Пуковник Касад: Врховна рада би украјинске изборе на Криму

Крим

Превод твита испод:

Олександар Михељсон
18. март, 22:00
 

Кад Крим буде питао да се врати у Украјину (као што је, у ствари, и било 1954. године - због глади), Украјинци то неће прослављати. Уместо тога, заврнуће рукаве и почети да поправљају све што је Москва растурила.

Као што је, у ствари, и било 1954. године.



Пуковник Касад: Од САД за украјинску "демокрацију"


Из САД у Украину стиже још једна порција оклопљених "хамвија".

Умире ли традиционално српско писмо (2): Дипломатски скандал на интернету

Ћирилицу не поштују ни српске амбасаде јер су њихове презентације на латиници

Ни дух времена не иде у прилог ћирилици. Латиница је неопходна за енглески, за латински, за многе стране језике који се уче у школама, за формуле у математици, физици, хемији, за апотекарске рецепте, за аутомобилске регистрације, за дописивање с иностранством, за адресе на интернету и мејлу. Ћирилицу свакако треба да сачувамо, из културних и историјских разлога, сматрају српски филолози на челу са Иваном Клајном.

Међутим, иако је ћирилица службено писмо у Србији, она је Пепељуга латиници. Графички дизајнер Дарко Новаковић сматра да је у питању политичка саботажа:

Четворо погинулих када је аутобус налетео на мину на територији коју контролише Кијев


Четворо погинулих када је аутобус налетео на мину на територији коју контролише Кијев

Још четрнаест људи је рањено у инциденту када се аутобус из Артемовска за Горловку заобилазивши стални контролни пункт кретао земљаним путем.

Март 26. / ТАСС /. Четири особе су погинуле и још19 је рањено када је аутобус налетео на мину у близини града Артемовск у источној Украјини, изјавио је у четвртак портпарол одељења Министарства унутрашњих послова у Доњецкој области.

Инцидент се десио у среду увече на територији под контролом кијевских снага. Аутобус се заобилазећи стални контролни пункт кретао земљаним путем.

Шеф обласног одељења Министарства унутрашњих послова Вјачеслав Аброскин је рекао да је у аутобусу било 26 путника.

Novorossia Today: Serbia Speaks! No to NATO, Yes to Russia


The scars of NATO’s bombing campaign against Serbia will not be forgotten. 5,000 demonstrators gathered in Belgrade’s city center to campaign for closer ties with Russia, and to put a stop to Serbia’s path towards NATO integration.


On Saturday, a mass demonstration was held in the center of the Serbian capital against increasing co-operation of Serbia with the European Union and NATO.

Тероризам: Сви путеви воде у Израел

Још од 2011. године, израелски авиони и хеликоптери су стотинама пута прелетали Сирију са намером да науде Арапској војсци Сирије и њеним савезницима и пружали директну војну помоћ  јединицама Исламске државе Ирака и Сирије (ИДИС) унутар сиријске територије. Такве мисије би биле немогуће без контроле на терену, унутар граница Сирије, односно израелских оперативаца у редовима ИДИС-а.
 
Израелска мобилна артиљерија, која се налази на сиријској територији освојеној после рата 1973., направила је заштитни кишобран и заИДИС-ове јединице унутар Сирије. Извори унутар организације Уједињених нација за надзирање примирја, који раде на напредним радарима унутар немилитаризоване зоне, тврде да је било на стотине прекршаја, али да се о томе не извештава.