Руска шала и комика

 

Америчка амбасада у Скопљу одбацује изјаве да САД учествују у дестабилизацији БЈРМ


Пише: Насер Пајазити


Амбасада САД у Скопљу је реаговала на изјаву руског министра иностраних послова Сергеја Лаврова и тврдње различитих медија да су САД укључене у дестабилизацију БЈРМ.

"Оптужбе да су САД и више америчких организација укључене у дестабилизацију Македоније су апсурдне", наводи се у саопштењу.

Аустријски "Винер цајтунг": "Србија и Македонија нису подржале санкције према Русији и сада ће то да плате"

Ћирилизовано: Текст с хрватског сајта  преносимо због значаја вести, али га објављујемо на српском језику, а не на његовој ватиканоидној варијанти:



Протести у Скопљу

Аустријски лист Винер цајтунг: Србија и Македонија нису подржале санкције према Русији и сада ће то да плате - америчка антируска стратегија на Балкану је експлозивна и може се завршити ратом"


Познати аустријски лист Винер цајтунг (једна од најстаријих новина на свету која још увек излази - прво издање је штампано 8. августа 1703.) објавио је чланак који се дотиче садашње кризе на Балкану. У осврту, којег потписује новинар Стефан Хадерер, наводи се: "Политика Запада којом се желе прекинути све руске пријатељске везе почела се ширити Балканом. Америчка влчада већ је одредила како Македонија треба да буде уређена."

Копнени мост и пројекат Новорусија - мит?

Irrussianality: Мит о копненом мосту

 

Кремљ
 Према нашој процени, он (Путин) није склон заузимању или освајању читаве Украјине", рекао је марта месеца директор америчке Националне обавештајне службе Џејмс Клапер: И закључио: "Он хоће целину од две области у источној Украјини и копнени мост ка Криму." Идеја "копненог моста" је прилично омиљена код политичара и коментатора међународних послова. Мартовски чланак Њујорк тајмса, на пример, копнени мост описује као један од најважнијих руских циљева. Мисли се да Москва, зато што је Крим одвојен од Русије, мора да са њим успостави копнену везу, тако што ће освојити јужну обалу Украјине - не само град Мариупољ, већ и територије преко граница Доњецке области, Запорожје и Херсон, дужине око 300 километара.