Руси, браћо, срамота је (опет)

Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров је у посети Србији направио такав гаф и нанео такву штету српским медијима који се залажу за блискије и чвршће односе са Русијом да су глупости медијских представника његове земље у Србији о којима смо раније писали (и оне о којима нисмо) просто мачији кашаљ, ситница.

O "добровољцима" и "плаћеницима"

Пише: Олег Царев, некада кандидат за председника Украјине, сада председник Скупштине Новорусије



Као што знате, када се неко бори на страни кијевског режима - то је "добровољац".

Али, ако се бори против њега - "плаћеник" је.

Врховна рада Украјине је одлучила да цементира ту "логичну" разлику, и на првом гласању усвојила закон број 2389, према коме се учешће странаца у АТО званично легализује.

Сада ће странци и лица без држављанства  у Украјини боравити на законској основи -  "де јуре", а не илегално као раније - и бити по уговору примани у Украјинске оружане снаге, добиће војне чинове и накнаду (на рачун пореских обвезника, наравно), а после три године службе и право на држављанство уколико то желе.

Направљен каталог за (рас)продају државне имовине Украјине

© Sputnik. Mikhail Voskressensky
Украјинска влада је усвојила списак добара за приватизацију у 2015.години.  Листа обухвата 285 добара, међу њима 30 рудника угља, укључујући Засјадко рудник у Доњецку.

Француска је спремна да учествује у украјинској приватизацији, у среду је у Паризу, после састанка са својим француским колегом Мануелом Валсом, саопштио премијер Украјине Арсениј Јацењук.

"Украјини су потребни инвеститори", рекао је Јацењук, како је пренела његова новинска агенције. Према Јацењуковим речима, Француска ће послати експерте на места где су добра на продају, "тако да ће кампања украјинске приватизације бити поштена и транспарентна".