  изјаву министра одбране Аргентине Аугустина Росија.

Број хеликоптера који су планирани за куповину, као и датум потписивања уговора је непознат. Тренутно Буенос Аирес има два хеликоптера Ми-171Е купљена 2010. године, а вредност тог уговора је била 22 милиона евра.

Деструктивне секте – оруђе западних обавештајних служби

На питања „Свет и ми“ одговара Владимир Михајловић Чернишов – шеф Катедре за историју западних вероисповести, доцент кијевске Духовне академије

Да ли стране државе користе у политичке сврхе секте које делују на територији Украјине?

Ако говоримо о тоталитарним сектама уопште, то је, свакако, глобални, геополитички пројекат. Зато чак не можемо ни да говоримо о некој појединој секти. Читав спектар тоталитарних, деструктивних секти, тзв. „нових религиозних покрета“ представља глобални пројекат за разарање словенског менталитета, наше културе. И оно што је на Западу у тој сфери десетинама година прикупљано и концентрисано, 90-их година је, када су срушене све политичке баријере, мутном бујицом испунило малтене читав простор, продрло у све сфере нашег социјума. И наравно, овде се не може говорити о некој посебној секти. Има их читаво мноштво, најразличитијих праваца.

Бајка о имену

Могу себи да приуштим да ме неки људи мрзе, али нисам довољно богат да вам сам дам у руке тај луксуз. /Дикенс/

У давна предавна времена у једном далеком краљевству које се звало Словарија живео је краљ Писмен и краљица Словка. Презивали су се, а како би него Словаревић. Из велике љубави изродише три прелепа сина, којима наденуше исто име, Методије. Дечица к`о дечица, лепо су расла, а кад постадоше вични мачу, краљ им рече да ће им преписати по кнежевину, да под његовим будним оком напредују, али да сви морају да се ожене. Као што то бива код послушне деце, једног дана најстарији Методије реши да стане на луди камен и одлучи да се ожени прелепом девојком Писменијом, коју су му родитељи изабрали. На свадби су највеселији били браћа Методије Други и Методије Трећи.

Јурасуми: Грчка и Турска као меки трбух ЕУ и НАТО-а (геополитичка анализа)

Да ли су НАТО и ЕУ наши партнери или противници? Пре тридесет година би се одмах могло одговорити - противници. И додати - најопаснији. Међутим, хибридни ратови су увели многе нове факторе у умеће ратовања. Зато одговор на ово питање данас није толико очигледан.

Наравно, није било формалне промене. ЕУ и НАТО су противници СССР-а/Русије исто као и раније. Али нам хибридизација борбених операција омогућава да силу ових организација окренемо против њих самих.

"Један за све и сви за једнога" је принцип на коме су основане ове у суштини антируске организације и принцип на којем су код њих засновани процеси доношења одлука. Све док се позиције свих чланова поклапају, то ствара ефекат синергије. Али чим се појави пукотина у међусобним односима, ове наизглед неуништиве организације постају беспомоћне.