Преглед руске блогосфере за 14. април

Пуковник Касад: Борбе код Доњецка. 13. април, вече


Има извештаја да су одељења батаљона "Спарта" морала да се после жестоке борбе повуку са обода Пески - о губицима се ништа не каже. Међутим, већи део Пески је под хунтином контролом још од фебруара, тако да је могуће да су се одељења "Спарте" повукла само са истуренијх положаја. Јављено је да је код Доњецког аеродрома заробљен један војник УОС, а ЛНР обавештава о о бројним разменама ватре и да је неколико оклопних возила оштећено, али да су други губици мали. Део Моторолиног батаљона је виђен близу Широкино, што може значити да ће бити новоруског контранапада.

САД у Средњој Азији и на Кавказу воде геополитички рат против Русије

НАТО-ов центар за обуку у Грузији © AP Photo/ Shakh Aivazov

САД у Евроазији воде геополитички рат против Руске Федерације кроз припремање и извођење обојених револуција, пучева, операција дестабилизације и стварањем стратешки мотивисаних савеза, покушавајући да ослабе позицију Москве и руску државу изолују.

За ауторе који траже издавача и међународну публику: Announcing Club Orlov Press

Лори Мекни, уље
Александар Јовановић: Дмитриј Орлов је аутор којег редовно читам, али сам стигао да га преведем само пар пута. Ни други не преводе његове текстове редовно - штета. Али овај текст, позив на сарадњу уствари, нема потребе преводити, јер вам без знања енглеског оно што се предлаже неће бити од користи. А понуда је, мислим, изузетна, и олакшава да се чује не само појединачни, већ и српски глас.

Толико ауторима (и скрибоманима).

Сестрама и браћи заљубљеницима у књигу, а благословеним одсуством ауторских претензија, такође од срца предлажем да прочитају овај текст. Јер Дмитриј Орлов јесте изузетан економиста, пословни човек и аутор, али је наш, очигледно воли и поштује књигу.

Announcing Club Orlov Press

People who like to read books have a number of options these days: from dedicated e-readers to phones to whatever other electronic device you have handy, books can be enjoyed in all kinds of ways that have nothing to do with paper.
The problem is that all of these shiny new alternatives have screens, and screens bring on problems that you just don’t experience with good old bound-paper books, which:

• Don't temporarily go blank when the batteries run down.
• Don't permanently go blank as soon as some little doodad inside them fails.
• Never need new operating systems.
• Don’t need to be connected to an electronic network.
• Can be read in just about any kind of light.
• Don’t break when you drop them, even from a considerable height.