Финска и Шведска раде на војном савезу против Русије. Али труде се и Украјина, Пољска и Литванија.


Финска и Шведска - земље које нису чланице НАТО-а - намеравају да појачају своју војну сарадњу. Две скандинавске државе планирају да успоставе своју поморску наменску групу.

Финска и Шведска су такву одлуку донеле у светлу растуће руске војне моћи и потребе да се контролише област Балтика, пише Правда.Ру.

Хелсинки и Стокхолм су наводно забринути због све веће активности руских носача авиона у Балтичком мору.

Пуковник Касад: Дебаљцевски џеп. Детаљи. Видео.


Данас смо успели да добијемо прецизније информације о дебаљцевском џепу, од оних који су имали везе са стварањем и ликвидацијом обруча.

1. Све у свему, у џепу јужно од Логвинова било је остало 4,5 хиљаде људи од првобитне групе од 8-9 хиљада. У суштини, група је преполовљена. Пресудан успех је био изненадни напад на Угљегорск, после чега су догађаји почели да се одвијају у нашу корист, после неуспешне офанзиве на подручју Светлодарска.  Пропусти током офанзиве дешавали су се због проблема у војној сарадњи између различитих јединица, недостатка муниције и тешког наоружања у неким војним јединицама ЛНР, али и због упорног отпора неких хунтиних јединица, који је превазишао очекивања.

Русија у Индији основала сервисни центар за хеликоптере Ми-17В-5


"Русија је на северу Индије основала сервисни центар за хеликоптере Ми-17В-5. Центар је формиран у Кандахару на северу индијског потконтинента, а у склопу центра је планирано да се оформи 16 ремонтних линија", изјавио је у уторак Александар Микијев, генерални директор предузећа "Руски хеликоптери" (део "Ростека" ). Ову изјаву Микијев је дао за РИА Новости у Бангалору на аеромитингу "Индија 2015".

МиГ је спреман да учествује у пројектовању новог ловца-пресретача

МиГ-31
"Руска ваздухопловна корпорација "МиГ" спремна је да учествује у пројектовању новог ловца-пресретача, који ће заменити МиГ-31, који је дуго у употреби у Руском ратном ваздухопловству", изјавио је у четвртак за РИА Новости генерални директор "МиГ-а" Сергеј Коротков.