Пуковник Касад: Просветљење после чипканих гаћица


Превод твита испод:

Жао ми је, али за мене је рат против Русије већ завршен, на њега не дајем више ни пет пара, нема се чиме кућа загрејати: (Сви ови Јацењуци, Порошенко и Гројсмани су копилад...)


Укратко на тему просветљења.

Као што рекох у децембру, и Украјина и Новорусија ће моћи да преживе ову зиму, мање - више. Било је тешко, кризне тенденције су се повећавале, било је неколико смртних случајева због глади на територији ДНР и ЛНР, али све у свему друштвено-економски слом ДНР и ЛНР се није догодио. Ни слома хунте, који су поједини пропагандисти најављивали од јесени, такође није било. Храњење Новорусије из Русије и хунте са Запада не дозвољава да ситуација уђе у фазу неконтролисане катастрофе. Али, укупно гледајући, нема ничег доброг са становишта социјалне и економске ситуације у Украјини и у Новорусији. Уништавање животне инфраструктуре на територији Новорусије и привредни слом у Украјини су гурнули масе људи у сиромаштво. Прва жртва је украјинска некада "средња класа", која се сада придружује редовима сиромашних.

Чудна подударност места службовања садашњег амбасадора САД у Русији Џона Тефта са убиствима лидера опозиције


Горњи летак живо кружи руском страном интернета, а каже:

"Када садашњи амерички амбасадор стиже у Русију убише Њемцова, када је био у Грузији убили су Жванију, а у Украјини - Гонгадзеа. Случајност?

Касад ТВ: Преглед вести из Новорусије за 4. и 5. март


1. Украјинска вјска прекршила "тихи режим" 25 пута у току дана.
2. ОЕБС-ови посматрачи посетили Доњецки аеродром.
3. Украјинска влада престала с финансирањем још 50 места у Донбасу.
4. НАТО не признаје повлачење тешког наоружања у Донбасу.
5. Сергеј Аксјонов о "легији странаца" у кијевској власти.
6. Барак Обама још није донео одлуку о испорукама оружја Кијеву.
7. Украјинци позвани да раде у Русији.
8. Експлозија у згради одеске канцеларије "Десног сектора"..
9. Репортер Грејем Филипс саслушаван због рада у Донбасу.
10. "Радикали" бацали колаче на продавницу "Рошен" у Кијеву.

Јевгениј Федоров: Руска револуција је почела

Разговор са Јевгенијем Федоровим, послаником Државне Думе Русије и вођом Национално-ослободилачког покрета, снимљен је 2. марта 2015.године.

Ако говоримо о митингу одржаном 1. марта, треба ли да очекујемо жртвено јагње и са друге, патриотске стране, да би се судариле две масе, либерална и патриотска, и како Национално-ослободилачки покрет треба да се за то припрема? Треба ли да будемо тихи, да не излазимо на улицу и не протестујемо, или да протестујемо и са чим?

Будимо искрени. Американци су први ударили. Они су покренули државни удар. Ако у историјским књигама једном буде писало, сачувај Боже, да је пуч био успешан, онда ће се тај дан називати почетком револуције. Иако ће се сама револуција отегнути, као и обично.