Мајстор: Путин поклонио Ципрасу грчку украдену икону

Ћирилизовано: Кад Немци неће да враћају шта су по Грчкој попљачкали, онда ће Руси - што могу и о своме трошку, као прави пријатељи. Симболичан гест, али симболи и симболика су важни... Мајсторски. Замислите Грка кад ово види, док га Немац, и то онако по немачки, осорно, исмејава што тражи новац отет у Другом светском рату.

Путин поклонио Ципрасу грчку украдену икону


МОСКВA, 9. априла 2015. (Бета-AП) - Као знак јачања пријатељства, руски председник Владимир Путин поклонио је грчком премијеру Aлексису Ципрасу у Москви стару грчку икону коју су нацисти украли током немачке окупације Грчке у Другом светском рату.

Портпарол Путина Дмитриј Песков рекао је у четвртак руским новинским агенцијама да је председник Русије, после разговора у среду у Кремљу, Ципрасу уручио икону Светог Николе и светог Спиридона.

Наслови

Шта мислите, да ли ова два наслова доле говоре о истој ствари?



Јањић: САД преузимају контролну палицу у региону

 

БЕОГРАД - Сједињене државе преузеле су "командну палицу" у региону, оцењује политички аналитичар Душан Јањић, поводом порука које последњих месеци стижу Србији из светских политичких и финансијских центара.

Слободан Каназир: На Васкрс се навршава 70 година од пробоја Сремског фронта


На Васкрс, 12.априла / 30.марта ове године навршава се тачно 70 година од пробоја Сремског фронта, како историчари кажу „завршне битке у Другом светском рату на нашим просторима“. Организатори ће, из неких разлога, свечаност обележавања јубилеја одгодити за 18.април ...!?

Код историчара постоје неслагања о „неопходности“ формирања Сремског фронта. Једни га виде као „светлу тачку историје“, док га други, због непромишљених напада на Немце у повлачењу, сматрају непотребним стратиштем српске младости. У сваком случају неоспорива је чињеница да су ту изгинули многи синови српског, руског и других народа и да покојнике треба поштовати, без обзира на различита тумачења.