Пуковник Касад: Наставак приче о Красни Лучу, хунтиним плановима, добровољцима...


1. Сукоб између "Косогора" и ЛНР углавном је везан са његовим одбијањем да снабдева људство на фронту и жалбама месног становништва због разних незаконитих радњи у Красни Лучу. Нешто раније се десио сличан сукоб, када је један атаман ухапшен јер је одбио да се бори (неки одреди козака су током зимске кампање одбијали да узму учешћа у војним акцијама које су на територији ЛНР изводиле јединице војске ЛНР и Велике Донске војске), али је касније пуштен, када су стране успеле да постигну међусобно разумевање. Генерално, сукоб између Луганске Народне Републике и Велике Донске војске јењава, јер су се стране договориле о бројним питањима, после Козициновог повратка у Новорусију. Нама једино остаје да се надамо да ће конфликтне тензије између луганских власти и козака од сада бити решаване на цивилизованији начин, а не окршајима и пушкарањима, јер ови дугогодишњи сукоби у вези питања расподеле моћи и контроле испорука угља нагризају ЛНР изнутра.

Пуковник Касад: Дебаљцево после борби


Фотографије из Дебаљцева - железничке станице и околине. Нешто касније следи "feat", хунтин контролни пункт са гомилама разваљеног оклопа. Све као у августу, потпуно исто.

"Гугл" против алтернативних медија


"Гугл" би да ућутка алтернативне медије - сајтове ће, уместо по популарности, рангирати на основу њиховог уважавања "чињеница", а садржаје проверавати поредећи их са "утврђеним чињеницама" сајтова као што је Snopes.com.


Да ли је могуће?

Шетам прије неколико дана једном градском улицом и случајно, или не, сретнем се са једним војним пензионером високог ранга. Уз обострани поздрав и куртоазно га приупитам шта ради и чиме се бави као пензионер, а он ти мени полако, реч по реч, исприча у детаље чиме се бавио у последња два дана.

„Јуче сам ти био у републичком фонду ПИО - Филијала за град Београд, да се информишем шта је урађено са мојим захтевом за повраћај бесправно смањене пензије и доношење решења сада по новом позамашном смањеном износу исте. 

Novorossia Today: Република Српска подржала Новорусију


Фудбалски навијачи Борца су на првој утакмици пролећне сезоне у граду Бања Лука развили велику заставу Новорусије.

Застава је истакнута уз заставу Србије и транспарент у знак подршке Србима у независној области Косово и Метохија.

Пуковник Касад: О граници и "великом окршају код малог Красног Луча"


Као што сам обећао, о ситуацији на граници и размирицама у Красни Лучу