Преститутке и макрои о доказима и кривцима за обарање малезијског авиона

Screen grab from RtlNieuws

А је Сергеј Лавров осудио Ројтерсов извештај заснован на исказима неводних сведока, који су изјавили да су у време несреће малезијског "боинга" јула 2014. видели како се на њега испаљује ракета, и рекао да то личи на "stovepiping" (што у жаргону има прилично опсцено значење па да не преводим, а ви извол'те), ето ти услужног холандског "новинара" из угледне куће RTLNiews, који на месту пада авиона хитро пронађе шрапнел из "БУК"-а, и проследи га "међународним форензичким експертима" (у сличним подухватима "међународни" је обавезно), а ови, уз подршку вазда независне компаније IHS Jane's, закључише да шрапнел "одговара експлозивном пуњењу БУК противавионског система руске производње", што је за "Бизнис инсајдер", на пример, било довољно, јер ионако постоји "планина доказа да су проруски сепаратисти оборили путнички авион", да закључи, односно препусти читаоцима да закључе - шта?

Да су у питању "Dokazi da je malezijski avion oboren BUK raketom", како су пренели и Танјуг и Блиц - али после закључише да је то ипак мало много ... па Блиц први чланак замени новим "Holandski zvaničnici demantuju da je malezijski avion oboren BUK raketom" - док да виси остаде Нови магазин (и још понеко):


Брука? Како се узме. Треба зарадити кинту, а ево и Камерон би да помогне - Дејвид Камерон нуди источноевропским земљама новац за "издају" Руса! |. Важно је да се покаже правоверност и добра воља. Читалац? Па ионако их је већина као што су гласачи америчког есенесовца, јунака приче Амерички сенатор упозорава да је Иран заузео Техеран - ЕВРОАЗИЈА.ИНФО

Не би било преститутки, ни макроа, ни њихових газди да нема корисника њихових услуга. Да није лакше прогутати понуђено на тацни масовних медија и страначких програма, него промислити и не бити у већини, било као читалац, било као политички субјект.


Приредио: Александар Јовановић - Ћирилизовано

Интерфакс-Украјина: Врховна рада одобрила међународне војне вежбе у Украјини. Три под вођством САД.

Председник Врховне раде, Володимир Гројсман, потписао је закон чији је предлагач председник државе и којег је изгласао парламент, којим се страним војскама у 2015. години омогућава извођење пет међународних војних вежби у Украјини - објавио је парламент на свом веб-сајту у четвртак.

За закон је 17. марта гласало 305 украјинских посланика.

Према одредбама закона, планира се да Украјина 2015. године буде домаћин три украјинско-америчке војне вежбе: Fearless Guardian ("Неустрашиви заштитник"), Sea Breeze ("Морски лахор") и Saber Guardian/Rapid Trident ("Сајбер заштитник"/ "Брзи трозубац"); и две пољско-украјинске војне вежбе Safe Skies ("Безбедно небо") и Law and Order ("Ред и закон")

Неуспешан покушај атентата на потпуковника Гивија из Доњецка

На команданта батаљона "Сомалија", потпуковника Михаила Толстиха, познатог као Гиви, код Макејевке у ДНР, 19. марта је покушан атентат.

Непозната лица су пуцала на његов аутомобил док се возио на положаје милиције код Доњецког аеродрома.

"У нападу је оштећено возило, али Гиви није повређен, успео је да искочи. Нападачи су отворили ватру и оштетили задњу страну и разбили задња светла", саопштио је гласноговорник батаљона.

Пуковник Касад: Доњецка Народна Република ће користити рубљу и долар

Што је потврдила Јевгенија Самохина, министар економског развоја ДНР:

"Како јавља Доњецка новинска агенција, по налогу председника самопроглашене републике Александра Захарченка се врше припреме за увођење вишевалутног система. "Главне валуте ће бити руска рубља и долар", појаснила је министар Самохина.
Она је такође нагласила да ће украјинска гривна постепено бити "спирана" са валутног тржишта ДНР.

Луганска Народна Република је још 15. фебруара најавила прелазак на вишевалутни систем.
" - Основными валютами в ДНР станут рубль и доллар - Росбалт.ру
Плотњицки је још раније саопштио да ће пензије у ЛНР ускоро бити исплаћиване у рубљама

Пуковник Касад: Стрелков о томе шта ће бити после Минска

Ћирилизовано: Преводилац са енглеског на руски, сам а са брдима материјала које треба превести, обавештава читаоце да за овај Стрелковљев видео, његово мишљење шта ће се десити после другог Минског споразума, нема енглеског превода, и како да се користи Јутјубов/Гуглетин машински. И каже: "If you happen to have a link to a properly translated version of this video, then please send it to me or post it in the comments." Сличну молбу, за српски превод, упућујемо и ми вама (чисто реда ради, али то је већ друга прича).

Стрелков у суштини каже да, уколико Украјина не напусти "Ein Volk, ein Reich, ein Führer" унитарни принцип изградње државе, неће бити могуће постићи политичко решење. И каже да Донбас себе види као руски. Дакле, за преговоре нема простора, што значи рат.

Новорусија, ужаси рата (видео)


Донбаски видео војних дописника је пун језивих сцена и сведочења припадника милиције и мештана о трагичним догађајима.

Очију пуних страха, невољници говоре како је живети без струје, грејања и текуће воде коју немају четири месеца. И како су веома захвални човеку који им сваки дан доноси воду за 10 копејки.