"Уралвагонзавод" представља нова достигнућа у УАЕ

Т90С

"Руска научно-производна корпорација "Уралвагонзавод" ће на међународној изложби војне опреме и наоружања ИДЕКС 2015, која се одржава у Абу Дабију од 22-26.фебруара, представити своја нова достигнућа у области специјалне опреме", изјавио је представник за штампу "Уралвагонзавода".

"Калашњиков" разматра производњу дронова и чамаца

РИА Новости / Владимир Вјаткин / Ројтерс / Кристина Муши
Концерн „Калашњиков“, познат по производњи легендарне аутоматске пушке АК-47, разматра проширење производње тако што би производио и дронове. Настојећи да прошири делатност, позната фабрика разматра производњу ракета, чак и јахти.

"Наш главни производ биће интелигентне беспилотне летилице, хеликоптери и балони разних врста", изјавио је генерални директор "Калашњикова" Александар Криворучко на међународном сајму оружја у Абу Дабију.

Дронови ће бити употребљавани за контролу границе, разна извиђања и за спасилачке мисије.
У сарадњи са групацијом УАВ, која се бави истраживањем напретка у области индустрије наоружања, а посебно у сфери беспилотних летилица,  предузеће "Калашњиков" сматра да је дошло време да се отпочне рад и на том пољу. Све то употпуњује и чињеница да је "Калашњиков" купио руску фабрику ЗАЛА, која је усмерена на производњу беспилотних летилица, па ће и тиме стручни тим ове фабрике бити јачи.

"Одлука да се купи већински део фабрике "ЗАЛА" само је показатељ да ћемо проширити линију производње. Ово је само део стратегије развоја у освајању нових тржишта нашег концерна до 2020. године", изјавио је Криворучко.

Криворучко је такође рекао да је Концерн "Калашњиков" купио већински део у Euroyachting Rybinskaya Shipyard Group, која се бави производњом бродова и јахти разних врста. Такође је најавио и производњу разних летилица и спасилачких бродова. Можда је мало неуобичајено за једну од највећих фабрика наоружања на свету, али се у "Калашњикову" размишља и о производњи јахти.  


"Калашњикову" је "жао" због америчких купаца погођених санкцијама
Због америчких санкција у јулу прошле године, "Калашњиков" је био онемогућен да извози своје производе у Америку, која је била највеће тржиште концерна. Због тога су одлучили да се усмере и на друге области.

Криворучко је такође нагласио да је продаја аутоматске пушке, по чему су они најпознатији, практично удвостручена. На крају прошле године, потражња за овом (изузетном - прим.прев.) пушком  је подигнута за 120,000 комада и то посебно на тржишту Блиског Истока, Африке и Азије. Остварен је профит од 1,4 милиона долара - према Ројтерсу.

Познати  сибирски произвођач оружја је у децембру прошле године уложио више од 380,000 долара у кампању редизајнирања.
То се види и по новом логотипу Концерна "Калашњиков" - “CK”, исписаног у црној и црвеној боји, слова спојених у једну целину. Скраћеница означава Концерн "Калашњиков". Боје су преузете са заставе области Удмуртије у западном Сибиру, где ово предузеће има највећи број објеката, саопштили су представници за штампу концерна. Уз логотип је име предузећа, написано на руском језику. 

Концерн  "Калашњиков" је највећи руски произвођач војног аутоматског и снајперског наоружања и вођених артиљеријских пројектила. Такође производи широки асортиман производа за цивилну употребу - ловачке пушке, машине и алате разних врста. Предузеће своје производе тренутно продаје у 30 земаља широм света.


За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео: Милорад Ђошић, пуковник авијације у пензији - пилот

 

 

 

Пуковник Касад: Нови "докази" о руској агресији


Тако ти ја пратим агрегатор довода и прочитам да је "Порошенко презентовао нову непорециву потврду руске агресије". Помислих да ће сад да ме тресне гром ИСТИНЕ. И заиста, ето линка на твит и две невероватне фотографије.

Фонд стратешке културе - незнање или нешто горе?

Српском издању "Фонда стратешке културе" дугујем много, као и сваки српски читалац који воли своју земљу, Русију и који би да мисли својом главом, за шта су гориво информације. Повремено се нађу пропусти, лично нисам нити могу бити задовољан како су администратосрко-уреднички ентитети повремено преносили чланке које сам превео, али то су релативно ситне ствари, најзад, ко ради тај и греши.

Али начин на који је чланак (од цигло једног пасуса) Вести - Русија спремна Индији продати још МиГ-29 војних зракоплова | Фонд Стратешке Културе - електронско издање преузет с хрватског сајта advance.hr - online list za vanjsku politiku i ekonomiju је или потпуно одсуство ма и најелементарнијег познавања рада на медијима генерално, које указује и на недостатак општег образовања бића које је ово доле приредило, или свестан чин оцрњивања медија којем се верује, пре свега, зато што је руско гласило - на српском. Да ли је ђубре доле написано на српском језику? Није. У српском, чак ни у ватиканоидној верзији, а ваљда ни у Индији, не постоји "Неw Делхи", не користимо ни војни "зракоплов", а о синтакси и да не говоримо.

Пуковник Касад: Против струје


Преписка британског новинара Грејема Филипса са британским Форин офисом

Велика Британија је забринута. Грејему Филипсу "снажно препоручено" да напусти Донбас.

Пуковник Касад: О скоро заборављеном


Веома кратко о речима Грејема Филипса о украјинској застави.

Превод твита Грејема Филипса приказаном испод:

Заборавите тенковски биатлон, сада је у Русији у моди хеликоптер-голф

Screenshot from Ruptly video
Хеликоптери се у неким земљама користе за превоз голфера на удаљене терене, али су Руси голф буквално удигли на виши ниво, тако што га играју летећи хеликоптером.

Јурасуми: Да ли се то у Харкову завијорила "лажна застава"?


Служба безбедности Украјине (СБУ) је ухапсила осумњичене за организовање експлозије у Харкову. То је на Фејсбуку објавио саветник шефа СБУ, Маркијан Лубкивски.

"СБУ је ухапсила особе које могу бити повезане са припремом и спровођењем кривичног дела терористичке природе у Харкову, и експлозију која је изазвала смрт двојице и рањавање осморо грађана.

Вест о хапшењу је објављена ЈЕДАН САТ после експлозије.

Експлозија: 13:20

Вест о хапшењу: 14:48

Ево шта је морало да се деси у року од једног сата и двадесет осам минута (88 минута):