"Руски хеликоптери" представљају најбоље производе на аеромитингу у Индији


"Руски хеликоптери" приказују најновије моделе комерцијалних и војних хеликоптера на аеромитингу "Индија 2015" у Бангалору. Такође ће бити приказане и могућности сервисног програма руских модела хеликоптера, који је Индија откупила и усвојила.

"МиГ" је спреман за испоруку ловаца МиГ-35 Египту

МиГ-29

"Руска ваздухопловна корпорација за производњу авиона "МиГ" спремна је да испоручи Египту најновији модел ловца МиГ-35, ако ова афричка земља изрази такву жељу", изјавио је  у петак за РИА Новости генерални директор "МиГ-а" Сергеј Коротков.

Турчинов прогласио почетак антитерористичке операције у Харкову


Као последица експлозије која се у недељу догодила у Харкову, која је резултирала жртвама, у граду је започета антитерористичка операција (АТО), саопштио је данас секретар Савета безбедности и одбране Украјине, Александар Турчинов.

"Због експлозије у Харкову, чији је резултат, према прелиминарним подацима, један погинуо полицајац и један цивил, а четири лица рањена, у граду је проглашен највиши ниво опасности од тероризма и започета антитерористичка операција", наводи речи Турчинова прес-служба Савета безбедности.

Пуковник Касад: Провокација у Харкову

Према прелиминарним извештајима, један полицајац који је био и шеф харковске "Мајданске самоодбране"
Има разлога зашто сам раније написао да се привремено примирје може одржати ако хунта престане с гранатирањем и ако не буде крвавих провокација са циљем одржавања војних дејстава ниског интензитета. Нисмо морали дуго да чекамо. Фактор Дебаљцево је скинут с дневног реда, па су потребне крваве провокације да би се одржао ниво сукоба. Прва је уприличена данас у Харкову.

Кијев изложио "доказе" о војној умешаности Русије


Јесте, добро видите, овај изгорели цивилни аутомобил некако, у нечијој глави, представља необорив доказ да се Оружане снаге Руске Федерације боре у источној Украјини. Где је Си-Ен-Ен? Где су Фокс њус и НПР?

Пуковник Касад: Украјинско ордење из Дебаљцева


Данас сам имао контакт са особом која је била укључена у сахрањивање хунтиних војника и ексхумацију припадника милиције и цивила које су убили "пунитивци". Много је лешева у дебаљцевском џепу, погребни тимови ће имати још пуно посла. Није као у Иловајску или Амвросијевки, али много "хероја" лежи на периферији Дебаљцева. Они који имају посла са уклањањем лешева и прикупљањем бројних трофеја се обично шале - црнохуморно, када чују бајке о "организованом повлачењу".

Касад ТВ: Преглед вести из Новорусије за 20. и 21. фебруар

1. Команда милиције известила о дејствима Украјинских оружаних снага у Артјомовску и Славјанску. Трансфер ратних заробљеника украјинској страни.

2. Украјински припадници служби безбедности преплавили један од градова Донбаса, Артјомовск.

3. Председник Луганске Народне Републике Игор Плотњицки прогласио 23. фебруар за Дан бранилаца отаџбине.

4. ДНР обуставила плаћање гаса Украјини.