Преглед руске блогосфере за 6. април


Видимо се у јулу (Европа незадовољна Кијевом)

Јурасуми анализира две најновије интеракције између Кијева и Европе. Прва је Оландова критика Порошенкове неспремности да потпуно спроведе Минск-2, који тражи децентрализацију, ако не и праву федерализацију. И што је најинтересантније, Оланд је рекао да Порошенко тиме провоцира Новорусију да настави с борбама, што је први случај да западни значајни лидер за непријатељства криви Кијев, а не Новорусију. Приде, и Јацењуков пут у Немачку је био неуспешан. Покушао је да Меркелову убеди да погура да се донаторска конференција за Украјину одржи у јуну, али је она сада одложена на неодређено време. Лако може бити да сви очекују да у јуну Украјина падне, као што је Јурасуми раније рекао.

Будућност "Севморзавода"

Уједињене нације обуставиле хуманитарну помоћ за Доњецк и Луганск (нема се...)

Помоћ је потребна за милион избеглица
Уједињене нације су саопштиле да за програме помоћи за Доњецк и Луганск нема средстава. Помоћ у виду новца и маркица за храну изгубиће 80,000 људи.

УН обуставља хуманитарну помоћ Доњецкој Народној Републици и Луганској Народној Републици због недовољног финансирања - саопштавају из Одељења за хуманитарну помоћ УН.

Програм Уједињених нација за помоћ народу Донбаса је имао планирани буџет од 316 милиона долара, али је прикупљено само 16% (око 50,5 милиона долара). Обим хуманитарне помоћи ће бити смањен због изразито малог финансирања, наводи се у извештају УН.

Због "недовољног финансирања", 80.000 људи ће изгубити новчану помоћ и бонове за храну. У областима под контролом локалних милиција, помоћ у храни ће бити обустављена.

Протест 2500 Украјинаца испред америчке амбасаде у Кијеву и мук медија


Испред америчке амбасаде у Кијеву се 1. априла окупило 2500 демонстраната. Заједнички слоган: "Ми нисмо стока!". О томе се једва нешто нашло у украјинским медијима, у западним - ништа.

War News Updates: Британска нуклеарна подморница озбиљно оштећена док је пратила руска пловила

Фотографија: Британска нуклеарна подморница је претрпела штету која се процењује на 500,000 фунти док је пратила руска пловила, открива недељни "Daily Mail".

Royal Navy nuclear submarine suffers £500k damage after hitting ice | Daily Mail Online

"Дејли мејл": ХМС "Талент" (HMS Talent) од 5,300 тона има велико оштећење и биће ван акције недељама

Министарство одбране одбија да пружи детаље о несрећи

Процењује се да ће поправка коштати 500,000 фунти, кажу извори из Краљевске ратне морнарице

Британска нуклеарна подморница претрпела штету од 500,000 фунти у судару док је пратила руска пловила, открива недељни "Мејл".

Подморница "Талент" од 5,300 тона "вуче" се назад у луку са великим удубљењем и биће ван строја неколико месеци. Инцидент истражују водећи официри Краљевске ратне морнарице.

Функционери Министарства одбране су синоћ одбили да открију детаље о несрећи - па и то где и када се догодила - али су били чврсти у ставу да је ХМС "Талент" ударила у "плутајући лед", а не у руску подморницу.

Update #1: British nuclear sub suffers £500k damage tracking Russian vessels - report -- RT
Update #2: Breaking the Ice:British Sub Suffers $750K in Damage Tracking Russian Ships -- Sputnik

Уредник WNU: То је прилична штета... Али прича Краљевске ратне морнарице да је подморница оштећена док је покушавала да се пробије кроз лед не пије воду: на слици се види да два пилона што штрче с куполе нису поломљена или оштећена.

Извор: WNU
Превод. Ћирилизовано

Грејем Филипс: Деца војници, Украјинске оружане снаге и Министарство унутрашње безбедности САД

Грејем Филипс
Овај мејл сам добио 30. јануара. Није се радило о нечему где бих могао да помогнем, дуго нисам у контакту са Украјинским оружаним снагама. Објављујем га сада, са уклоњеним именом и функцијом пошиљаоца, јер мислим да је то од јавног интереса.

Писмо ми је послато са званичне адресе електронске поште ДХС (Министарства унутрашње безбедности САД: Department of Homeland Security - DHS), од особе која јесте оно што каже да је.

Мејл показује да на високим државним позицијама има оних који нису уверени у исправност онога што влада САД подржава, па то истражују. Писмо објављујем онаквим какво ми је послато, само са уклоњеним личним подацима. Ако имате било какве нове информације, замолићу вас да ме контактирате на: gwplondon@gmail.com