Пуковник Касад: Укратко о важном


1. О новим гласинама о смрти Мотороле само да кажем да сам данас био у контакту са компетентним људима и да су ме уверили да је са Моторолом све у реду. Више не бројим, али мислим да је то 11-12 покушај такве обмане.

2. Кроз Харков за Изјум је прошао воз са 40 тенкова. Тип тенкова се није могао утврдити, јер наш извор који је бројао возила није стручњак за оклоп. Рекао је да су тенкови изгледали као "наши", тако да је то био контигент или из трајних депоа или из Источне Европе. Тенкови ће вероватно бити послати или непријатеској групи код Артјомовска или оној код Бахмутке.

3. Борбе код Широкино се настављају. Јуче и данас наша страна је имала неколико рањених. Непријатељ наставља са прикупљањем  пешадије по западном ободу Широкино, очигледно с намером да, користећи надмоћ у људству и артиљерији, обезбеди контролу над селом. Данас или сутра одатле ћемо добити нови видео, а у међувремену погледајте извештај из Широкино у ретким тренуцима без борбе.

Не буди Лихо, пока оно тихо

Виктор Королков - Доља и Недоља, 1998.
Дословно: Не буди Лихо кад је тихо.

Лихо је отеловљење зле Доље - Недоље у источнословенској митологији. Доља је отеловљење среће и "добре среће". Према томе, Лихо представља несрећу и приказује се као једноока креатура - џин или старица.

Француска забрањује готовинске исплате веће од хиљаду евра

ПАРИЗ (Ројтерс) - Француска ће појачати праћење готовинских исплата, повлачења новца и малих банковних рачуна, да би се ефикасније борила против финансирања тероризма, изјавио је министар финансија Мишел Сапин у среду.

После нешто више од два месеца од кад су наоружани исламисти у нападима на сатирични недељник и продавницу јеврејске хране у Паризу убили 17 људи, неопходно је "борити se против употребе готовине и анонимности у француској привреди", рекао је Сапин.

Напади нису много коштали починиоце и делом су финансирани готовински, потрошачким кредитима и трговином кривотворене робе, кажу званичници.

"Такав тероризам је јефтин за извршити али има велики утицај", рекао је Сапин на конференцији за новинаре. "Овај јефтини тероризам храни се преваром, прањем новца и ситном трговином."

Пуковник Касад: О украјинским чудима - вожњи оклопног возила и моралности посланика


Видео с телефона погинулог војника Украјинских оружаних снага, о "часу вожње" БВП-а УОС" и са коментарима типа "сепаратисти ово не могу".