Novorossia Today: Нуланд у Москви на разговору о спровођењу Минског споразума


Помоћник америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Викторија Нуланд ће 17. и 18. маја бити у посети Москви, где ће  са руским представницима разговарати о спровођењу Минског споразума, каже се у суботњем саопштењу америчког Стејт департмента.

Очекује се да ће се Нуланд - пошто је 14. и 15. маја била у Кијеву, и после састанака америчког државног секретара Џона Керија у Сочију - срести са високим званичницима руске владе како би разговарали о наредним корацима у циљу имплементације Минског споразума.

Викторија Нуланд у Кијеву из игре изводи Порошенка и Јацењука и уводи "опозицију"

Љубимица присташа Еуромајдана и "дама с кифлицама" - Викторија Нуланд је у инспекцији својих подређених у Кијеву. Током дводневне посете Украјини, помоћник државног секретара САД се састала не само са премијером и председником, већ и са лидером Опозиционог блока, Сергејем Левочкином.

Мало чудан избор партнера у земљи победничког Мајдана: представник Стејт департмента се рукује са бившим шефом администрације и кључарем диктатора и крвавог тиранина, Јануковича. Шта траже амерички извозници демократије са лидером "неодрађених регионалаца", како сви "демократски" медији називају скупштинску опозицију?

И гле, Нуланд је са тираниновим асистентом разговарала о низу стратешких питања:

- како решити кризу у Донбасу;
- о реформама;
- борби против корупције;
- и децентрализацији и новом уставу.