Пилоти Су-34с и МиГ-ова почињу борбену обуку изнад језера Ладога

© Sputnik/ Lesya Polyakova

Више од 50 пилота-ловаца учествује у вежбама борбене обуке, а њен врхунац ће бити изнад језера Ладога источно од предграђа Санкт Петербурга.

Пилоти-ловци ће на преко 50 борбених авиона изводити обуку бојевом муницијом и ракетама свих врста.  Пуковник Олег Кочетков, представник за штампу Западне војне области, изјавио је да је вежба почела у уторак и да ће бити изведена на северозападу земље.

Викторија Нуланд покушала да у Скопљу организује репризу Кијева

Victoria 'Fuck the EU' Nuland
Пошто је с успехом покренула добро испланирану побуну на кијевском "Мајдану" почетком 2014. године, и са украјинским најгори европски сукоб од ратова на балкану 1990-их, Викторија Нуланд, помоћник америчког државног секретара за европске и евроазијске послове, недавно је покушала да у Македонији изведе пуч у кијевском стилу, с циљем свргавања демократски изабране владе премијера Николе Груевског. А што је налик неоконзервативцима као што су Викторија Нуланд и њен муж с Брукингс института Роберт Каган, да пет пара не дају на демократске изборе уколико не побеђују њихови кандидати. Иако су украјински председник Виктор Јанукович и македонски премијер Груевски победили на слободним и поштеним изборима - по свим међународним стандардима и мерилима, њихове владе нису биле довољно пронатоовске и проамеричке за укус Нуландове и и по Пројекту за нови амерички век (PNAC) кабалиста око њеног мужа.

Руско-српски хуманитарни центар организује концерт у част Дана заштитника Отаџбине


У суботу, 21. фебруара у 17 часова у великој хали Дома официра у Нишу биће одржан концерт посвећен Дану заштитиника Отаџбине.

Предлог за читање: Obama the Clown (Обама кловн)


И не само чланак Obama the Clown Еда Ласкија, већ цео сајт American Thinker. Има ту и озбиљнијих ствари од тога какав је амерички председник, у каквом се друштву креће и ко га квари, шта му ради и с ким се виђа Мишел...

Бојте се!


Овај графикон с Економиста, којег сам видео на блогу Lawyers, Guns, and Money (Адвокати, оружје и новац) показује да су европске чланице НАТО-а прошле године на одбрану потрошиле четири пута више новца него Русија (265 милијарди насупрот 70 милијарди долара). Ако се томе додају САД, трошкови НАТО-а за одбрану су око девет пута већи од руских. Али графикон је тако направљен да сугерише да Русија угрожава Европу. Бојте се!