Мађарске власти у паници због мобилизације украјинских Мађара

Здање Мађарског парламента
Мађарски посланик предлаже да се Украјини прекину испоруке гаса да би се спречио прогон мађарске етничке мањине у Украјини.

Одбор за унутрашњу безбедност Мађарског парламента тиме претпоставља да кијевске власти припаднике мађарске мањине позивају у војску и на Донбас - извештава новинска агенција Харков.

Мађарске власти је ухватила паника. Неки функционери предлажу да се организује евакуација Мађара са територије Украјине, да би их се спасло од мобилизације.

Истраживање Пентагона нашло да је Путин аутистичан

Да ли и ви мислите што и Пентагон?
Наравно.

Оштроумни конзументи вести већ знају да је демон над демонима Владимир Путин неутаживо жедан крви сирочића, али према истраживању Пентагона, студији ископаној из контејнера иза америчког Морнаричког ратног колеџа, Путин приде има... Аспергеров синдром. Изволите детаље:

Стрелков: "Када ће они у Кремљу схватити да ће морати да се боре?"

Коментари И.И. Стрелкова (и два примера медијске манипулације):

"Офанзиви ка границама"  [Доњецке и Луганске области Украјине] је дошао крај. Претрпели смо велике губитке, многе због конфузности вођства. Сада морамо да пређемо у одбрану (што се, узгред, већ десило). Оно што смо добили је "ударац раширеним прстима".

Упркос неуспеху новоруске офанзиве (са неколико тактичких успеха), и Украјинске оружане снаге су такође у прилично тешкој ситуацији.  Када би само "северни ветар" задувао, оне би биле поражене брзо и потпуно. А пошто "ветар" још може задувати (хипотетички говорећи), можемо приметити одређени степен панике међу Украјинцима који схватају да "патриотској оперети" убрзо може доћи крај.

Дамир Мариновић: О наоружавању Украјине или америчком "показаћемо ЕУ млакоњама ко је газда"

"Њујорк тајмс" тврди да највиши функционери САД и НАТО-а озбиљно разматрају наоружавање Украјине. Међу онима који се за то залажу су државни секретар Џон Кери,
Показаћемо ЕУ млакоњама ко је газда
Обамина саветница за националну безбедност Сузан Рајс, командант НАТО-а генерал Бридлав, главни амерички генерал Мартин Демпсеј и секретар за одбрану Чак Хагел.

"Списак жеља" о којем се расправља је војна помоћ од три милијарде долара, у виду дронова, оклопних возила и противоклопних ракета.