Пуковник Касад: Још једна офанзива хунте, још једне батине


Укратко о узроцима одпочињања наредне фазе рата и одлуци Савета за националну безбедност и одбрану Украјине о посебном статусу округа Донбаса према споразуму од 19. септембра

1. Одмах да кажемо да одлука украјинског СНБО неће задовољити ДНР и ЛНР и да се нико неће одрећи Дебаљцева или аеродрома. Одлука је практично усмерена на подривање Минског споразума с циљем да се торпедује политички део споразума потписан 12 фебруара. То је само још једна карика у дугом ланцу саботаже процеса у којем хунта није завршила размену ратних заробљеника, није престала с ватром, није повукла своје тешко наоружање и артиљерију, у којем одбија амнестију вођа ДНР, проглашава изабране за време Јануковича да су једина законита власт, и покушава да прогура распоређивање мировних снага у Донбасу не би ли стекла непосредну контролу над границом. Све то указује да хунта систематски и намерно саботира Мински споразум, са сасвим очигледним циљем: хунта мора да се припреми и буде спремна да у погодном тренутку настави рат а кривицу за то пребаци на ДНР, ЛНР и Руску Федерацију.

Вести о наоружању


Обавештајни официри Централне војне област задужили последњи модел беспилотних летилица „Тахион“


Најновији модел беспилотне летелицаме (UAV - unmanned aerial vehicles, БПЛА - беспилотными летательными аппаратами) "Тахион" ушао је у службену употребу обавештајних јединица Централне војне области у Сибиру, изјавили су представници за штампу тог дела Оружаних снага Руске Федерације.

Беспилотне летилице долазе у трупу као део набавке на државном нивоу, а коришћење "Тахион" ће унапредити борбене способности обавештајних јединица.Централна војне области.


Кина за три године употребила више бетона него САД у читавом 20. веку


Да, наизглед сувопарна статистика, лако се може превидети, али иза ових бројки се крије стварност коју ћемо ускоро осетити на својој кожи.

Није баш да се Америка плаши бетона. Сви ти ружни, бездушни, немаштовити градови америчких дошљака, изграђени су од стакла, челика и бетона. И ничег више.

Ипак, за само три године, Кинези су употребили више бетона него САД у читавом 20. веку. Схватате ли шта то значи. Увиђате ли колико је глупо играти се блесавих игрица због Украјине? Америка је истрошена сила. За десетак година амерички приобални градови ће бити џунгле, Фергусони у великом издању. Америку не треба узимати заозбиљно. Озбиљно треба схватити Кину!

Украјина: У Николајевској области оскрнављени надгробни крстови


На веб-сајту Вознесенске епархије Украјинске православне цркве објављено је да су у Николајевској области оборена и запаљена два надгробна крста.

Вандали су покрај једног крста оставили поруку: "Ослободите земљу менталног вазалства."

Захарченко о успешној регрутацији за Војску Доњецке Народне Републике

У оквиру добровољне мобилизације, за Народну милицију Доњецке Народне Републике регрутује се до 200 људи дневно, рекао је Александар Захарченко, председник ДНР, у интервјуу за Доњецку новинску агенцију.

"Свакодневно стиже 100 до 200 добровољаца. Формирају се нове јединице за обуку, одреди врше оперативну координацију у састављању јединица и батаљона", рекао је Захарченко.