"Ово је Спарта, брате!", документарац Максима Фадејева о Моторолином батаљону (енглески титлови)



Преглед ударних наслова руских медија за 2. април 2015.


Ћирилизовано: Занимљив и користан прилог Џ. Хоук са веб-сајта Fort Russ: "Ово су неки од чланака које су најчешће преносили на руским друштвеним мрежама, како извештава mediametrics.ru." Вероватно ће бити занимљиви и вама који знате руски, па изволите, потражите их на извору, иако су коментари Џ. Хоук сасвим речити.

Према Гуглетиној аналитици, чланци које сте на "Ћирилизовано" најмање читали су они које смо пренели у изворном облику, дакле на енглеском. Не мари, висока читаност нам није ни циљ, зато ево још једне препоруке, за посластицу са (лично) најдражег сајта, Novorossia today: American politicians are violating the rules of English grammar in favour of their policy of NATO expansion and destabilizing Europe by way of coups | Novorossia Today

Colonel Cassad (in English) већ недељу дана ништа не објављује. Шта Рожин спрема не знамо, али ћемо вам преносити и даље његове текстове кад се појаве, битно је да мрежа "Глас Севастопоља" (на руском и енглеском, у чијем је оквиру и "Пуковник Касад") нормално ради, користите је.

Порошенко се осрамотио пред студентима Черниговског универзитета

Рече да је Чернигов 1700. био пун цркава, док је Москва практично била мочвара. Да, да, стварно је то рекао, има видео. Добро, у то време је његова фабрика "Рошен" у Липецку (у Русији - прим. прев.) била претресана, па га ваљда треснуло где највише боли.

Командант Америчке војске у Европи. "Руски системи за електронско ратовање су јачи од америчког оружја"

Генерал Бен Хоџис је рекао да се руска опрема за електронско ратовање показала бољом од оне коју су обезбедиле САД (претпостављам да мисли на радаре за лоцирање минобацача и сличне ствари). Рече и да се донбаска милицијха наоружава из... Кине. Да ли се то планира и други фронт против Евроазије?

Америчка полиција у марту убила више људи (111) него полиција Велике Британије од 1900. године

Да, бројке су стварне.

Полиција Сједињених Америчких Држава је марта месеца 2015. године убила 111 људи. Од 1900. године, у читавој Великој Британији, полиција је убила 52 човека.

Не трудите се да то објасните разликама међу становништвом две земље, сиромаштвом, душевним болестима или било чиме другим. Сама чињеница да је америчка полиција за месец дана убила дупло више људи него полиција Велике Британије у читавој савременој историји је болесна, апсурдна и алармантна.

У марту: