Пилоти Северне флоте усвојили вежбу пуњење авиона у ваздуху


Посаде Северне флоте, руских стратегијских противподморничких авиона Ту-142, увежбавали су допуну горива у ваздуху на висинама од 4000-5000 метара при лету на брзинама од 500-600км/ч, изјавио је у четвртак Вадим Серга, представник за штампу те јединице.

Вадим Серга је напоменуо да су ти летови међу најтежим облицима летачке обуке. 

Руски ратни електронски системи за уништење свих врста оружја


Русија је произвођач најсавременијих  ратних електронских система на свету, који могу да униште свако оружје, изјавио је у уторак заменик директора КРЕТ-а Владимир Михејев. 

Ел Мурид: Керијев предлог


Џон Кери је на заједничкој конференцији за новинаре с Јацењуком рекао да САД разматрају могућност да Украјину снабдеју "одбрамбеним" оружјем.

Под "одбрамбеним" САД обично подразумевају антитенковско оружје, оклопна возила и авионе. У том контексту, изгледа да је тачна раније "процурела" информација о испоруци антитенковског оружја "Џевелин". Међутим, нема такве ствари као што је "одбрамбено" оружје - исти "Џевелин" је савршено употребљив у офанзивним операцијама, рецимо против утврђених објеката непријатеља. Све зависи од проблема који се решава уз његову помоћ.

Американци су приметили екстремно нервозну реакцију Москве на могуће снабдевање Украјине оружјем и сада ће то питање користити за уцењивање и испитивање граница стрпљења и могућности Москве. Оружје ће испоручити у сваком случају, само је питање шта ће САД успети да изтргују за одгађање.  Не успеју ли нешто да добију, Американци ће оружје испоручити у најкраћем могућем року.

Олдушка







Данас ће бити врло озбиљно. Зато ево нечега да вас орасположи, свеједно у којим сте годинама. Јесте, назив сајта Олдушка нам каже да ни Руси нису имуни на "англо", да се и код њих ствара нешто слично овдашњем англосрпском, али у овом случају... не знам, мени то делује као шала на свој рачун, израз светлог и врцавог духа.

Погледајте "Олдушку", а ево и неколико фотки Бигонових истомишљеника: "Човек, то је стил, и обратно."

За Ћирилизовано: Александар Јовановић



300 Запорожаца


Ћирилизовано: Често смо, и с разлогом, згађени медијима. Али ево једног примера где се просто не зна шта је потресније: морална снага људи са фотографије или фотографија сама, снага медија када сведочи и сам ствара Добро.

Преносимо вам данашњу вест веб-сајта Fort Russ, о фотографији "300 Запорожаца", и у наставку прошлогодишњи чланак из истог извора, о догађају на који се фотографија односи, о људскости.



Фотографија "300 Запорожаца" (горе) проглашена за једну од најбољих фотографија године

Фотографија запорошког фотографа и новинара Максима Шчербине постала је светски чувена.

Међународна агенција "Анадолу" је објавила антологију са 200 фотографија које рефлектују 2014. годину.

Међу њима су снимци из Турске, Египта, Газе, Хонгконга, САД, Шпаније, Италије, Украјине... свих важних догађаја у прошлој години, а које су масовно користили међународни медији.

И фотографија Максима Шчербине је на тој листи. Ево још неких радова из Запорожја: